# OpenSubtitles2011/lt/2004/116/3278869_1of1.xml.gz
# OpenSubtitles2011/sq/2004/116/3648380_1of1.xml.gz


(trg)="1"> Perketheu :

(src)="1"> Vašingtonas , Kolumbijos sritis , 1974
(trg)="2"> Liri_ Tr - Redaktoi :

(trg)="3"> Danieli Vetem per - www . titrashqip . net Dhe : www . albwzone . com

(src)="2"> Seneli .
(trg)="4"> Gjysh !

(src)="3"> Tau negalima čia būti ir peržiūrinėti tai .
(trg)="5"> Nuk duhet të ishe këtu , duke parë atë libër .

(src)="4"> Man tik įdomu .
(trg)="6"> Desha vetëm ta di .

(src)="5"> Manau , tu jau suaugęs .
(trg)="7"> Mirë , je në moshë , mendoj .

(src)="6"> Laikas tau sužinoti šią istoriją .
(trg)="8"> Ti duhet ta dish historinë .

(src)="7"> Taigi . .
(trg)="9"> OK , më dëgjo .

(src)="8"> Buvo 1832 metai .
(trg)="10"> Ishte viti 1832 .

(src)="9"> Buvo naktis , panaši į šią .
(trg)="11"> Një natë shumë e ngjashme me këtë .

(src)="10"> Čarlzas Kerolas buvo paskutinis , kuris pasirašė deklaraciją .
(trg)="12"> Charles Carroll ishte nënshkruesi i fundit i mbijetuar i Deklaratës së Pavarësisë .

(src)="11"> Jis priklausė slaptai organizacijai , pasivadinusiai masonais .
(src)="12"> Jis žinojo , kad miršta .
(trg)="13"> Ai gjithashtu ishte anëtar i organizatës sekrete e quajtur , masoneria . dhe ai e ndjente se po vdiste .

(src)="13"> Jis pažadino savo arklininką vidury nakties , įsakė jį nuvežti į Baltuosius rūmus , kad susitikti su Endriu Džeksonu , kadangi jam labai reikėjo pakalbėti su prezidentu .
(trg)="14"> E zgjoi grazhdarin e tij në mes të natës dhe urdhëroi që ta çoj tek Shtëpia e Bardhë për të parë Andru Xhekson ,
(trg)="15"> Sepse ishte urgjente që të fliste me presidentin .

(src)="14"> Jis pakalbėjo su juos ?
(trg)="16"> A bisedoi me të ?

(src)="15"> Ne .
(src)="16"> Tokio šanso jam niekas nesuteikė .
(trg)="17"> Jo , nuk iu dha mundësia .

(src)="17"> Tą naktį prezidento ten nebuvo .
(trg)="18"> Atë natë presidenti nuk ishte atje .

(src)="18"> Bet Čarlzas Kerolas žinojo paslaptį .
(trg)="19"> Por Charles Carroll kishte një sekret .

(src)="19"> Jis patikėjo ją tam , kam suspėjo - mano senelio seneliui ,
(trg)="20"> Ai u lidh me dikë që të takohej , me gjyshin e gjyshit tim ,

(src)="20"> Tomui Geitsui .
(trg)="21"> Thomas Gates .

(src)="21"> O kokią paslaptį ?
(trg)="22"> Cili ishte sekreti ?

(src)="22"> Lobiai .
(trg)="23"> Një thesar .

(src)="23"> Nesuskaičiuojami lobiai .
(trg)="24"> Një thesar përtej çdo imagjinate .

(src)="24"> Lobiai , dėl kuriš šimtmečius kovėsi tironai , faraonai , imperatoriai , pulkininkai .
(trg)="25"> Një thesar për të cilin është luftuar për shekuj nga tiranët , faraonët , perandorët , baronët e luftës .

(src)="25"> Kiekvienąkart keisdami savininką , lobiai daugėjo .
(trg)="26"> Dhe sa herë që ndërronte duar u bënte edhe më i madh .

(src)="26"> O paskui staiga ... jie dingo .
(trg)="27"> dhe papritur ... u zhduk .

(src)="27"> Ir neatsirado daugiau kaip 1000 metų , kada kryžiuočiai surado slaptus rūsius po Salamono bažnyčia
(trg)="28"> U rishfaq pas më shumë se 1 mijë vjet
(trg)="29"> Kur kalorësit nga Kryqëzata e Parë
(trg)="30"> Zbuluan qemerë sekretë nën Tempullin e Sulejmanit .

(src)="28"> Riteriams , radusiems šiuos rūsius pasirodė , kad lobių per daug vienam žmogui , net carui .
(trg)="31"> Po ta shohësh , kalorësit që gjetën qemerët menduan se thesari ishte shumë i madh për një njeri apo edhe për një mbret .

(src)="29"> Jie pervežė lobius į Europą ir pasivadino " Tamplierių ordinu " .
(trg)="32"> Ata e kthyen thesarin në Evropë dhe mori emrin " Kalorësit Tempullarë " .

(src)="30"> Per paskutinius 100 metų , jie išvežė juos iš Europos ir sukūrė naują broliją pavadinta Frankmasonai , akmenkalių garbei - bažnyčios statytojams .
(trg)="33"> Përgjatë shekullin tjetër ata e nxorën kontrabandë jashtë Evropës
(trg)="34"> Dhe formuan një vëllazëri të re të quajtur " Freemasons "
(trg)="35"> Për nder të ndërtuesve të tempullit madhështor .

(src)="31"> Prasidėjo karas .
(trg)="36"> filloi lufta .

(src)="32"> Amerikos revoliucijos pradžioje lobiai vėl buvo paslėpti .
(trg)="37"> Në kohën e Revolucionit Amerikan thesari u fsheh përsëri .

(src)="33"> Tuo laiku masonams priklausė
(trg)="38"> Në atë midis masonëve ishte

(src)="34"> Džordžas Vašingtonas , Benjaminas Franklinas , Polas Reveris .
(trg)="39"> Xheorge Uashington , Benjamin Franklin , Paul Revere .

(src)="35"> Jie turėjo pasirūpinti , kad lobiai nepapultų anglams į rankas .
(trg)="40"> Ata e dinin se ata duhej të siguronin që thesari të mos binte kurrë në duart e britanikëve .

(src)="36"> Jie sukūrė seriją ženklų ir žemėlapių kur rasti tuos lobius .
(trg)="41"> Ata bënë një seri me çelësa dhe harta për vendndodhjen e tij .

(src)="37"> Bėgant metams , tie ženklai buvo pametami ir pamirštami , kol liko tik vienas - tai ir buvo ta paslaptis , kurią Čarlzas Kerolas patikėjo Tomui Geitsui .
(trg)="42"> Me kalimin e kohës çelësat humbitnin ose harroheshin , derisa t' i kujtohej dikujt .
(trg)="43"> Dhe ky ishte sekreti që Charles Carroll ia besoi të riut Thomas Gates .

(src)="38"> Šarlota .
(trg)="44"> Sharlota .

(src)="39"> " Paslaptis susijusi su Šarlota " .
(trg)="45"> " Sekreti gjendet tek Sharlota . "

(src)="40"> Kas ta Šarlota ?
(trg)="46"> Kush është Sharlota ?

(src)="41"> Net ponas Kerolas to nežinojo .
(trg)="47"> Oh , madje as Mr Carroll nuk e dinte .

(src)="42"> Pažiūrėk čia , Benai .
(trg)="48"> Tani shih këtu , Ben .

(src)="43"> Frankmasonai tarp " tėvų " paliko mums užuominas .
(trg)="49"> Baballarët tanë Freemasonët na kanë lënë çelësa .

(src)="44"> Štai tokias .
(trg)="50"> Si këto .

(src)="45"> Nepabaigta piramidė .
(trg)="51"> Piramidën e papërfunduar .

(src)="46"> Visa matanti akis .
(trg)="52"> Syrin që sheh gjithçka .

(src)="47"> Tamplierių ordino riterių ženklai .
(trg)="53"> Simbolet e tempullarëve , rojet e thesarit .

(src)="48"> - Per juos jis kalba mums .
(trg)="54"> - Ata na flasin neve nëpërmjet këtyre simboleve .

(src)="49"> - Greičiau , iš mūsų juokiasi .
(trg)="55"> - Ti do të thuash që qeshin me ne .

(src)="50"> Žinai , ką reiškia šis doleris ?
(trg)="56"> Ti e di se çfarë përfaqëson dollari ?

(src)="51"> Visa Geitsų šeimynos turtą .
(trg)="57"> Fatin e të gjithë familjes Gates .

(src)="52"> Šešias kvailių kartas , bėgančias paskui auksą .
(trg)="58"> Gjashtë gjenerata Budallenjsh ... duke rendur pas thesarit .

(src)="53"> Pinigai čia niekuo dėti , Patrikai .
(src)="54"> Ir visada buvo ne prie ko .
(trg)="59"> Nuk është çështja për para , Patrick Kurrë nuk ka qenë për para .

(src)="55"> Eime , sūnau .
(src)="56"> Mums laikas .
(trg)="60"> Eja , bir . është koha për të ikur .

(src)="57"> Gali .... atsisveikinti .
(trg)="61"> Mund ... të thuash përshëndetjet tuaja .

(src)="58"> Seneli !
(trg)="62"> Gjysh ?

(src)="59"> Tai mes riteriai ?
(trg)="63"> A jam unë tempullar ?

(src)="60"> Tu nori juo būti ?
(trg)="64"> A dëshiron të bëhesh ?

(src)="61"> Gerai .
(trg)="65"> Në rregull .

(src)="62"> Atsiklaupk .
(trg)="66"> Um ... ulu në gjunjë .

(src)="63"> Bendžaminai Franklinai Geitsai , tau priskiriu tamplierių , frankmasonų ir Geitsų šeimos prievoles .
(trg)="67"> Benjamin Franklin Gates ,
(trg)="68"> Ti merr përsipër detyrën e Tempullarit , Freemason dhe familjes Gates .

(src)="64"> Prisiekiu jais rūpintis ?
(trg)="69"> Betohesh ?

(src)="65"> Prisiekiu .
(trg)="70"> Betohem .

(src)="66"> KODAS : LOBIAI

(src)="67"> Aš galvojau apie Bensoną ir Perį , kertančių tokius sniegynus kaip šis ir tik su šunų kinkiniais .
(trg)="71"> Po mendoja për Henson and Peary , kanë kaluar një zonë si kjo vetë në këmbë ose me qen slite .

(src)="68"> - Gali įsivaizduoti ?
(trg)="72"> - A mund ta paramendosh ?

(src)="69"> - Neįtikėtina .
(trg)="73"> - Eshtë e jashtëzakonshme .

(src)="70"> ŠIAURĖS AŠIGALIS :

(src)="71"> MŪSŲ DIENOS

(src)="72"> Mes jau arti ?
(trg)="74"> Po afrohemi ?

(src)="73"> Jei Beno teorija teisinga , o mano apskaičiuotas maršrutas tikslus , mes jau arti .
(trg)="75"> Nëse teoria e Beni- t është korrekte dhe modeli im ndjekës është i saktë .
(trg)="76"> Duhet të jemi shumë afër .

(src)="74"> Nepasikliauk manimi .
(src)="75"> Šiandien rytą aš nutraukiau virvę .
(trg)="77"> Por mos jepni të drejtë - Sot në mëngjes këputa lidhëset e këpucëve .

(src)="76"> - Tai kvailas ženklas .
(trg)="78"> - Kjo është ... një shenjë e keqe .

(src)="77"> - Gal mums grįžti namo ?
(trg)="79"> - Atë kthehemi dhe shkojmë në shtëpi ?

(src)="78"> Arba pristabdom ir išmetam jį čia .
(trg)="80"> Ose të hapim krahun dhe ta lëmë këtu .

(src)="79"> Gerai .
(trg)="81"> OK .

(src)="80"> Raili , neliūdi būdelės be langų , kurioje tave rado ?
(trg)="82"> Riley , a të mungon ajo dhoma e vogël pa dritare ku të gjetëm ?

(src)="81"> Ne .
(trg)="83"> Jo , jo .

(src)="82"> Visai ne .
(trg)="84"> Absolutisht jo .

(src)="83"> TIKSLAS PASIEKTAS

(src)="84"> Kodėl mes sustojome ?
(trg)="85"> Përse ndaluam ?

(src)="85"> Aš galvojau , mes ieškome laivo .
(trg)="86"> Mendova se po kërkonim për anije .

(src)="86"> - Aš nematau čia laivo .
(trg)="87"> - Nuk shoh ndonjë anije .

(src)="87"> - Jis ten .
(trg)="88"> - Duhet të jetë diku këtu .

(src)="88"> Tai tuščias laiko leidimas .
(trg)="89"> Shiko ... po humbasim kohe .

(src)="89"> Kaip laivas gali atsidurti čia ?
(trg)="90"> Si mund të vinte një anije këtu ?

(src)="90"> Aš ne specialistas , bet ... gali būti , kadšio regiono hidroterminės savybės sukuria ledines audras , suformuojančias okeaninį ledą , po to ištirpstantė ir sušalantį .
(trg)="91"> Dëgjo , unë nuk jam ekspert , por ... mund të jetë vendi hidrotermik i kësaj zone krijojnë stuhi ngrice të ngjashme me uraganet . që e bën oqeanin të ngrijë dhe shkrijë dhe përsëri të ngrijë ,

(src)="91"> Dėlto žemės masė migruoja , taip galėjo atsistikti ir laivui .
(trg)="92"> Duke rezultuar në masa toke të lëvizshme gjysmë të shkrira .
(trg)="93"> Gjë që mund të sillte një anije pikërisht këtu .

(src)="92"> BOSTONAS , MASAČIUTSENAS ...

(src)="93"> ŠARLOTA

(src)="94"> Labas , gražuole .
(trg)="94"> Përshëndetje , bukuroshe .

(src)="95"> Tegu Viktoras patikrina degalus generatoriuose .
(trg)="95"> A e ka kontrolluar Viktori karburantin e gjeneratorëve ?

(src)="96"> Jei būtum nepatikėjęs lobių tikrumu , nežinau ar būtum radęs Šarlotą .
(trg)="96"> Dy vjet më parë , nëse s' do më tregoje , nuk do ta kisha besuar se thesari ekziston ,
(trg)="97"> Nuk e di . nëse do ta gjeja Sharlotën .

(src)="97"> Būčiau radęs , neabejoju .
(trg)="98"> Përkundrazi do ta gjeje , nuk kam dyshim për këtë .

(src)="98"> Todėl ir neklausiau kitų , kurie sakė , kad tai beprasmiška .
(trg)="99"> Ja pse nuk mendoja se ishte një investim aq pa vlerë siç thanë .

(src)="99"> Man palengvėjo , kai sužinojau , kad aš ne išprotėjęs , kuo mane laikė kiti .
(trg)="100"> Jam qetësuar tashmë që nuk jam aq i çmendur sa ç' thonë .
(trg)="101"> Ose siç thanë për babanë tim .

(src)="100"> Ir seneliai , ir proseneliai .
(trg)="102"> Ose për gjyshin .
(trg)="103"> Apo stërgjyshin .

(src)="101"> Gerai .
(trg)="104"> OK !

(src)="102"> Eime .
(trg)="105"> Eja të ikim !

(src)="103"> - Paieškosim lobių .
(trg)="106"> - Eja të shkojmë të gjejmë ndonjë thesar .