# ajg/2018250.xml.gz
# sqk/2018250.xml.gz


(src)="1"> © 2017 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania
(trg)="1"> © 2017 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

(src)="2"> “ Enanɔ ŋsɛn mɛ ci yí enu cikɔ nɔ ”
(trg)="2"> « Ai i jep fuqi të lodhurit »

(src)="3"> Eŋwiɖoɖo lɔ nanɔ yí ɖekawawa nɔnɔ Mawu mɛwo mɛ
(trg)="3"> Uniteti ynë i bukur dhe Përkujtimi

(src)="4"> Nyi yí taɖo woana nu mɛ ci tɔ yí enushianu nyiɔ ?
(trg)="4"> Pse t’i japim Atij që ka gjithçka ?

(src)="5"> Lɔnlɔn alɔkpa ci yí na wokpɔnɔ jijɔ ŋtɔŋtɔɔ ?
(trg)="5"> Ç’lloj dashurie sjell lumturi të vërtetë ?

(src)="6"> Kpɔ vovototo ci le mɛ ciwo yí sɛnnɔ Yehowa koɖo mɛ ciwo yí desinni o mɛ
(trg)="6"> Dalloje ndryshimin mes njerëzve

# ajg/2018251.xml.gz
# sqk/2018251.xml.gz


(src)="1"> Exwe 2018 mawunyɔkpukpui lɔ : “ Ŋsɛn agbetrɔ aɖo lanmɛ nɔ mɛ ciwo yí kpɔkɔ emɔ nɔ Yehowa . ” ​ — EZAI . 40 : 31 , nwt .
(trg)="2"> Shkrimi i vitit për 2018 - n : « Ata që shpresojnë te Jehovai do të rimarrin fuqi . » — ISA .
(trg)="3"> 40 : 31 .
(trg)="4"> SI LIDHEN KËTO VARGJE ME SHKRIMIN E VITIT ?

(src)="2"> Ezai 40 : 26
(trg)="5"> Isaia 40 : 26

(src)="3"> Matie 11 : 28 - 30
(trg)="6"> Mateu 11 : 28 - 30

(src)="4"> 2 Korɛntitɔwo 12 : 9 , 10
(trg)="7"> 2 Korintasve 12 : 9 , 10

(src)="5"> Nɔnɔmɛ sɛnŋ ciwo mɛ tokɔ mìleɔ , vɔ nyi yí taɖo Yehowa kpɔnɔ jijɔ do yi sɛntɔ egbejinɔtɔwo nuɔ ?
(trg)="8"> Me cilat presione na duhet të përballemi , por pse Jehovai ndihet i kënaqur me shërbëtorët e tij besnikë ?

(src)="6"> ( Kpɔ foto ci yí le tɔtɔmɛ nɔ enyɔta lɔ . )
(trg)="9"> ( Shih figurat hapëse . )

(src)="7"> Lé enyɔ ciwo le Ezai 40 : 29 atɛnŋ ado zo lanmɛ nɔ mì doɔ , vɔ nɔ mìde cɔ mìwoɖekiwo ɖe , afɔ dɔndɔn ciwo yí mìatɛnŋ ava ɖeɔ ?
(trg)="10"> Çfarë inkurajimi na jep Isaia 40 : 29 , por cilin gabim të rëndë mund të bëjmë ?

(src)="8"> ( a ) Lé mìawɛ yí tajinu ci Satana ɖo mɔ yeana mìagbɔjɔ , dajeji niɔ ?
(trg)="11"> ( a ) Si mund të bëjmë që të dështojë synimi i Satanait për të na dobësuar ?

(src)="9"> ( b ) Nyi nu yí mìaxo nuxu so le enyɔta cɛ mɛɔ ?
(trg)="12"> ( b ) Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull ?

(src)="10"> Nyi yí mìatɛnŋ akpla so Ezai 40 : 26 nyɔwo mɛɔ ?
(trg)="14"> Çfarë mësimi mund të nxjerrim nga Isaia 40 : 26 ?

(src)="11"> Nyi yí taɖo mìakandoji mɔ Yehowa atɛnŋ ado ŋsɛn mìɔ ?
(trg)="15"> Si mund të jemi të sigurt se Jehovai është i aftë të na japë forcë ?

(src)="12"> Emɔ ci nu yí Yesu cikplakɔ sɔsɔ le fafɛɖe leɔ , yí nɔ minya ahan ɖe , ŋsɛn ci yí akpɔ do mì jiɔ ?
(trg)="16"> Pse themi se zgjedha e Jezuit është e këndshme , dhe si duhet të ndikojë kjo te ne ?

(src)="13"> Xo nuxu so enutɔxukpɔkpɔ ɖeka ci yí dasɛ mɔ enyɔ ciwo yí le Matie 11 : 28 - 30 mɛ nyi nyɔnɔnwi .
(trg)="17"> Tregoni një përvojë që ilustron sa të vërteta janë fjalët e Mateut 11 : 28 - 30 .

(src)="14"> 8 , 9 .
(trg)="18"> 8 , 9 .

(src)="15"> Enyɔ ci yí Pɔlu jikɔ anu ci eŋwlɛn mɔ : ‘ hwecinu yí ŋgbɔjɔɔ hwenɔnu yí ŋsɛnnŋ do ji nɛ’ɔ ?
(trg)="19"> Ç’donte të thoshte apostulli Pavël me fjalët « kur jam i dobët , atëherë jam i fuqishëm » ?

(src)="16"> Lé Yehowa kpedo Davidi nu yí etɛnŋ do ji le nɔnɔmɛ sɛnŋsɛnŋ ciwo mɛ yí etoɔ ?
(trg)="20"> Si e ndihmoi Jehovai Davidin të përballonte vështirësitë që haste ?

(src)="17"> Xo nuxu so le gbɔngbɔn kɔkɔɛ atɛnŋ akpedo mì nu yí mìado ji le mìwo cukaɖawo mɛ nu .
(trg)="21"> Përshkruani rolin që luan fryma e shenjtë për të na ndihmuar të përballojmë problemet .

(src)="18"> 12 , 13 . ( a ) Nyi yí taɖo cukaɖawo va ɖonɔ Kristotɔwo mɛ gaɖewo mɛɔ ?
(trg)="22"> 12 , 13 . ( a ) Pse lindin mosmarrëveshje mes të krishterëve ?

(src)="19"> ( b ) Nyi yí exolɔlɔ ci yí kudo Ӡosɛfu nu kpla mì so Yehowa nuɔ ?
(trg)="23"> ( b ) Ç’na mëson për Jehovain tregimi për Jozefin ?

(src)="20"> Nɔ ‘ mìtashi ’ dɔmɛzi ɖe , nyɔna ci yí mìkpɔnɔ le gbɔngbɔnmɛ koɖo ŋcilanmɛɔ ?
(trg)="24"> Si nxjerrim dobi kur ‘ e lëmë ’ zemërimin ?
(trg)="25"> KUR NA ZHGËNJEJNË VËLLEZËRIT TANË

(src)="21"> 15 , 16 .
(trg)="26"> 15 , 16 .

(src)="22"> Nyi yí ele mɔ mìawa nɔ mɛɖe jeagɔ do mìɔ ?
(trg)="27"> Si duhet të veprojmë kur na ka fyer dikush ?

(src)="23"> Nɔ mìwa nuvɔn ɖe , emɔ ci ji yí Yehowa atɛnŋ ato yí akpedo mì nɔ mìagbeɖo kacaca nywi mɛ koɖiiɔ , yí nyi taɖo mìalɔn faa axɔ kpekpedonu lɔɔ ?
(trg)="28"> KUR NA TORTURON E KALUARA JONË
(trg)="29"> Çfarë mund të përdorë Jehovai për të na ndihmuar të marrim veten kur kemi bërë një mëkat , dhe pse duhet të përfitojmë nga kjo ndihmë ?

(src)="24"> Lé Pɔlu kpɔwɛ atɛnŋ akpedo mɛ ciwo yí senɔ le wowoɖekiwo mɛ mɔ , yewodeje asɛn Yehowa o nu doɔ ?
(trg)="30"> Si mund t’i ndihmojë shembulli i Pavlit ata që luftojnë me ndjenjat e pavlefshmërisë ?

(src)="25"> Nyi yí exwe 2018 mawunyɔkpukpui lɔ nyiɔ , nyi yí taɖo esɔgbe nywiɖeɔ ?
(trg)="31"> Cili është shkrimi i vitit për 2018 - n , dhe pse është me vend ?

# ajg/2018252.xml.gz
# sqk/2018252.xml.gz


(src)="1"> “ Kpɔ lé enyɔ yí vivinɔ ɖa !
(trg)="2"> « Sa mirë dhe sa bukur është që vëllezërit të banojnë së bashku në unitet ! » ​ — PSAL .

(src)="2"> Nɔ nɔvinɔwo le ɖekɛ le ɖekawawa mɛ ! ” ​ — EHA . 133 : 1 , nwt .
(trg)="3"> 133 : 1 .

(src)="3"> atɛnŋ hɛn nyɔna vɛ nɔ mìwo domɛtɔ ɖeshiaɖe doɔ ?
(trg)="4"> SI DO TË PËRGJIGJESHE ?

(src)="4"> nanɔ yí ɖekawawa nɔnɔ Mawu mɛwo mɛɔ ?
(trg)="5"> Si mund të nxjerrim dobi nga Përkujtimi ?

(src)="5"> kpenɔdo mì nu yí mìlenɔ ɖekawawa lɔ do ashiɔ ?
(trg)="7"> Si na motivon Përkujtimi të nxitim unitetin ?

(src)="6"> 1 , 2 .
(trg)="8"> 1 , 2 .

(src)="7"> Wana ci yí abɔ amɛwo doju wu le exwe 2018 mɛɔ ?
(src)="8"> Yí nyi yí taɖoɔ ?
(trg)="9"> Cila është ajo ngjarje e vitit 2018 që nxit më shumë unitetin , dhe pse ?

(src)="9"> ( Kpɔ foto ci yí le tɔtɔmɛ nɔ enyɔta lɔ . )
(trg)="10"> ( Shih figurën hapëse . )
(trg)="11"> Cilat pyetje do të marrin përgjigje në këtë artikull ?

(src)="10"> Enyɔbiɔse ciwo yí mìakpɔ ɖoŋci nɔ le enyɔta cɛ mɛɔ ?
(trg)="12"> SI TË PËRGATITESH DHE TË NXJERRËSH DOBI NGA PËRKUJTIMI

(src)="11"> Nyi yí taɖo ele veviɖe mɔ mìayi eŋwiɖoɖo lɔɔ ?
(trg)="13"> Pse ka shumë rëndësi të jemi të pranishëm në Përkujtim , nëse është brenda mundësive tona ?

(src)="12"> Le azan ciwo yí adoŋkɔ nɔ eŋwiɖoɖo lɔ ɖe , lé mìatɛnŋ ado mìwoɖekiwo kpɔ yí ‘ akpɔ mɔ mìle xɔse mɛ ma’ɔ ?
(trg)="14"> Si mund ‘ ta vëmë në provë veten nëse jemi në besim ’ në ditët para Përkujtimit ?

(src)="13"> ( a ) Emɔ ɖeka kpaŋ ci yí kplɔ amɛ yi agbe mavɔ mɛɔ ?
(trg)="15"> ( a ) Cila është rruga e vetme që të çon në jetë ?

(src)="14"> ( b ) Lé hamɛmɛshinshin ɖeka dranɔdo nɔ eŋwiɖoɖo lɔ xweshiaxweɔ , yí lé àtɛnŋ asriin doɔ ?
(trg)="16"> ( b ) Si përgatitet çdo vit një plak për Përkujtimin , dhe si mund të bësh edhe ti diçka të ngjashme ?

(src)="15"> ( a ) Nyi yí Yesu do gbeɖaɖa yí biɔ , le zan ci mɛ yí woɖu Axwetɔ Fiɛfi ŋɖuɖu ŋkɔtɔ lɔɔ ?
(trg)="17"> SI NDIKON PËRKUJTIMI TEK UNITETI MES NESH
(trg)="18"> ( a ) Për çfarë u lut Jezui herën e parë që u mbajt Darka e Zotërisë ?

(src)="16"> ( b ) Yí nyi yí dasɛ mɔ Yehowa ɖo Yesu gbedodoɖa lɔ nuɔ ?
(trg)="19"> ( b ) Ç’gjë tregon se Jehovai i është përgjigjur lutjes së Jezuit ?

(src)="17"> Ŋɛdu ci yí Yehowa na Ezekiɛli kudo ɖekawawa nuɔ ?
(trg)="20"> Cilin mesazh për unitetin i dha Jehovai Ezekielit ?

(src)="18"> Lé Ezekiɛli nyɔnuɖɛ lɔ mɛvava zenɔ petii exwe ɖeshiaɖe le eŋwiɖoɖo lɔ hwenu doɔ ?
(trg)="21"> Si bëhet e qartë çdo vit gjatë Përkujtimit përmbushja e profecisë së Ezekielit ?
(trg)="22"> MËNYRA SI TË NXITIM UNITETIN

(src)="19"> Lé mìatɛnŋ ana yí ɖekawawa ayi ŋkɔ le Mawu mɛwo mɛɔ ?
(trg)="23"> Si mund të nxitim unitetin mes popullit të Perëndisë ?

(src)="20"> Lé tamɛbubukpɔ so kpɔwɛ ŋɖuɖu lɔwo nu atɛnŋ akpedo mì nu yí mìana ɖekawawa lɔ ayi ŋkɔɔ ?
(trg)="24"> Si na ndihmon meditimi për domethënien e simboleve të Përkujtimit që të nxitim unitetin ?

(src)="21"> Le elododo Yesu tɔ kudo efyɔ ci yí wa kɔnŋta koɖo yi dɔwaviwo mɛ ɖe , Lé edasɛ mɔ Yehowa ji mɔ mìwo le sɔ kenɔ mìwo nɔnɔwo doɔ ?
(trg)="25"> Si e bëri të qartë Jezui në ilustrimin e mbretit që po mbyllte llogaritë , se Jehovai pret të jemi falës ?

(src)="22"> Nɔ mìnyi mɛ ciwo yí wanɔ fafa ɖe , lé ana yí ɖekawawa lɔ ayi ŋkɔ doɔ ?
(trg)="26"> Si nxitim unitetin kur jemi paqebërës ?

(src)="23"> Lé mìatɛnŋ adasɛ do mɔ “ mìdonɔ ji yí nɔnɔ anyi koɖo míwo nɔnɔwo le lɔnlɔn mɛ ” ɔ ?
(trg)="27"> Pse duhet ‘ ta durojmë njëri - tjetrin me dashuri ’ ?
(trg)="28"> PËRKUJTIMI I FUNDIT — KUR ?

(src)="24"> Le mìwɛ yí nya mɔ mìava wa eŋwiɖoɖo kpɛtɛkpɛtɛ gbeɖekaa ?
(trg)="29"> Si e dimë që një ditë Përkujtimi nuk do të mbahet më ?

(src)="25"> Nyi yí taɖo èɖui koŋ mɔ yeayi eŋwiɖoɖo exwe cɛ mɛ tɔɔ ?
(trg)="30"> Pse je i vendosur të marrësh pjesë këtë vit në Përkujtim ?

# ajg/2018253.xml.gz
# sqk/2018253.xml.gz


(src)="1"> “ Oo mìwo Mawu , mìdokɔ akpe nɔ eo , yí kankanfu ao ŋkɔ nywi lɔ . ” ​ — 1 KRO . 29 : 13 , nwt .
(trg)="2"> « O Perëndia ynë , ne po të falënderojmë dhe po lëvdojmë emrin tënd të bukur . » ​ — 1 KRON .
(trg)="3"> 29 : 13 .
(trg)="4"> SI MENDON ?

(src)="2"> Nyi yí taɖo Yehowa kpɔkɔ emɔ mɔ mìasɔ enu vevi ciwo yí yena mì ɖewo na yeɔ ?
(trg)="5"> Pse Jehovai pret t’i përdorim gjërat tona me vlerë për t’i dhënë edhe ne atij ?

(src)="3"> Lé egbejinɔtɔ ciwo yí ni le blema jɔ nu yí sɔ kpe ashi do edɔ ciwo yí Yehowa sɛntɔwo wa nuɔ ?
(trg)="6"> Si i mbështetën financiarisht besnikët e së kaluarës aktivitetet e përfaqësuesve të Jehovait ?

(src)="4"> Lé habɔbɔ lɔ zannɔ eho ciwo yí mìjɔnɔ le egbɛmɛɔ ?
(trg)="7"> Si i përdor organizata paratë që kontribuojmë sot ?

(src)="5"> 1 , 2 .
(trg)="8"> 1 , 2 .

(src)="6"> Lé Yehowa na yi nuwo mì xomɛvutɔ doɔ ?
(trg)="10"> Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull ?

(src)="7"> Nyiwo mɛ mìakije le enyɔta cɛ mɛɔ ?
(trg)="11"> PSE I JAPIM JEHOVAIT ?

(src)="8"> Nɔ mìkpe ashi do Yehowa dɔ lɔ nu ɖe , nyi yí edanasɛ le mì nuɔ ?
(trg)="12"> Çfarë i tregojmë Jehovait kur mbështetim veprën e tij ?

(src)="9"> Lé Ŋwlɛnŋwlɛn lɔwo dasɛ do mɔ lɔnlɔn faa nunana nyi sɛnsɛn adodwi lɔ kpaxwe ɖekaɔ ?
(trg)="13"> Si e tregojnë Shkrimet se dhënia me altruizëm është aspekt thelbësor i adhurimit të vërtetë ?

(src)="10"> Nyi yí taɖo enunana hɛnnɔ nyɔna vɛ nɔ mìɔ ?
(trg)="14"> Pse nxjerrim dobi kur japim ?

(src)="11"> ( Kpɔ foto ci yí le tɔtɔmɛ nɔ enyɔta lɔ . )
(trg)="15"> ( Shih figurën hapëse . )
(trg)="16"> KONTRIBUTET NË KOHËT BIBLIKE

(src)="12"> 7 , 8 .
(trg)="17"> 7 , 8 .

(src)="13"> Lé Yehowa sɛntɔ ciwo yí ni le blema ɖo kpɔwɛ ɖɛ nɔ mì le enunana ( a ) nɔ edɔ ɖewo koŋ wawa mɛɔ ?
(trg)="18"> Si lanë një shembull shërbëtorët e Jehovait në kohët biblike duke kontribuar ( a ) për projekte të veçanta ?

(src)="14"> ( b ) nɔ ashikpekpe do sɛnsɛndɔwo wawa nuɔ ?
(trg)="19"> ( b ) për veprën në përgjithësi ?

(src)="15"> Fini Mawu mɛwo kpɔ nu le yí jɔ le blemaɔ ?
(trg)="20"> Cilat ishin disa burime të kontributeve në të kaluarën ?

(src)="16"> 10 , 11 . ( a ) Lé mìatɛnŋ asran Yehowa sɛntɔ ciwo yí jɔnu faa le blemaɔ ?
(trg)="21"> KONTRIBUTET SOT
(trg)="22"> 10 , 11 . ( a ) Si mund t’i imitojmë shërbëtorët bujarë të Jehovait në kohët biblike ?

(src)="17"> ( b ) Lé èsenɔ le eoɖeki mɛ kudo mɔnukpɔkpɔ ci yí le eo shi yí akpe ashi do Fyɔɖuxudɔ lɔ nuɔ ?
(trg)="23"> ( b ) Si ndihesh për privilegjin që ke për të mbështetur veprën e Mbretërisë ?

(src)="18"> Lé habɔbɔ lɔ dokɔ gbla veviɖe yí zannɔ eho ciwo yí mìnanɔ nywiɖeɔ ?
(trg)="24"> Si përpiqet fort organizata që t’i përdorë sa më mirë kontributet ?

(src)="19"> Susu ci yí taɖo habɔbɔ lɔ wa ashitrɔtrɔ ɖewo vayi yɛɔ ?
(trg)="25"> Si duhet t’i shohim thjeshtimet që ka bërë organizata kohët e fundit ?

(src)="20"> 14 - 16 . ( a ) Enu ciwo yí wosɔ mìwo nunanawo wanɔ domɛtɔ ɖewo ɖe ?
(trg)="27"> 14 - 16 . ( a ) Cilat janë disa nga gjërat që po arrihen falë kontributeve të tua ?

(src)="21"> ( b ) Emɔ ciwo nu yí eoŋtɔ kpɔ nyɔna so wo mɛ leɔ ?
(trg)="28"> ( b ) Në cilat mënyra ke nxjerrë dobi nga këto masa ?

(src)="22"> Lé enu ciwo yí Yehowa habɔbɔ lɔ wakɔ gbɛ dasɛ do mɔ Yehowa le godu nɔ yi habɔbɔ lɔɔ ?
(trg)="29"> Si tregon mënyra si funksionon organizata jonë se kemi mbështetjen e Jehovait ?

(src)="23"> ( a ) Nyɔna ciwo yí mìkpɔnɔ nɔ mìnanɔ nu yí sɔ kpe ashi do Fyɔɖuxudɔ lɔ nuɔ ?
(trg)="30"> BEKIMET QË VIJNË KUR I JAPIM EDHE NE JEHOVAIT
(trg)="31"> ( a ) Cilat bekime korrim kur japim për të mbështetur Mbretërinë ?

(src)="24"> ( b ) Lé mìana kpla mìwo viwo koɖo amɛ yoyuwo nɔ wowo can awɛɔ ?
(trg)="32"> ( b ) Si mund t’i stërvitim fëmijët tanë dhe të rinjtë në të vërtetën që të kontribuojnë ?

(src)="25"> Lé enyɔta cɛ do zo lanmɛ nɔ eo doɔ ?
(trg)="33"> Çfarë inkurajimi ke marrë nga ky artikull ?

# ajg/2018254.xml.gz
# sqk/2018254.xml.gz


(src)="1"> “ Jijɔtɔ yí nyi jukɔn ci Mawu yí nyi Yehowa ! ” ​ — EHA . 144 : 15 , nwt .
(trg)="3"> 144 : 15 .

(src)="2"> Lé mìawɛ yí mìdalɔn mìwoɖekiwo wu le anɔ doɔ ?
(trg)="4"> SI DO TË PËRGJIGJESHE ?

(src)="3"> Nyi yí taɖo mɛ ciwo yí lɔn eho dekpɔnɔ jijɔ ŋtɔŋtɔɔ ?
(trg)="5"> Ç’mund të bëjmë që të mos kemi dashuri të tepruar për veten ?

(src)="4"> Nyi yí akpedo mì nu yí mìanya lé mìbunɔ jijɔkpɔkpɔ doɔ ?
(trg)="6"> Pse ata që janë të dashuruar pas parave nuk janë vërtet të lumtur ?

(src)="5"> Nyi yí taɖo mìwo hwenu toakpoɔ ?
(trg)="7"> Si të shqyrtojmë se sa të dhënë jemi pas kënaqësive ?

(src)="6"> Lɔnlɔn ciŋmɛ yí zenɔ le mɛ ciwo yí dejeshi Mawu o nuɔ ?
(trg)="8"> Pse është unike periudha në të cilën jetojmë ?

(src)="7"> ( Kpɔ foto ci yí le tɔtɔmɛ nɔ enyɔta lɔ . )
(trg)="10"> ( Shih figurën hapëse . )

(src)="8"> Nyi mɛ yí mìakije le enyɔta cɛ mɛɔ , yí nyi taɖoɔ ?
(trg)="11"> Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull , dhe pse ?

(src)="9"> Nyi yí taɖo denyina mɔ mìalɔn mìwoɖeki le dredre nuɔ ?
(trg)="13"> Pse nuk është e gabuar të kemi dashuri të ekuilibruar për veten ?