Enciclopèdia Prolexis és una enciclopèdia general i nacional croata.
Opća i nacionalna enciklopedija u 20 knjiga, hrvatska opća enciklopedija.


Es va publicar en 20 volums des del maig del 2005 fins a finals del 2007 .
Izlazila je od svibnja 2005. do kraja 2007. godine.

L'enciclopèdia es venia amb un volum al mes, juntament amb el diari Večernji list .
Enciklopedija se prodavala po jedan svezak mjesečno, uz dnevne novine Večernji list.

A finals de 2007 ja s’havien publicat els 20 volums.
Do kraja 2007. godine izašlo je svih 20 svezaka.

El 2009 es va publicar la 21a edició de llibres i DVD addicionals. [1]
2009. godine izašla je dopunska 21. knjiga i DVD izdanje.[1]

Es va imprimir en vint volums i consta de 6.000 pàgines, 80.000 articles i 19.000 il·lustracions i té un volum considerablement menor que la Enciclopèdia General de l'Institut Lexicogràfic Iugoslau (Opća enciklopedija JLZ), publicada del 1977 al 1982 .
Tiskana je u dvadeset svezaka i obuhvaća 6.000 stranica, 80.000 članaka i 19.000 ilustracija i obujmom je znatno manja od Opće enciklopedije JLZ, koja je izlazila od 1977. do 1982. godine.

La quantitat total de text és inferior a la meitat; els articles d'esdeveniments de mes de 30 anys són generalment més curts.
Ukupna količina teksta je tek oko polovice ili trećine; članci koji se ne odnose na događaje u posljednjih 30-ak godina, uglavnom su kraći.

Per exemple. el text sobre el compositor Johann Sebastian Bach té 25 línies amb una imatge i a l’ Enciclopèdia General JLZ unes cent línies amb dues imatges.
Npr. tekst o skladatelju Johannu Sebastianu Bachu ima 25 redaka uz jednu sliku, a u Općoj enciklopediji JLZ oko stotinu redaka uz dvije slike.

A més, no hi ha mapes ni reproduccions més grans d’obres d’art de gran format.
Osim toga, nema većih zemljopisnih karti ni reprodukcija umjetničkih djela velikog formata.

Es va presentar l'abril del 2009 i consta d’uns 62.000 articles.
Sastoji se od oko 62.000 članaka.

El consell editorial de l’enciclopèdia està format per nou persones i hi ha treballat a l’enciclopèdia un total de més de 50 editors, col·laboradors i autors d’articles.
Uže uredništvo enciklopedije čini 9 ljudi, a ukupno je na enciklopediji radilo više od 50 urednika, suradnika i autora članaka.

Es va crear arran de la cooperació entre la xarxa acadèmica i de recerca croata CARNet i tvrtke Pro Leksis d.o.o. , amb el suport del Ministeri de Ciència, Educació i Esports .
Predstavljena je u travnju 2009. godine, a nastala je kao rezultat suradnje Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Pro Leksis d.o.o., uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Al mateix temps, els usuaris de CARNet només podien accedir a l’enciclopèdia ( alumnes, estudiants, professors, professors, científics, novells i empleats d’institucions del sistema CARNet).
Enciklopediji su jedno vrijeme mogli pristupati samo CARNetovi korisnici (učenici, studenti, učitelji, nastavnici, profesori, znanstvenici, znanstveni novaci i zaposlenici ustanova u sustavu CARNeta).

Referències
Izvori

Ohio Scientific, Inc.
Ohio Scientific Inc.

( OSI, originalment Ohio Scientific Instruments, Inc. ), va ser una empresa d'informàtica americana de propietat privada amb seu a Ohio que va construir i comercialitzar sistemes informàtics des de 1975 a 1986. L'empresa va ser fundada per The Mike i Charity Cheiky el 1975 a Hiram, Ohio .
(OSI) bila je američka tvrtka koja je proizvodila mikroračunala između kasnih 70-tih i ranih 80-tih godina 20. stoljeća.

Els seus productes més coneguts eren la sèrie de microordinadors Challenger i ordinadors de placa única Superboard . L'empresa va ser la primera a comercialitzar microordinadors amb unitats de disc dur el 1977.
Tvrtku su osnovali The Mike i Charity Cheiky 1975. u gradu Hiram, Savezna država Ohio.

[9] El nom original de l'empresa —Ohio Scientific Instruments, Inc.— reflectia aquest propòsit inicial. [10] Els primers productes que la companyia va llançar incloïen una calculadora que també ensenyava els conceptes bàsics d' estadístiques i un microordinador d'una sola placa. [11] [10] Aquest últim, anomenat Microcomputer Trainer Board i que incorpora un microprocessador MOS Technology 6502, [12] va ser dissenyat per Mike, inspirat per la seva experiència amb miniordinadors basats en microprocessadors a la seva feina a Ohio Nuclear.
Proizvodi

El Sistema operatiu de tots els sistemes OSI era sen: la ROM contenia una versió de Microsoft BASIC i un lector de casset .
Softer na svim OSI sistemima bila je spartanska: ROM je sadržavao inačicu Microsoft BASIC i boot čitać za kasetu.

Els sistemes de disc tenien un DOS senzill que no tenia noms de fitxer sinó només un número de pista de disc.
Sistemi s diskom imali su jednostavni DOS koji nije imao imena za datoteke nego samo broj trake na disku.

Es va aconsellar als usuaris que no escriguessin res a la pista 40, que se suposava que era la ubicació d'un directori que s'havia d'escriure manualment.
Korisnici su bili savjetovani da ne pišu ništa na traci 40, koja je trebala biti mjesto za direktorij koji se trebao pisati ručno.

Per cert, els sistemes de disquet eren millors que el sistema de casset, que tenia una velocitat de 1200 baudis.
Inače disketni sistemi su bili bolji od kasetnog sistema koji je imao brzinu od 1200 bauda.

Helpinver (ru) Хелпинвер Epònim Alexey Alexandrovich Buznikov (en) Dades Tipus organització no governamental organització marca comercial Indústria finances i tecnologia de la informació Camp de treball recerca social Forma jurídica negoci comercial Història Creació 2008 Fundador Alexey Alexandrovich Buznikov (en) Patrocinador Russian Center for Science Information (en) Governança corporativa Seu Moscou (Rússia) Seu Ostrovityanova Street (Rússia) Executiu en cap Alexey Alexandrovich Buznikov (en) Altres Número de telèfon +7 (499) 995-09-40 Lloc web helpinver.com
Helpinver

Helpinver ("Portal internacional") és una organització russa sense ànim de lucre i un portal internacional dedicat a presentar problemes globals a Rússia i les regions russes.
Helpinver ("Međunarodni portal") ruska je neprofitna organizacija i međunarodni portal posvećen predstavljanju globalnih problema u Rusiji i ruskim regijama.

El portal va ser nominat com a destinatari del Premi All-Russian en l'àmbit de la substitució d'importacions "Líder del projecte - 2019" a la iniciativa "Iniciativa.[1][2][3][4]
Portal je nominiran za dobitnika Sveruske nagrade u području supstitucije uvoza "Voditelj projekta - 2019" u inicijativi "Inicijativa.[1][2][3][4]

Història
Priča

L'organització va ser fundada l'any 2008 per Oleksiy Buznikov.[5][6] El portal va ser creat per presentar la cara real de Rússia organitzacions russes en diversos camps d'activitat i propietat intel·lectual a la Federació Russa[7], ia l'estranger, així com organitzacions internacionals que desitgen cooperar amb socis russos.[8][9][10]
Organizaciju je 2008. godine osnovao Oleksiy Buznikov.[1][2] Portal je stvoren kako bi predstavio pravo lice Rusije ruskim organizacijama iz različitih područja djelovanja i intelektualnog vlasništva u Ruskoj Federaciji[3], i inozemstvu, kao i međunarodnim organizacijama koje žele surađivati s ruskim partnerima.[4][5][6]

Tite (Caxias do Sul, 25 de maig de 1961) és un entrenador i exfutbolista brasiler que va jugar de migcampista.
Tite ( Caxias do Sul, 25. svibnja 1961.) je trener i bivši brazilski nogometaš koji je igrao na poziciji veznog igrača.

Actualment es troba sense club.
Trenutno je bez kluba.

El 2019 es va convertir en el primer entrenador a guanyar la Copa Amèrica, la Copa Libertadores d'Amèrica i la Copa Sudamericana.
Godine 2019. postao je prvi trener koji je osvojio Copa América, Copa Libertadores de América i Copa Sudamericana .

És un dels quatre entrenadors que han guanyat Libertadores, Campeonato Brasileiro i Copa do Brasil (triple corona clàssica), sent l'únic del grup que també va guanyar el Mundial de Clubs.
On je jedan od četiri trenera koji su osvojili Libertadores, Campeonato Brasileiro i Copa do Brasil (klasična trostruka kruna), a jedini je u skupini koji je osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Trajectòria
Putanja

Entrenador
Trener

Durant la seva carrera com a entrenador ha aconseguit importants fites en els equips que ha dirigit, on principalment sobresurt la Copa Sudamericana 2008 que va guanyar amb l'Internacional de Porto Alegre, la Copa Libertadores 2012 i la Copa del Món de Clubs 2012 amb el Corinthians.
Tijekom svoje trenerske karijere postigao je važne prekretnice u timovima koje je vodio, uključujući Južnoamerički kup 2008. koji je osvojio s Internacional de Porto Alegre, Copa Libertadores 2012. i Svjetsko klupsko prvenstvo 2012. s Corinthiansom . Od lipnja 2016. imenovan je tehničkim direktorom brazilske reprezentacije kao Dungin nasljednik.

A partir del juny del 2016, va ser nomenat director tècnic de la selecció brasilera com a successor de Dunga.[1][2]
[1] [2] Nakon što je Brazil poražen od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2022. prestao je trenirati brazilsku nogometnu reprezentaciju.