L'Organització dels Triangles Inc. ( en anglès: Organization of Triangles Inc. ) és una associació maçònica juvenil per a joves d'entre 10 fins a 21 anys d'edat.
La Organizo de Trianguloj Inc. (En la angla: Organization of Triangles Inc. ) estas masonica junulara asocio por junuloj en aĝo inter 10 kaj 21 jaroj aĝa.


L'Organització dels Triangles Inc. va ser fundada en l'any 1925 per Rose E. Scherer a l'Estat de Nova York.
La Organizo de Trianguloj Inc. estis fondita en 1925 por Rose E. Scherer en la ŝtato de Novjorko.

Durant gairebé noranta anys, el Triangle a proporcionat a les joves un grup vibrant i dinàmic on poden fer amics i millorar-se.
Por preskaŭ naŭdek jaroj, la Triangulo havigis la juna vibra kaj dinamika grupo kie ili povas fari amikojn kaj plibonigi.

El Triangle forma el caràcter, és una germanor orientada al servei que construeix una fundació per als seus membres perquè desenvolupin les seves habilitats vitals i la seva capacitat de lideratge, ciudadania, parlar en públic, el valor del treball en equip, la confiança i l'autoestima. Els membres tenen oportunitats per a expressar la seva opinió, aprendre com fer les seves idees realitat, ajudar als altres al seu voltant a formar amistats amb altres membres, i tot això en un entorn segur i supervisat.
La triangulo estas la karaktero, estas la kunuleco orientita servo kiu konstruas bazon por siaj membroj por evoluigi ilian vivon lertecojn kaj ĉefeco lertecojn, civitaneco, oratoradon, la valoro de teamlaboro, fido kaj la estimo Membroj havas ŝancojn por esprimi siajn opiniojn, lerni kiel fari viajn ideojn realaĵo, helpante aliajn ĉirkaŭ ili formi amikecojn kun aliaj membroj, ĉiuj en sekura kaj kontrolita.

La fundadora de l'Organització dels Triangles Inc.
La fondinto de la Organizo de Trianguloj Inc.

Rose E. Scherer, va néixer el 18 de Novembre de 1883, a la ciutat de Nova York.
Rose E. Scherer estis naskita la 18an de novembro 1883, en Novjorko.

Scherer va ser Gran Matrona de l'Ordre de l'Estel Oriental.
Scherer estis Grand Matrona de la Ordo de la Orienta Stelo.

Scherer va concebre la idea d'un grup fraternal juvenil per a les filles de l'Ordre de l'Estel Oriental i la fraternitat masónica, per que fos una preparació per a una futura membresía en les organitzacions adultes, les seves propostes van ser acceptades sota el patrocini de l'Ordre de l'Estel Oriental.[1]
Scherer koncipis la ideon de frata grupo por junaj filinoj de la Ordo de la Orienta Stelo masonica frateco kaj por ĝi esti preparo por estontaj membreco en organizoj maturigi iliajn proponojn estis akceptitaj sub la patroneco de la Ordo de la orienta stelo.[1]

Referències
Referencoj

Organization of Triangles Inc. (anglès)
Organizo de Trianguloj Inc. (anglès)

Interact és l'organització de clubs de servei patrocinada per Rotary International per a joves des de 12 a 18 anys d'edat que cerca fomentar el lideratge, el companyerisme i la bona voluntat a través del servei a la comunitat.
Interact estas la organizo de kluboj de servo patronita de Rotary International por junuloj de 12 al 18 jaroj da aĝo kiu serĉas nutri la direkto, la amikeco kaj la bona volo tra la servo al la komunumo.

Tot i que els clubs Interact són autònoms i autosuficients, cada club compta amb el patrocini d'un Club Rotary, el qual li ofereix suport i orientació.
Kvankam la kluboj Interact estas aŭtonomaj kaj memsufiĉaj, ĉiu klubo nombras kun patronas lin de Klubo Rotary, kiu proponas al li apogon kaj orientadon.

Com un dels programes de servei rotari més significatius i de més ràpid creixement, amb més de 10.700 clubs en aproximadament i 250.000 membres, Clubs Interact en més de 110 països i regions geogràfiques, Interact ha adquirit abast mundial.
Kiel oni de la programoj de servo rotari pli signifaj kaj de pli rapida kresko, kun pli ol 10.700 kluboj en proksimume kaj 250.000 membroj, Kluboj Interact en pli ol 110 landoj kaj geografiaj regionoj, Interact akiris abast monda.

Els interactians sovint impulsen la formació de clubs Rotaract i participen en els Seminaris de Rotary per a Líders Joves (RYLA).
La interactianoj ofte impulsas la formadon de kluboj Rotaract kaj ili partoprenas en la Seminarioj de Rotary por Junaj Gvidantoj (RYLA).

Els interactians participen en els programes d'Intercanvi de Joves i Beques de Bona Voluntat.
La interactianoj partoprenas en la programoj de Interŝanĝo de Junaj kaj Stipendioj de Bona Volo.

Interact Dades base Tipus entitat organització Història Fundació 28 octubre 1962 Fundadors Paul Percy Harris Web Lloc web oficial
{{{eonomo}}} v • d • r

Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) és un programa de lideratge coordinat pels clubs rotaris de tot el món.
Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) estas programo de gvidado kunordigita de la kluboj rotaris de la tuta mondo.

Cada any, milers de joves participen en aquest programa.
Ĉiujare, miloj da junuloj partoprenas en ĉi tiu programo.

Els joves de 13 a 30 anys d'edat són patrocinats pels clubs rotaris per assistir a l'esdeveniment organitzat pel comitè distrital del club.
La junuloj de 13 al 30 jaroj da aĝo estas patronitaj de la kluboj rotarioj por ĉeesti al la okazaĵo organizita de la komitato distrital de la klubo.

Els participants són triats pel seu potencial de lideratge.
La partoprenantoj estas elektitaj de lia potencialo de gvidado.

Els clubs rotaris i el districte rotari cobreixen totes les despeses dels participants.
La kluboj rotarioj kaj la distrikto rotari kovras ĉiujn elspezojn de la partoprenantoj.

El format de l'esdeveniment varia de districte a districte, però comunament pren la forma d'un seminari, campament o taller per discutir habilitats de lideratge i aprendre aquestes habilitats a través de la pràctica.
La formato de la okazaĵo varias de distrikto al distrikto, sed komune prenas la formon de seminario, tendaro aŭ ateliero por diskuti kapablecojn de gvidado kaj lerni ĉi tiujn kapablecojn tra la praktika.

Els clubs rotaris i els districtes seleccionen als participants i faciliten el pla d'estudis de l'esdeveniment.
La kluboj rotarioj kaj la distriktoj selektas al la partoprenantoj kaj ili faciligas la planon de studoj de la okazaĵo.

Kazuo Ishiguro FRSL (en japonès: カズオ・イシグロ (Kazuo Ishiguro) o 石黒 一雄 (Ishiguro Kazuo); nascut el 8 de novembre de 1954) és un escriptor japones-anglès.
Kazuo Ishiguro (en la japana: カズオ・イシグロ (Kazuo Ishiguro) aŭ 石黒 一雄 (Ishiguro Kazuo); naskiĝa la 8an de novembro 1954) estas verkisto japon-angla.

Ishiguro va néixer a Nagasaki (Japó) i ell i la seva família van traslladar-se a Anglaterra el 1960.
Ishiguro naskiĝis en Nagasaki (Japanio) kaj li kaj lia familio transloĝiĝis al Anglio en 1960.

Es va graduar per la Universitat de Kent en Filologia Anglesa i Filosofia el 1978 i obtingué un màster en Escriptura Creativa per la Universitat d'Ànglia de l'Est el 1980.
En 1960 li ricevis de la Universitato de Kent la titolon de licenciulo pri Angla Filologio kaj Filozofio en 1978 kaj finis postgradon pri Krea Skribo en la Universitato de East-Anglia en 1980.

El 1982 obtingué la nacionalitat britànica, que és l'única que posseeix en l'actualitat perquè les lleis japoneses no contemplen la doble ciutadania.
La 1982 akiris la britan civitanecon, kiu estas la sola, kiun li posedas nuntempe, ĉar la japanaj leĝoj ne antaŭvidas la duoblan civitanecon.

Kazuo Ishiguro ha estat nominat quatre vegades als Premi Booker, sent el guanyador de l'edició de 1989 per El que resta del dia.
Kazuo Ishiguro estis kvarfoje kandidato al la Premio Booker kaj gajnis ĝin en 1989 por The Remains of the Day ("La resto de la tago").

El diari The Times el va incloure dins una llista dels 50 millors escriptors britànics des de 1945.[1]
La ĵurnalo The Times inkludis lin en liston de la 50 plej bonaj britaj verkistoj ekde 1945.[1]

↑ «Els 50 millors escriptors britànics des de 1945» (en anglès). The Times, 05-01-2008. [Consulta: 19 octubre 2010].
↑ Eraro vokante la ŝablonon {{citaĵo el la reto}}: la parametroj url kaj titolo estu ambaŭ precizigitaj .

Lloc web oficial
Loko oficiala

Aquest article o secció no cita les fonts o necessita més referències per a la seva verificabilitat.
Ĉi tiu artikolo citas neniun fonton. Vi povas plibonigi ĝin, aldonante fidindajn fontojn. Senfontaj asertoj povas esti forigitaj.

Millorau-lo!
Specifu la daton: {{Sen fontoj|temo|monato jaro}}

Macabi HaTzair Dades base Ideologia sionisme Organització i govern Afiliació internacional Maccabi World Union Web Lloc web oficial
{{{eonomo}}} v • d • r

La Declaració d'Independència de Catalunya és un text polític en el qual es declara la constitució de la República Catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social.
La Deklaro de Sendependeco de Katalunio estas politika teksto en kiu deklaras la konstitucio de la Kataluna Respubliko, kiel suverena kaj sendependa ŝtato, de rajto, demokratia kaj socia.

La declaració també disposa l'entrada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República i l'inici del procés constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant.
La deklaro ankaŭ disponas la apliko de la "Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república" (Leĝo de juridika ŝanĝeco kaj fondeco de la Respubliko) kaj la komenco de la konstitucianta procezo, demokratia, de civitana bazo, transversa, participatiu kaj ligante.

El document fou signat per la majoria independentista del Parlament de Catalunya el 10 d'octubre de 2017, després que el «Sí» a la independència guanyés en el referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 del mateix mes.[1]
La dokumento estis subskribita de la sendependisma plimulto de la Parlamento de Katalunio la 10an de oktobro 2017, post kiam la «Jes» al la sendependeco gajnis en la referendumo de memdispono farita la 1 de la sama monato.[1]

Carles Puigdemont va anunciar immediatament que la declaració quedava en suspens temporal per obrir un període de negociació amb el govern de l'Estat Espanyol.[2]
Carles Puigdemont anoncis senprokraste ol la deklaro restis ĉesigas, momente, por malfermi periodon de intertraktado kun la registaro de Hispanio.[2]

«Text íntegre del discurs de Puigdemont abans de la signatura i l'ajornament de la declaració d'Independència de Catalunya».
«Integra teksto de la parolado de Puigdemont antaŭ la signaturo kaj la ajornament de la deklaro de Sendependeco de Katalunio».

[Consulta: 10 octubre 2017].
[Konsulto: 10 oktobro 2017].

«Text oficial de la Declaració d'Independència de Catalunya».
«Oficiala teksto de la Deklaro de Sendependeco de Katalunio».

Aquest article o secció tracta d'un fet d'actualitat.
Ĉi tiu artikolo temas pri aktuala afero.

La informació continguda pot estar obsoleta o pendent d'actualitzar.
La enhavo povas ofte ŝanĝiĝi.

Si us plau, no introduïu informació especulativa i recordeu-vos de posar referències a fonts publicades per a donar més detalls.
Se la artikolo pli taŭgas ne por enciklopedio sed por gazeto, bonvolu publikigi la tekston en la frata projekto Vikinovaĵoj kaj krei novan novaĵon.

Declaració d'Independència de Catalunya
Deklaro de Sendependeco de Katalunio

L'Atac a Mogadiscio d'octubre de 2017 va tenir lloc el 14 d'octubre de 2017, quan es va produir una forta explosió pesada causada per l'explosió d'un camióa Mogadiscio, la capital de Somàlia.
La Atako al Mogadiscio de oktobro de 2017 okazis la 14an de oktobro de 2017, kiam kamiono forte eksplodis en Mogadiŝo, la ĉefurbo de Somalio.

L'atac va deixar com a mínim 237 morts i va ferir més de 300 persones.[1] L'Hotel Safari va quedar completament enderrocat i l'edifici de l'ambaixada de Qatar fou severament avariat.
La atako lasis 237 mortuloj minime kaj vundis pli ol 300 homoj.[1] La Hotelo Safari restis tute malkonstruita kaj la konstruaĵo de la ambasado de Kataro estis severe damaĝita.

Una segona bomba el mateix dia va matar dues persones al districte de Madina.
Dua bombo mortigis du homojn en la saman tagon al la distrikto de Madino.

Es considera l'atac bomba més mortífer de la història de Somàlia.
Ĝi estas la pli mortiga bomba atako de la historio de Somalio.

No es coneix la identitat de l'atacant i cap grup n'ha reclamat l'autoria.[2][3][4][5][6]
Ne la identeco de la atakanto ne estas konita kaj neniu grupo postulis la aŭtoreco.[2][3][4][5][6]