# OpenSubtitles2011/en/2002/2783/4076883_1of1.xml.gz
# OpenSubtitles2011/sq/2002/2783/3329974_1of1.xml.gz


(src)="1"> 23 . 976

(trg)="1"> MBRETI AKREP .

(src)="2"> subtitle by WakNen . com

(src)="3"> We have killed Babylonians !
(trg)="2"> Ne kemi mbytur , Babilonasët !

(src)="4"> We have killed Mesopotamians !
(trg)="3"> Ne kemi mbytur , Mesopotamët !

(src)="5"> We have killed Assyrians !
(trg)="4"> Ne kemi mbytur , Asirianët !

(src)="6"> Mycenaeans !
(trg)="5"> Miceanët !

(src)="7"> Sumerians !
(trg)="6"> Sumerianët !

(src)="8"> But ... ... we have never had the pleasure ... ... of killing ... ... an Akkadian .
(trg)="7"> Por ...
(trg)="8"> Ne kurrë nuk patëm kënaqësinë që të mbysim ... një AKADIAN !

(src)="9"> Which limb do I take first ?
(trg)="9"> Which limb do I take first ?

(src)="10"> May the gods have pity on you .
(trg)="10"> Zoti pastë mëshirë për ty ! ?

(src)="11"> Because my brother will not .
(trg)="11"> Sepse vëllau im , nuk e besoj !

(src)="12"> Boo .

(src)="13"> You missed .
(trg)="12"> Dole huq !

(src)="14"> You' re lucky we have the same mother .
(trg)="13"> Je me fat që kemi nënë të njejtë !

(src)="15"> Before the time of the pyramids , a fearsome horde came from the east ... ... and swept across the barren lands of the ancient world .
(trg)="14"> Para kohës së piramidave një hordhi ushtarësh erdhën nga perëndimi - shkatërronin tokat dhe njerëzit e pafajshëm .

(src)="16"> By the law of the horde , their greatest warrior was proclaimed their king .
(trg)="15"> Nga gjyqësia e Hordhisë , ushtari më i mirë dhe më i fortë u zhgjodh MBRET .

(src)="17"> His name was Memnon .
(trg)="16"> Ai quhej MEMNON .

(src)="18"> He was the greatest swords man the world had ever seen .
(trg)="17"> Ai ishte një shpatar i zoti që bota nuk kishte parë ndonjëherë .

(src)="19"> With the predictions of a sorcerer , who could foretell the outcome of every battle ... ... Memnon slaughtered all who resisted him ...
(trg)="18"> Me udhëzimet e Magjistares që parashihte çdo ndodhi të çdo beteje -
(trg)="19"> MEMNONI mbyste çdokënd që i rezistonte atij -

(src)="20"> ... until only a brave few remained .
(trg)="20"> deri sa mbetën vetëm disa trima .

(src)="21"> Silence !
(trg)="21"> Qetësi !

(src)="22"> My father has called for silence !
(trg)="22"> Babai im kërkoi për qetësi !

(src)="23"> Hold your tongues !
(trg)="23"> Mbyllini gojat !

(src)="24"> We are gathered in this place to put our differences aside .
(trg)="24"> Ne jemi mbledhur këtu bashk që të formojmë një komplot .

(src)="25"> There is still time for us ... ... the last of the free tribes ... ... to stand together against this tyrant .
(trg)="25"> Ne kemi ende kohë .
(trg)="26"> E fundit nga Tribet e lira .
(trg)="27"> Të qëndrojmë së bashku kundër këtij Tirolli .

(src)="26"> With his sorcerer at his side ... ... no mortal can defeat Memnon .
(trg)="28"> Me Magjistaren në anën e tij ... asnjë njeri nuk e mund dot MEMNONIN .

(src)="27"> And , if the sorcerer were to die ... ... what then ?
(trg)="29"> Dhe nëse Magjistarja do të vdesë ?
(trg)="30"> Çka Pastaj ?

(src)="28"> It' s too late for your schemes , Pheron .
(trg)="31"> Është shumë vonë për këto skema Feron .

(src)="29"> I have raided Memnon' s caravans , broken the supply lines to his troops ... ... but he still swept across the land like a plague .
(trg)="32"> I kam përcjellur Karvanet e MEMNONIT , edhe kur shkatërroheshin vijat mbrojtëse të tij ... ai prap vazhdonte të pushtonte tokën si një murtajë .

(src)="30"> I will not send my people to their deaths in a battle that can' t be won .
(trg)="33"> Nuk do ta qoj popullin tim drejt vdekjes në një luftë që nuk mund të fitohet .

(src)="31"> And what people would that be , Balthazar ?
(trg)="34"> Dhe çfarë populli duhet të jetë ai atëherë , BALTEZAR ?

(src)="32"> You are the ruler of nothing ... ... but a pile of rocks ... ... and sand .
(trg)="35"> Ti je një udhëheqës i Asgjëje ... veqse një grumbull gurësh ... dhe Zalli .

(src)="33"> If I am no king ... ... why are you on your knees before me ?
(trg)="36"> Nëse unë nuk jam Mbret ... atëherë pse ti je në gjunjë para meje ? !

(src)="34"> Balthazar !
(src)="35"> Guards !
(trg)="37"> BALTEZAR ? !

(src)="36"> Akkadians .
(trg)="38"> AKADIAN' S !

(src)="37"> I thought they were wiped out long ago .
(trg)="39"> Mendova se ishin shkrirë shumë kohë më parë !

(src)="38"> They are the last of their kind .
(trg)="40"> Ata janë të fundit të llojit të tyre .

(src)="39"> By their hand , the sorcerer will die .
(trg)="41"> Nga duart e tyre , Magjistarja do të vdes .

(src)="40"> You put your faith in a clan of cutthroats who kill for money ?
(trg)="42"> Ti u beson një klani që vrasin për para ?

(src)="41"> They are more than that .
(trg)="43"> Ata janë më shumë se kaq !

(src)="42"> They are skilled assassins ... ... trained for generations in the deadly arts .
(trg)="44"> Janë Vrasës të përsosur ... të trajnuar me vite në artet e vdekjes .

(src)="43"> What price do these mercenaries ask from us , Father ?
(trg)="45"> Dhe sa është çmimi , që këta mercenarë kërkojnë nga ne , baba !

(src)="44"> Twenty blood rubies .
(trg)="46"> 20 Rubi- Gjaku ( të kuqe ) .

(src)="45"> That' s the last of our treasury .
(trg)="47"> Por është thesari jonë i fundit .

(src)="46"> Be quiet !
(trg)="48"> Qetësi !

(src)="47"> If these men kill the sorcerer , will you fight ?
(trg)="49"> Nëse këta njerëz e mbysin Magjistaren , a do të luftoni ?

(src)="48"> So be it .
(trg)="50"> U bëftë pra !

(src)="49"> As long as one of us still breathes ... ... the sorcerer will die .
(trg)="51"> Për aq kohë sa njëri nga ne jeton ...
(trg)="52"> Magjistarja do të vdes !

(src)="50"> Assassin !
(trg)="53"> Vrasës !

(src)="51"> Him ... ... we' il kill for free .
(trg)="54"> Atë ...
(trg)="55"> E vrasim gratis .

(src)="52"> We can reach Memnon' s encampment by nightfall .
(trg)="56"> Ne mund ta gjejmë Kampin e MEMNONIT në mbrëmje .

(src)="53"> Why do you keep that filthy beast ?
(trg)="57"> Kur do ta heqësh qafe atë bishë të fëlliqur ?

(src)="54"> He doesn' t mean anything by it .
(trg)="58"> Nuk kam dashur të mendojë ndonjë gjë për këtë .

(src)="55"> Horses are faster .
(trg)="59"> Kuajt janë më të shpejtë .

(src)="56"> But camels are smarter .
(trg)="60"> Devet janë më të zgjuara .

(src)="57"> That one' s mine .
(trg)="61"> Ai aty është i imi .

(src)="58"> Live free .
(trg)="62"> Jeto i lirë .

(src)="59"> Die well .
(trg)="63"> Vdes me nder .

(src)="60"> Stop !

(src)="61"> Listen to me !
(trg)="64"> Ndal !

(src)="62"> I am a high priest of Set .
(trg)="65"> Më ndëgjo mua !
(trg)="66"> Unë jam një prift i SETH- it .

(src)="63"> Spare me , and I shall bless thee in five different languages .
(trg)="67"> Më lironi dhe do të ju bekoj juve në pesë gjuhë të ndryshme .

(src)="64"> You will scream in five different languages , horse thief !
(trg)="68"> Ti ta shpif në pesë gjuhë të ndryshme .

(src)="65"> Wait !
(trg)="69"> Prit !

(src)="66"> I' m not that heavy .
(trg)="70"> Nuk është edhe aq rëndë .

(src)="67"> Look out for the fat one !
(trg)="71"> Kujdes nga ai i trashi !

(src)="68"> He' s behind you !
(trg)="72"> Ai është pas teje !

(src)="69"> Help me !
(trg)="73"> Më ndihmo !

(src)="70"> Help me , whoever you are !
(trg)="74"> Më ndihmo !

(src)="71"> Thank you , good sir .
(trg)="75"> Kushdo që je !
(trg)="76"> Faleminderit , Faleminderit !

(src)="72"> Quiet .
(trg)="77"> Njeri i mirë !
(trg)="78"> Qetësi !

(src)="73"> There' s an enormous reward for my safe return .
(trg)="79"> Sigurisht , ke ndëgjuar për pagesën e kthimit tim mbrapa apo jo ?

(src)="74"> The sorcerer' s tent .
(trg)="80"> Tenda e Magjistares !

(src)="75"> Back !
(trg)="81"> Prapa !

(src)="76"> GUARD # 2 :

(src)="77"> That way !
(src)="78"> GUARD # 3 :
(trg)="82"> Këndej !

(src)="79"> Find the other one !
(trg)="83"> Gjejeni tjetrin !

(src)="80"> You' ve been betrayed , Mathayus .
(trg)="84"> Ju kanë tradhëtuar , MATEJUS .

(src)="81"> You know my name ?
(trg)="85"> Ti e di emrin tim ?

(src)="82"> And why you' re here .
(trg)="86"> Dhe pse je këtu .

(src)="83"> GUARD # 2 :
(src)="84"> He' s in the tent !
(trg)="87"> Ai është në Tendë !

(src)="85"> A living , breathing Akkadian .
(trg)="88"> AKADIAN të gjallë !

(src)="86"> This is a rare pleasure .
(trg)="89"> Kjo është knaqësi e rrallë !

(src)="87"> I hear you train yourselves to bear great pain .
(trg)="90"> Kam ndëgjuar se ushtroni veten ti përballoni dhimbjeve të mëdhaja !

(src)="88"> You must teach me this , if you live long enough .
(trg)="91"> Duhet të ma mësoni këtë .
(trg)="92"> Nëse jeton aq gjatë sa duhet .

(src)="89"> Not looking so full of yourself , are you now , assassin ?
(trg)="93"> Mos po të duket vetja si budalla , tani apo jo , Vrasës .

(src)="90"> You ... ... betrayed your own father !
(src)="91"> Yes .
(trg)="94"> Ti .

(trg)="95"> Ke tradhtuar babanë tënd .

(trg)="96"> Po .

(src)="92"> He was very shocked .
(trg)="97"> Ai ishte i shokuar .

(src)="93"> You could tell by the look on his face .
(trg)="98"> Mund ta shohësh nga pamja e fytyrës së tij .

(src)="94"> By my father' s head ... ... I pledge my allegiance .
(trg)="99"> nga koka e babait tim ...
(trg)="100"> Unë betohem për besnikërinë time .

(src)="95"> You have proven your loyalty , Takmet .
(trg)="101"> Ti provove besnikërinë tënde , TAKMET .

(src)="96"> GUARD # 4 :
(src)="97"> This one still lives .
(trg)="102"> Ky këtu është ende gjallë .

(src)="98"> Beautiful .
(trg)="103"> Bukur shumë .

(src)="99"> Bring him to me .
(trg)="104"> Sjelleni tek unë .

(src)="100"> Mathayus .
(trg)="105"> MATEJUS .

(src)="101"> Live free .
(trg)="106"> Jeto i lirë !

(src)="102"> Die well , my brother .
(trg)="107"> Vdis me nder , Vëllau im .