# ay/102018042.xml.gz
# su/102018042.xml.gz


(src)="1"> © 2018 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania
(trg)="1"> © 2018 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

(src)="3"> Kunjamsa donacionamampi yanaptʼasma uk yatiñatakejja , Internetan jw.org sat cheqaruw mantasma .
(trg)="2"> Publikasi ieu teu dijualbeulikeun , tapi dijieun pikeun ngajarkeun Kitab Suci di sakuliah dunya nu ditunjang ku sumbangan sukaréla .

(src)="4"> Textonakajja , Génesis librot Malaquías librokamajj Qullan Arunaka , 1992 Bibliat apstʼatawa .
(trg)="3"> Pikeun masihan sumbangan , mangga buka www.jw.org / id .

(src)="5"> Mateo librot Apocalipsis librokamajja , Machaq Mundon Jakirinakataki Diosan Arunakapa Bibliata apstʼatarakiwa .
(trg)="4"> Kajaba disebutkeun sumberna , kabéh cutatan ayatna tina Kitab Suci Nganggo Basa Sunda Sadidinten .

# ay/102018043.xml.gz
# su/102018043.xml.gz


(src)="1"> Aka tiemponjja , familianakajj janiw sum jakasjjapjjeti sasaw waljanejj sapjje , ukampis ¿ kunatsa walja familianakajj mayachtʼata sum jakasipjje ?
(trg)="1"> Urang geus biasa ngadéngé carita ngeunaan kulawarga nu gagal .

(src)="2"> ¿ Kunas uka familianakar yanaptʼpacha ?
(trg)="2"> Tapi , kumaha carana sangkan kulawarga urang suksés ?

(src)="3"> Instituto Nacional de Estadísticas ( INE ) ukarjamajja , Bolivia markan 2014 maranjja , 9.788 divorcio certificadonakaw churasïna , ukampis 2015 maranjja , 14.268 divorcio certificadonakaw churasjjäna .
(trg)="3"> Di Amerika Serikat antara taun 1990 nepi ka 2015 , salaki pamajikan nu pepegatan dina umur 50 taun ka luhur ngalobaan jadi dua kalieun , jeung nu pepegatan dina umur 65 taun ka luhur ngalobaan jadi tilu kalieun .

(src)="4"> Wali yatjjattʼat jaqenakajja , wawanakarojj janiw jawqʼjañäkisa ni kamsañäkisa sasaw sapjje .
(trg)="4"> Indung bapa baringung ku sabab ceuk sababaraha ahli , barudak kudu terus dipuji .

(src)="5"> Yaqhepasti , wawanakarojj jawqʼjasapuniw yatichañasa sasaw sapjjaraki .
(trg)="5"> Tapi ceuk nu séjén , barudak mah kudu diheurasan .

(src)="7"> Wayn tawaqonakajja , jilïr jaqëjjasin sum jakasiñatakejj janiw wakichtʼatäpkiti .
(trg)="6"> Barudak ngora teu siap jadi jalma déwasa nu suksés .

(src)="8"> Ukampis janiw ukhamäñapapunïkiti .
(trg)="7"> Sabenerna . . .

(src)="9"> Chacha warmjamajj kusisita , jan jaljtasaw jakassna .
(trg)="8"> Perkawinan bisa bagja jeung langgeng .

(src)="10"> Awk taykanakajj wawanakapar munasiñamp cheqañchañwa yateqapjjaspa .
(trg)="9"> Indung bapa bisa diajar pikeun ngadisiplin barudak ku kanyaah .

(src)="11"> Wayn tawaqonakajja , jilïr jaqëjjasin sum jakasiñatakiw wakichtʼasipjjaspa .
(src)="12"> ¿ Kunas familianakar yanaptʼaspa ?
(trg)="10"> Barudak ngora bisa boga sipat - sipat jeung kamampuh nu dibutuhkeun pikeun jadi jalma déwasa .

(src)="13"> ¡ Sartapjjañäni !
(trg)="11"> Majalah Éling !

(src)="14"> sat aka payïr revistanwa , familian sum jakasiñataki 12 yanaptʼanakajj utji .
(trg)="12"> ieu bakal ngabahas 12 konci sangkan kulawarga Sadérék suksés .

# ay/102018044.xml.gz
# su/102018044.xml.gz


(src)="1"> Janipun jaljtañ amtaña
(trg)="1"> Konci 1 Kasatiaan

(src)="2"> Purapat yanaptʼasiña
(trg)="2"> Konci 2 Kakompakan

(src)="3"> Respetasiña
(trg)="3"> Konci 3 Rasa Hormat

(src)="4"> Perdonasiña
(trg)="4"> Konci 4 Hampuraan

(src)="5"> Sum parltʼasiña
(trg)="5"> Konci 5 Komunikasi

(src)="6"> Cheqañchaña
(trg)="6"> Konci 6 Didikan

(src)="7"> Sum yatichaña
(trg)="7"> Konci 7 Prinsip Hirup

(src)="8"> Luratasamp yatichaña
(trg)="8"> Konci 8 Tuladan

(src)="9"> Kunjam jaqëtas uk yatiña
(trg)="9"> Konci 9 Jati Diri

(src)="10"> Confiykañ jaqëña
(trg)="10"> Konci 10 Bisa Dipercaya

(src)="11"> Suma trabajtʼirïña
(trg)="11"> Konci 11 Getol

(src)="12"> Kuns luräta uk amtaña
(trg)="12"> Konci 12 Cita - Cita

# ay/102018045.xml.gz
# su/102018045.xml.gz


(src)="1"> Jan jaljtañ amtamp casarasiñajj mä anclar uñtatawa , ukaw problemanakamp jan atipjayasiñatak yanaptʼistu .
(trg)="1"> Kasatiaan téh ibarat jangkar nu nyalindungan perkawinan waktu keur aya masalah

(src)="2"> CHACHA WARMINAKATAKI
(trg)="2"> KEUR SALAKI PAMAJIKAN

(src)="3"> Janipun jaljtañ amtamp casarasipki uka chacha warminakajja , jan jaljtasa jiwañkam jakañatakiw amtapjje .
(trg)="3"> Salaki pamajikan nu silih satia teu nganggap perkawinan maranéhna ngan keur saheulaanan .

(src)="4"> Ukaw taqe confiyansamp sum jakasiñatak yanaptʼi .
(trg)="4"> Jadi , maranéhna moal hariwang batur hirupna bakal ninggalkeun waktu keur aya masalah .

(src)="5"> “ Kunas kunäpan janipuniw jaljtkañäniti ” sasaw casarasipjje .
(trg)="5"> Aya ogé nu mertahankeun perkawinan lantaran éra ku batur atawa kulawarga .

(src)="6"> Yaqhep chacha warminakajja , familiapana jan ukajj amigonakapan “ janiw jaljtapjjañamäkiti ” satakiw jan jaljtapkiti .
(trg)="6"> Tapi , leuwih alus lamun salaki pamajikan tetep ngahiji lantaran silih hargaan jeung silih cinta .

(src)="8"> BIBLIAJJ KAMSISA : “ Chachajj janirakiw warmipar jaytanukuñapäkiti ” ( 1 Corintios 7 : 11 ) .
(trg)="7"> PRINSIP KITAB SUCI : ” Salaki teu meunang nyerahkeun pamajikan . ” ​ — 1 Korinta 7 : 11 .

(src)="9"> “ Jan jaljtañ amtamp casarasktan ukhajja , janiw jankʼak chuym ustʼayasktanti .
(trg)="8"> ” Lamun urang boga tékad pikeun mertahankeun perkawinan , urang moal babari kasinggung .

(src)="10"> Perdonañasa perdón mayisiñas janiw chʼamäkiti .
(trg)="9"> Urang bakal gancang ngahampura jeung gampang ménta hampura .

(src)="11"> Jan waltʼäwinakajj utjki ukhasa , jaljtañ amtañat sipansa , ukanak jankʼak askichañatakiw chʼamachastanjja ” ( Micah ) .
(trg)="10"> Masalah téh hal nu kudu diréngsékeun , lain alesan keur pepegatan . ” ​ — Micah .

(src)="12"> Jaljtañ amtamp casarasir chacha warminakajja , familian problemanakajj utjki ukhajj chachapas warmipas janis jupatakïkaspa ukhamwa amuyjjapjje , jankʼakiw jaljtañatak kuns thaqapjjaraki .
(trg)="11"> Waktu nyanghareupan masalah , salaki pamajikan nu teu silih satia bakal gancang nyimpulkeun , ’ Mémang urang mah geus teu cocog ’ tuluy néangan cara pikeun pepegatan .

(src)="13"> “ Waljaniw divorciasiñ amtamp casarasipjje .
(trg)="12"> ” Loba jalma nu rék kawin nganggap yén pepegatan téh cara gampang pikeun ngaréngsékeun masalah .

(src)="14"> Jumatï uka amtamp casarastajja , maynimp jan jaljtasa jakañajj janiw chuymaman utjkänti ” ( Jean ) .
(trg)="13"> Lamun aya pasangan nu mikir siga kitu waktu rék kawin , éta hartina ti mimiti kénéh kasatiaan maranéhna lemah . ” ​ — Jean .
(trg)="14"> PÉK PIKIRKEUN

(src)="15"> AKHAM JISKTʼASIM
(trg)="15"> Pas keur paséa . . .

(src)="16"> “ Chacha warmjam jan waltʼayasipkta ukhajja , . . .
(trg)="16"> Naha Sadérék ngarasa kaduhung kawin jeung manéhna ?

(src)="17"> . . ¿ ‘ kunatakis casaraspachätjja ’ sasat arrepentistjja ? ” .
(trg)="17"> Naha Sadérék sok ngabayangkeun bobogohan deui jeung nu séjén ?

(src)="18"> . . ¿ ‘ yaqhampïrista ukhajj kunjamakïspasa ’ sasat amuytjja ? ” .
(trg)="18"> Naha Sadérék sok ngomong , ” Urang enggeusan wé lah ! ”

(src)="19"> . . ¿ ‘ jaytjämawa ’ jan ukajj ‘ yaqhampiw sarjjä ’ sasat saraktjja ? ” .
(trg)="19"> atawa ” Mending aing néangan deui nu leuwih ngahargaan ka aing ” ?

(src)="20"> Uka jisktʼanakat mayarukis “ jïsa ” sasin sawaysta ukhajja , jan jaljtañ amtamp casaraskta ukarjam sarnaqañatakiw chʼamachasiñama .
(trg)="20"> Lamun Sadérék ngaenyakeun salah sahiji atawa leuwih ti pananya - pananya éta , geuwat kuatkeun perkawinan Sadérék .

(src)="21"> CHACHA WARMI PARLTʼASIÑATAKI
(trg)="21"> OBROLKEUN JEUNG BATUR HIRUP

(src)="22"> ¿ “ Jiwañkamaw juntüñäni ” sasin arsuwayktan uk armasjjtanti ?
(trg)="22"> Naha urang duaan geus paanggang ?

(src)="23"> Ukhamächi ukhajja , ¿ kunatsa ukhamar purtʼastanjja ?
(trg)="23"> Lamun enya , naon sababna ?

(src)="24"> Jan jaljtañ amtamp casarasktan ukarjam sarnaqañatakejj ¿ kunas yanaptʼistaspa ?
(trg)="24"> Naon waé nu bisa diupayakeun sangkan urang duaan beuki raket jeung tetep silih satia ?

(src)="25"> AKANAKWA LURASMA
(trg)="25"> SARAN - SARAN

(src)="26"> Esposomarusa jan ukajj esposamarus qhawqsa munasta uk mä jiskʼa tarjetar qellqtʼasaw jupar churasma .
(trg)="26"> Sakali - kali , ungkabkeun kanyaah Sadérék dina tulisan tuluy bikeun ka batur hirup

(src)="27"> Jupan fotopwa kawkjantï trabajta ukan uchasisma .
(trg)="27"> Tunjukkeun kasatiaan Sadérék ku cara majang poto batur hirup , misalna di méja gawé

(src)="28"> Trabajonkkasasa yaqha cheqar sarasasa , sapür jawsañatakiw chʼamachasiñama .
(trg)="28"> Telepon batur hirup unggal poé waktu Sadérék keur di tempat gawé atawa lamun keur teu babarengan

(src)="29"> BIBLIAJJ KAMSISA : “ Kuntï Diosajj mä yukur mayachki ukjja , jan khiti jaqes jaljtaypanti ” ( Mateo 19 : 6 ) .
(trg)="29"> PRINSIP KITAB SUCI : ” Anu geus dihijikeun ku Allah teu meunang dipisahkeun ku manusa . ” ​ — Mateus 19 : 6 .

# ay/102018046.xml.gz
# su/102018046.xml.gz


(src)="1"> Purapat yanaptʼasipjjäta ukhajja , avión apnaqeri mä pilotompi yanapiripampjamaw mä amtampik kuns lurapjjäta .
(trg)="1"> Salaki pamajikan nu kompak téh ibarat pilot jeung kopilot nu boga tujuan nu sarua

(src)="2"> CHACHA WARMINAKATAKI
(trg)="2"> KEUR SALAKI PAMAJIKAN

(src)="3"> Purapat yanaptʼasiri chacha warminakajja , avión apnaqeri mä pilotompiru yanapiripampir uñtatäpjjewa .
(trg)="3"> Salaki pamajikan nu kompak téh ibarat pilot jeung kopilot nu boga tujuan nu sarua .

(src)="4"> Problemanakajj utjki ukhajja , kunas sapa maynitak walïspa uk lupʼiskañat sipansa , kunas panipar yanaptʼaspa uk amuyañatakiw chʼamachasipjje .
(trg)="4"> Jadi , sanajan aya masalah , salaki pamajikan bakal mikirkeun kapentingan duaan lainna kapentingan sorangan .

(src)="5"> BIBLIAJJ KAMSISA : “ Janiw paninëjjapjjeti , jan ukasti mä jañchikëjjapjjewa ” ( Mateo 19 : 6 ) .
(trg)="5"> PRINSIP KITAB SUCI : ” Duanana geus lain dua deui , tapi hiji . ” ​ — Mateus 19 : 6 .
(trg)="6"> ” Perkawinan teu bisa dijalankeun ku sorangan .

(src)="6"> “ Chacha warmjam sum jakasiñatakejja , purapatwa yanaptʼasipjjañapa ” ( Christopher ) .
(trg)="7"> Jadi , salaki pamajikan kudu kompak sangkan perkawinanana suksés . ” ​ — Christopher .

(src)="7"> Chacha warmitï purapat jan yanaptʼasipkani ukhajja , problemanakajj utjkani ukhajj askichañat sipansa , jupanakpurakiw jan waltʼayasipjjani .
(trg)="8"> Waktu keur aya pipaséaeun , salaki pamajikan nu teu kompak bakal silih salahkeun lainna ngaréngsékeun masalah .
(trg)="9"> Masalah nu tadina leutik kalah ka jadi gedé .

(src)="8"> Kuna jiskʼa problemanaksa jachʼaruw tukuyapjjani .
(trg)="10"> ” Dina perkawinan , kakompakan téh penting pisan .

(src)="9"> “ Matrimonionjja purapat yanaptʼasiñajj wali wakiskiriwa .
(trg)="11"> Lamun teu kompak , abdi jeung salaki ngan siga batur sakamar lain batur hirup .

(src)="10"> Nanakatï chacha warmjam purapat jan yanaptʼasipkirista ukhajja , esposojampejj jan kuna amtarus purirjama , pachpa utan jakiri pä jaqjamakëjjapjjeristwa ” ( Alexandra ) .
(trg)="12"> Urang hirup bareng , tapi waktu aya masalah nu penting , abdi duaan teu bisa badami pikeun nyieun hiji putusan . ” ​ — Alexandra .

(src)="11"> AKHAM JISKTʼASIM
(trg)="13"> PÉK PIKIRKEUN

(src)="12"> “ ¿ Qollqe ganatajajj nayankkakispas ukhamti amuytjja ? ” .
(trg)="14"> Mun narima gajih , naha abdi nganggap éta téh duit abdi sorangan ?

(src)="13"> “ ¿ Chachajas jan ukajj warmijas jan utankki ukhakit kusisitätjja ? ” .
(trg)="15"> Mun keur hayang ngabangbrangkeun pikiran , naha abdi kudu pajauh heula ti batur hirup ?

(src)="14"> “ Chachajasa jan ukajj warmijas familiapamp sum apasi , ¿ nayajj ukhamarakit familiapamp sum apastjja ? ” .
(trg)="16"> Naha abdi ngajaga jarak jeung kulawarga batur hirup , padahal batur hirup akrab jeung kulawargana ?

(src)="15"> CHACHA WARMI PARLTʼASIÑATAKI
(trg)="17"> OBROLKEUN JEUNG BATUR HIRUP

(src)="16"> ¿ Kunanakansa purapat sum yanaptʼastanjja ?
(trg)="18"> Dina hal naon waé urang duaan téh kompak ?

(src)="17"> ¿ Kunanakansa jukʼamp sum yanaptʼasiñatak chʼamachassna ?
(trg)="19"> Dina hal naon waé urang duaan kudu leuwih kompak ?

(src)="18"> Purapat yanaptʼasiñatakejja , ¿ kunanak lurañasäspasa ?
(trg)="20"> Naon waé nu bisa dilakukeun ku urang duaan sangkan leuwih kompak ?

(src)="19"> AKANAKWA LURASMA
(trg)="21"> SARAN - SARAN

(src)="20"> Casarat chacha warmjam jakasiñajj pelot anatañamp sasiwa .
(trg)="23"> Naon nu kudu diupayakeun ku Sadérék sangkan batur hirup téh jadi balad lainna lawan Sadérék .

(src)="21"> Pachpa equipon anatañatakejj ¿ kunsa lurasma ?
(trg)="24"> Ti batan mikir , ’ Kumaha nya carana supaya abdi bisa meunang ? ’

(src)="22"> Kunjamsa juma sapak atipasma uk lupʼiskañat sipansa , kunjamsa panpachan atipapjjasma ukwa lupʼiñama .
(trg)="25"> mending mikir , ’ Kumaha carana urang duaan bisa meunang ? ’
(trg)="26"> ” Ulah mikirkeun saha nu bener saha nu salah .

(src)="23"> “ Khitis pantjasiwayi ukjjat lupʼiskañat sipansa , mayachtʼata suman jakasiñaw jukʼamp wakiskirejja ” ( Ethan ) .
(trg)="27"> Éta mah teu penting .
(trg)="28"> Nu penting mah bisa akur jeung kompak . ” ​ — Ethan .

(src)="24"> BIBLIAJJ KAMSISA : “ Jan jumanak pachpatak llakisipjjamti , jan ukasti mayninakatsa llakisipjjarakim ” ( Filipenses 2 : 3 , 4 ) .
(trg)="29"> PRINSIP KITAB SUCI : ” Hargaan kapentingan batur , ulah mentingkeun diri sorangan bae . ” ​ — Pilipi 2 : 3 , 4 .

# ay/102018047.xml.gz
# su/102018047.xml.gz


(src)="1"> Respetomp parlasiñajj cemento mezclamp sasiwa , ukaw mayachtʼatäñatak yanaptʼistu .
(trg)="1"> Omongan nu merenah jeung sopan ibarat adukan semén nu bisa ngaraketkeun salaki pamajikan

(src)="2"> CHACHA WARMINAKATAKI
(trg)="2"> KEUR SALAKI PAMAJIKAN

(src)="3"> Respetomp uñjasiri chacha warminakajj janis mä pachpak amuyapkchejja , munasiñampiw uñjasipjje .
(trg)="3"> Salaki pamajikan nu silih hormat bakal silih pikanyaah sanajan keur béda pandangan .

(src)="4"> Diez claves para transformar tu matrimonio librojj akham siwa : “ Respetomp uñjasiri chacha warminakajj janiw maynikis razonanïkaspa ukham amuyapkiti .
(trg)="4"> Buku Ten Lessons to Transform Your Marriage nyebutkeun , ” Maranéhna moal pakeukeuh - keukeuh kana pandanganana , tapi ngabadamikeun masalahna .

(src)="6"> Kunsa maynejj amuyi uksa respetompiw istʼapjje , kunas panipar yanaptʼaspa ukarjamaw mä amtar puripjjaraki ” sasa .
(trg)="5"> Maranéhna ngahargaan pandangan batur hirupna , tuluy nyieun putusan nu bisa ditarima ku duaan . ”

(src)="7"> BIBLIAJJ KAMSISA : “ Munasir jaqejj [ . . . ] janiw kunatï jupatak walïki ukak thaqkiti ” ( 1 Corintios 13 : 4 , 5 ) .
(trg)="6"> PRINSIP KITAB SUCI : ” Sipatna kanyaah teh . . . tara mentingkeun maneh . ” ​ — 1 Korinta 13 : 4 , 5 .

(src)="8"> “ Nayatakejja , esposajar respetañajj wali valoranit uñjaña , jan chuyma ustʼayaña , kunatï matrimoniojar jan waltʼaykaspa ukanak jan lurañawa ” ( Micah ) .
(trg)="7"> ” Hormat ka pamajikan téh hartina ngahargaan pandangan manéhna .

(src)="9"> Chacha warminakajj jan respetasipki ukhajja , jiskʼachiri , chuym ustʼayiri arunakampiw parlapjjaspa .
(trg)="8"> Abdi embung nganyenyeri manéhna atawa ngalakukeun hal nu bisa ngaruksak perkawinan abdi . ” ​ — Micah .

(src)="10"> Yatjjatat jaqenakajja , ukham parlasir chacha warminakajj divorciasiñaruw puripjjaspa sasaw sapjje .
(trg)="9"> Lamun euweuh rasa hormat , salaki pamajikan bakal silih cela , silih sindir , malahan silih hina .

(src)="11"> “ Chachatï warmipar chuyma ustʼayir arunakamp parlani , jiskʼacharakini ukhajja , warmejj janis kunatak walïkaspa ukhamwa amuyasini , chachaparus janiw confiyjjaniti ” ( Brian ) .
(trg)="11"> ” Omongan nu sinis , nu nyindir , nu ngaléléwé téh ngarendahkeun harga diri pamajikan , manéhna gé jadi teu percaya deui ka Sadérék , sarta perkawinan Sadérék bakal ruksak . ” ​ — Brian .

(src)="12"> AKHAM JISKTʼASIM
(trg)="12"> PÉK PIKIRKEUN

(src)="13"> Pasïr semanajj kunjamsa apasipjjta jan ukajj kunjamsa parltʼasipjjta uk amtasajj akham jisktʼasim :
(trg)="13"> Perhatikeun obrolan jeung lalampahan Sadérék salila saminggu .
(trg)="14"> Tuluy pikirkeun :