Hurry up.
Nxito.


Thanks for having explained to me at last why people take me for an idiot.
Faleminderit qe me keni shpjeguar me ne fund pse njerzit me marrin mua per nje idiot.

I love you.
Të dashuroj.

I love you.
Të dua.

I love you.
Unë të dua.

Thank you very much!
Shumë të falemnderit!

Poor is not the one who has too little, but the one who wants too much.
I varfer nuk eshte ai qe ka shum pak , por ai i cili kerkon shum.

Do you need me to give you some money?
A keni nevoje te jap para?

Nobody came.
Askush nuk erdhi.

Better to be hated for who you are than loved for who you're not.
Me mire te jesh i urryer per ate qe je se sa i dashur per ate qe nuk je.

I'm tired.
Unë jam i lodhur.

My shoes are too small. I need new ones.
Këpucet e mija jane shum te vogla. Kam nevojë për nje parë të reja.

Merry Christmas!
Gëzuar Krishtlindjet.

When you can't do what you want, you do what you can.
Kur nuk mund te beni cfare doni,ju beni cfare mundeni.

Could you call again later, please?
Mund te me telefononi perseri me vone ju lutem?

At the age of six he had learned to use the typewriter and told the teacher that he did not need to learn to write by hand.
Ne moshen 6 vjece ai kishte mesuar to perdorte makinen e shkrimit dhe i tregoi mesuesit qe nuk kishte nevoje te mesonte te shkruante me duar.

I don't want to go to school.
Nuk dua të shkoj në shkollë.

Too late.
Shumë vonë.

People are often quite skeptical about things unless given believable proof.
Njerzit shpesh jane shum skeptik ndaj gjerave derisa kane prova te besueshme.

I have to get a new computer.
Kam nevojë për një kompjutër të ri.

It's all dark outside.
Eshte errsire jashte.

"Thank you." "You're welcome."
"Faleminderit." "S'ka gjë."

He's rich. He doesn't need money!
Ai eshte i pasur. Ai nuk ka nevoje per para!

The best way to make your dreams come true is to wake up.
Menyra me e mire te realizoni enderrat tuaja eshte te zgjoheni.

How many hours of sleep do you need?
Sa ore gjume keni nevoje?

Better late than never.
Me mire vone se kurr.

Have you ever seen him swimming?
A keni parë ndonjëherë atë duke notuar?

You should give up drinking and smoking.
Ti duhet të ndalosh pijen dhe cigaren.

Can you drive a car?
A mund të ngasësh një makinë?

You continue making the same mistakes time after time.
Vazhdoni te beni te njejtin gabim here pas here.

You need to study harder.
Ju dueht te studioni shum.

You have made the very same mistake again.
Ke bere shum gabime te njejta.

What are you doing?
Çfarë jeni duke bërë?

You aren't a spy, are you?
Ti nuk je spiun, apo jo?

I can hardly hear you.
Të dëgjoj me vështirsi.

I see no analogy between your problem and mine.
Nuk shoh analogji midis problemit tend dhe te timit.

Write your name in capitals.
Shkruaje emrin tend me shkronja kapitale.

Your dream will come true some day.
Nje dite endrra jote do behet realitet.

Your success is the result of your hard work.
Suksesi jot është rezultat i punës tënde të vështirë.

What you say is quite different from what I heard from him.
Ajo cfare ju thate eshte shum e ndryshme nga ajo qe degjova nga ai.

Your house needs repairing.
Shtëpia juaj ka nevojë për riparim.

It was very hard for me to find your flat.
Ishte e vështirë për mua te gjeja apartamentin tënd.

Your idea cannot be brand new. I heard about it from another source last year.
Ideja jote nuk mund te jetë krej e re. Unë kisha dëgjuar përrreth sajë nga një burim tjetër vitin e kaluar.

I was going to write to you, but I was too busy.
Une isha duket te shkruajtur, por isha shum i zene.

I often think about the place where I met you.
Shpesh mendoj për vendin ku të kam takuar ty.

You speak first; I will speak after.
Ju flisini i pari; Une do te flas pastaj.

I love you more than you love me.
Unë te dua me shumë seç më do ti mua.

You'll find the shop between a bank and a school.
Do ta gjesh dyqanin midis nje banke dhe nje shkolle.

I have no money, but I have dreams.
Nuk kam para, por kam ëndërra.

Money talks.
Paraja flet.