# aha/2018250.xml.gz
# sqk/2018250.xml.gz


(src)="1"> © 2017 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania
(trg)="1"> © 2017 Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

(src)="2"> “ Ɩma Mɔɔ Ɩvɛ Nɩ Tumi ”
(trg)="2"> « Ai i jep fuqi të lodhurit »

(src)="3"> Ɛhakalɛlilɛ Nɩ Ɩma Nyamɩnlɩ Yɩ Mmenii Bɛyɛ Ɔkʋ̃
(trg)="3"> Uniteti ynë i bukur dhe Përkujtimi

(src)="4"> Enii Mɔɔ Dɩyɛ Bela Ɩdɩ Yɩ Dɩyɛ Nɩ , Mɩnla Ti Mɔɔ Ɩsɛ Kɛɛ Yɛfa Dɩyɛ Be Yɛma Yɩ a ?
(trg)="4"> Pse t’i japim Atij që ka gjithçka ?

(src)="5"> Mɩnla Ɔlɔlɛ Yɛ Ɩma Yenyia Anyɩnlɩlelɛ Baaba a ?
(trg)="5"> Ç’lloj dashurie sjell lumturi të vërtetë ?

(src)="6"> Nwʋ́ Sʋnʋnkʋ̃ Mɔɔ Ɩla Bɛzabɛ Mɔɔ Bɔsʋ̃mɩ Gyehova Nɩɩ Bɛzabɛ Mɔɔ Bɛázʋ̃mɩ Yɩ Nɩ Bɛ Avinli
(trg)="6"> Dalloje ndryshimin mes njerëzve

# aha/2018251.xml.gz
# sqk/2018251.xml.gz


(src)="1"> Yɛ ɔlʋbɔ odwokɔ ma 2018 : “ Bɛzabɛ mɔɔ bɛfa bɔ nwʋ betiã Gyehova zʋ nɩ sa benyia anwʋzɩzɩbɛ fʋlɔ . ” — AYƖ .
(trg)="2"> Shkrimi i vitit për 2018 - n : « Ata që shpresojnë te Jehovai do të rimarrin fuqi . » — ISA .

(src)="2"> 40 : 31 .
(trg)="3"> 40 : 31 .

(src)="3"> Ayɩzaya 40 : 26
(trg)="5"> Isaia 40 : 26

(src)="4"> Matiyu 11 : 28 - 30
(trg)="6"> Mateu 11 : 28 - 30

(src)="5"> 2 Kɔlɛntɩmaa 12 : 9 , 10
(trg)="7"> 2 Korintasve 12 : 9 , 10

(src)="6"> Mɩnla odwokɔ ɛzɩzɩbɛ yɛ ɩsɛ kɛɛ yegyina yɩ munwa , naasʋ̃ mɩnla ti mɔɔ Gyehova yɩ anyɩ ɩsɔ yɩ azʋ̃mɩvʋlɔ nɔhʋanlɛmaa a ?
(trg)="8"> Me cilat presione na duhet të përballemi , por pse Jehovai ndihet i kënaqur me shërbëtorët e tij besnikë ?

(src)="7"> ( Kila mfoyini mɔɔ ɩwɔ dɩyɛzumanlɛ eyi yɩ tʋwɔlɛ nɩ . )
(trg)="9"> ( Shih figurat hapëse . )

(src)="8"> Mɩnla ɛzɩzɩbɛhyɛlɛ yɛ yɛkɔhʋla yekenyia wɔ Ayɩzaya 40 : 29 a , naasʋ̃ mfʋmɩ kezile ɛhɩnla dɩyɛ yɛ yɛkɔhʋla yɛkɛyɛ a ?
(trg)="10"> Çfarë inkurajimi na jep Isaia 40 : 29 , por cilin gabim të rëndë mund të bëjmë ?

(src)="9"> ( a ) Yɛkɛyɛ mɩnla na Abɔnsamɩ ɩámanlɩ ye dedi ɩáyɛlɩ mmɛlɛkɛ a ?
(trg)="11"> ( a ) Si mund të bëjmë që të dështojë synimi i Satanait për të na dobësuar ?

(src)="10"> ( b ) Mɩnla yɛ yɛbazunzu nwʋmɔ wɔ dɩyɛzumanlɛ eyi nu a ?
(trg)="12"> ( b ) Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull ?

(src)="11"> Mɩnla yɛ yɛkɔhʋla yekozuma wɔ Ayɩzaya 40 : 26 nɩ nu a ?
(trg)="14"> Çfarë mësimi mund të nxjerrim nga Isaia 40 : 26 ?

(src)="12"> Kɛ ɩkɛyɛ na yeanyia anwʋlazʋ kɛɛ Gyehova ɩkɔhʋla ɩkɛhyɛ yɛ ɛzɩzɩbɛ a ?
(trg)="15"> Si mund të jemi të sigurt se Jehovai është i aftë të na japë forcë ?

(src)="13"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Gyisɛsɩ yɩ adɩsʋwa ɩáyɛyɛ ɔnlʋmɔ a , na kɛ ɩsɛ kɛɛ eyi ɩkã yɛ ise a ?
(trg)="16"> Pse themi se zgjedha e Jezuit është e këndshme , dhe si duhet të ndikojë kjo te ne ?

(src)="14"> Ma ndianwʋ be mɔɔ ikile kɛɛ Matiyu 11 : 28 - 30 nɩ ɩdɩ nɔhʋanlɛ .
(trg)="17"> Tregoni një përvojë që ilustron sa të vërteta janë fjalët e Mateut 11 : 28 - 30 .

(src)="15"> 8 , 9 .
(trg)="18"> 8 , 9 .

(src)="16"> Mmɩlɩ mɔɔ Pɔɔlʋ ɩhanlɩ kɛɛ “ mɔ mɩkɛyɛ bɛtɛɛ nɩ , nɩ banzɛmɔ mʋ nwʋ ɩyɛ mɩ ɛzɩzɩbɛ baaba a ” nɩ , nɩ mɩnla yɛ ɩpɛ ikehile a ?
(trg)="19"> Ç’donte të thoshte apostulli Pavël me fjalët « kur jam i dobët , atëherë jam i fuqishëm » ?

(src)="17"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Gyehova ɩwʋwalɩ Davidi ma igyinanlɩ yɩ ndwokɔ ɛzɩzɩbɛ munwa a ?
(trg)="20"> Si e ndihmoi Jehovai Davidin të përballonte vështirësitë që haste ?

(src)="18"> Kilehile kezimɔ sunzuma nwanzanwanza ɩbʋwa yɛ ma yekyina yɛ ndwokɔ ɛzɩzɩbɛ munwa nɩ nu .
(trg)="21"> Përshkruani rolin që luan fryma e shenjtë për të na ndihmuar të përballojmë problemet .

(src)="19"> 12 , 13 . ( a ) Mɩnla ti mɔɔ ɩyɛ a akasakasa ɩkʋla ɩba kilisinyiamaa bɛ avinli a ?
(trg)="22"> 12 , 13 . ( a ) Pse lindin mosmarrëveshje mes të krishterëve ?

(src)="20"> ( b ) Dwosefi yɩ odwokɔ nɩ , mɩnla yɛ ɩma yɛ nwʋ yɛfalɩ Gyehova nwʋ a ?
(trg)="23"> ( b ) Ç’na mëson për Jehovain tregimi për Jozefin ?

(src)="21"> Sɛ yɛma ‘ yɛ ɛya yɩ tʋ itua a , ’ mɩnla mfasʋ yɛ yenyia wɔ nnwʋanlamɩ nɩɩ sunzuma ɔfʋã nu a ?
(trg)="24"> Si nxjerrim dobi kur ‘ e lëmë ’ zemërimin ?
(trg)="25"> KUR NA ZHGËNJEJNË VËLLEZËRIT TANË

(src)="22"> 15 , 16 .
(trg)="26"> 15 , 16 .

(src)="23"> Sɛ abiye ɩyɛ dɩyɛ be ma ɩyɛ ɛyɛkɛ yɛ a , mɩnla yɛ ɩsɛ kɛɛ yɛyɛ a ?
(trg)="27"> Si duhet të veprojmë kur na ka fyer dikush ?
(trg)="28"> KUR NA TORTURON E KALUARA JONË

(src)="24"> Sɛ yɛyɛ tanɩ a , mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Gyehova ɩbʋwa yɛ ma yesiyeziye yɛ nɩɩ yɩ avinli a ?
(trg)="29"> Çfarë mund të përdorë Jehovai për të na ndihmuar të marrim veten kur kemi bërë një mëkat , dhe pse duhet të përfitojmë nga kjo ndihmë ?

(src)="25"> Mɩnla ti mɔɔ ɩsɛ kɛɛ yede ɔzɔ mmʋwalɩyɛ yetiã numɔ a ?
(trg)="30"> Si mund t’i ndihmojë shembulli i Pavlit ata që luftojnë me ndjenjat e pavlefshmërisë ?

(src)="27"> Yɛ ɔlʋbɔ odwokɔ ma 2018 nɩ , mɛyɩ yɛ lɛ mɩnla a ?
(src)="28"> Mɩnla ti mɔɔ ɩfata a ?
(trg)="31"> Cili është shkrimi i vitit për 2018 - n , dhe pse është me vend ?

# aha/2018252.xml.gz
# sqk/2018252.xml.gz


(src)="1"> “ Kila !
(trg)="1"> Uniteti ynë i bukur dhe Përkujtimi

(src)="2"> Kezimɔ ɩdɩyɛnɛ nɩɩ pɩkɛ mɔɔ ɩyɛ kɛɛ mmeliyema bɔkɔwɔ numɔ bɔkɔwʋwa ɔkʋ̃yɛlɛ nu . ” — NDW .
(trg)="2"> « Sa mirë dhe sa bukur është që vëllezërit të banojnë së bashku në unitet ! » ​ — PSAL .

(src)="3"> 133 : 1 .
(trg)="3"> 133 : 1 .

(src)="4"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ ye munwatĩĩ yenyia Ɛhakalɛlilɛ nɩ zʋ mfasʋ a ?
(trg)="4"> SI DO TË PËRGJIGJESHE ?
(trg)="5"> Si mund të nxjerrim dobi nga Përkujtimi ?

(src)="5"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Ɛhakalɛlilɛ nɩ ɩbʋwa Nyamɩnlɩ yɩ mmenii ma bɛyɛ ɔkʋ̃ a ?
(trg)="6"> Si ndikon Përkujtimi tek uniteti i popullit të Perëndisë ?

(src)="6"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Ɛhakalɛlilɛ nɩ ɩkɔhʋla ɩkɛhã yɛ ma yɛkɛyɛ ɔkʋ̃ a ?
(trg)="7"> Si na motivon Përkujtimi të nxitim unitetin ?

(src)="7"> 1 , 2 .
(trg)="8"> 1 , 2 .

(src)="8"> Ɔlʋbɔ 2018 egyimalilɛ ɛhɩnla dɩyɛ yɛ ɩkɛva ɔkʋ̃yɛlɛ ɩkɛɣa ye nu a , na mɩnla dɩyɛ ti a ?
(trg)="9"> Cila është ajo ngjarje e vitit 2018 që nxit më shumë unitetin , dhe pse ?

(src)="9"> ( Kila mfoyini mɔɔ ɩwɔ dɩyɛzumanlɛ eyi yɩ tʋwɔlɛ nɩ . )
(trg)="10"> ( Shih figurën hapëse . )
(trg)="11"> Cilat pyetje do të marrin përgjigje në këtë artikull ?

(src)="10"> Mɩnla ndwokɔɣizialɛ yɛ yekenyia ɔnwʋmɔ mmunwalɩyɛ wɔ dɩyɛzumanlɛ eyi nu a ?
(trg)="12"> SI TË PËRGATITESH DHE TË NXJERRËSH DOBI NGA PËRKUJTIMI

(src)="11"> Mɩnla ti mɔɔ ihyinyia kɛɛ yɛyɛ mɔɔ yɛkɔhʋla bela na yɛkɔ Ɛhakalɛlilɛ nɩ yɩ tʋ a ?
(trg)="13"> Pse ka shumë rëndësi të jemi të pranishëm në Përkujtim , nëse është brenda mundësive tona ?

(src)="12"> Ɩha aɣile ɛgyɩkyɩ̃ɩ̃ ma Ɛhakalɛlilɛ nɩ itwu nɩ , mɩnla yɛ yɛkɔhʋla yɛkɛyɛ na yɛava ‘ yeahila kɛɛ yɛlanwʋ yɛlɛ ye dedi nu ’ a ?
(trg)="14"> Si mund ‘ ta vëmë në provë veten nëse jemi në besim ’ në ditët para Përkujtimit ?

(src)="13"> ( a ) Mɩnla ɔhʋanɩ ɔkʋ̃ pɛ la yɛ sɛ yeduwa zʋ a , yekenyia nnwʋanlɩ a ?
(trg)="15"> ( a ) Cila është rruga e vetme që të çon në jetë ?

(src)="14"> ( b ) Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ asafʋ nu ebani be isiyeziye yɩ nwʋ ɩma Ɛhakalɛlilɛ nɩ ɔlʋbɔ bela na kɛ ɩkɛyɛ na wʋayɛ wʋ dɩyɛ dɩkɛ mɛyɩ a ?
(trg)="16"> ( b ) Si përgatitet çdo vit një plak për Përkujtimin , dhe si mund të bësh edhe ti diçka të ngjashme ?

(src)="15"> ( a ) Mɩnla yɛ Gyisɛsɩ ɩwɔlɩ nwʋmɔ mpayɩ wɔ Niibenyia yɩ nunuma alɩyɛ mɔɔ ili bɔmʋnlɩ nɩ ɩtʋ a ?
(trg)="17"> SI NDIKON PËRKUJTIMI TEK UNITETI MES NESH
(trg)="18"> ( a ) Për çfarë u lut Jezui herën e parë që u mbajt Darka e Zotërisë ?

(src)="16"> ( b ) Mɩnla yɛ ikile kɛɛ Gyehova idiyeli Gyisɛsɩ yɩ mpayɩwɔlɛ nɩ a ?
(trg)="19"> ( b ) Ç’gjë tregon se Jehovai i është përgjigjur lutjes së Jezuit ?

(src)="17"> Ɔkʋ̃yɛlɛ nwʋ odwokɔ ɛhɩnla dɩyɛ yɛ Gyehova ɩhanlɩ ihileli Izikiyɛlɩ kɛɛ ɩyɛ a ?
(trg)="20"> Cilin mesazh për unitetin i dha Jehovai Ezekielit ?

(src)="18"> Ɔlʋbɔ bela wɔ Ɛhakalɛlilɛ yɩ tʋ nɩ , mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ yɛnwʋ Izikiyɛlɩ yɩ nkɔmɩhyɛlɛ nɩ kɛɛ ɩɣa nu a ?
(trg)="21"> Si bëhet e qartë çdo vit gjatë Përkujtimit përmbushja e profecisë së Ezekielit ?
(trg)="22"> MËNYRA SI TË NXITIM UNITETIN

(src)="19"> Kɛ ɩkɛyɛ na ɔkʋ̃yɛlɛ ɩawʋwa Nyamɩnlɩ yɩ mmenii bɛ avinli a ?
(trg)="23"> Si mund të nxitim unitetin mes popullit të Perëndisë ?

(src)="20"> Sɛ yɛdwɩnɩdwɩnɩ mɔɔ pʋanʋ nɩɩ nwanyɩ nɩ ikile nɩ nwʋ a , mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ ɩkɔwʋwa yɛ ma ɔkʋ̃yɛlɛ ɩkɔwʋwa yɛ avinli a ?
(trg)="24"> Si na ndihmon meditimi për domethënien e simboleve të Përkujtimit që të nxitim unitetin ?

(src)="21"> Wɔ bulombunli be mɔɔ ɩ nɩɩ yɩ azʋ̃mɩvʋlɔ bowuli ngʋnda nwʋ ndianwʋ nu nɩ , mɩnla yɛ Gyisɛsɩ ɩhanlɩ mɔɔ ikile kɛɛ Gyehova ɩpɛ kɛɛ yɛfa mmenii mvʋlɔ bɛ tanɩ yɛkyɛ bɛ a ?
(trg)="25"> Si e bëri të qartë Jezui në ilustrimin e mbretit që po mbyllte llogaritë , se Jehovai pret të jemi falës ?

(src)="22"> Mɩnla ti mɔɔ sɛ yɛ nɩɩ mmenii mvʋlɔ bʋwa wɔ azʋ̃nudwolɩyɛ nu a , ɩbʋwa ma ɔkʋ̃yɛlɛ ɩbʋwa yɛ avinli a ?
(trg)="26"> Si nxitim unitetin kur jemi paqebërës ?

(src)="23"> Mɩnla yɛ yɛkɛyɛ yɛkɛva yekehile kɛɛ ‘ yɛlɛ ɔlɔlɛ yɛsʋzɔ yɛ nwʋ nkʋ̃kʋ̃ ’ a ?
(trg)="27"> Pse duhet ‘ ta durojmë njëri - tjetrin me dashuri ’ ?

(src)="24"> Yɛyɛ mɩnla yɛnwʋ yɩ kɛɛ eɣile be ɩbaɣa mɔɔ yɛkɔhɔ Ɛhakalɛlilɛ mɔɔ itualɩ yɩ tʋ a ?
(trg)="28"> PËRKUJTIMI I FUNDIT — KUR ?
(trg)="29"> Si e dimë që një ditë Përkujtimi nuk do të mbahet më ?

(src)="25"> Mɩnla ti mɔɔ ezi wʋ kɛnɣa kɛɛ ɛkɛyɛ mɔɔ ɔkɔhʋla bela na wʋahɔ ɔlʋbɔ eyi Ɛhakalɛlilɛ yɩ tʋ a ?
(trg)="30"> Pse je i vendosur të marrësh pjesë këtë vit në Përkujtim ?

# aha/2018253.xml.gz
# sqk/2018253.xml.gz


(src)="1"> “ Yɛ Nyamɩnlɩ , yɛda wʋ asɩ , na yɛyɩ wʋ animiyiamɩ dima nɩ ayɛlɛ . ” — 1 MM .
(trg)="2"> « O Perëndia ynë , ne po të falënderojmë dhe po lëvdojmë emrin tënd të bukur . » ​ — 1 KRON .

(src)="2"> 29 : 13 .
(trg)="3"> 29 : 13 .

(src)="3"> Anwʋnyia mɔɔ Gyehova ɩfa ɩma yɛ nɩ , mɩnla ti mɔɔ ɩpɛ kɛɛ yesia yɛfa ebiye yɛma yɩ a ?
(trg)="4"> SI MENDON ?
(trg)="5"> Pse Jehovai pret t’i përdorim gjërat tona me vlerë për t’i dhënë edhe ne atij ?

(src)="4"> Nɔhʋanlɛmaa mɔɔ bɔwʋwalɩ azɩ wɔ ɔwɔkɩ nɩ , mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ bɛvalɩ bo ozukua bɔwʋwalɩ egyima mɔɔ nɩ Gyehova yɩ agyianugyinanlɛmaa nɩ bɛyɛɛ nɩ a ?
(trg)="6"> Si i mbështetën financiarisht besnikët e së kaluarës aktivitetet e përfaqësuesve të Jehovait ?

(src)="5"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɩ ahyɩhyɛdɩ nɩ ɩfa fʋtʋlɔ mɔɔ ɩsa ɩkã nɩ idi egyima nnɛ a ?
(trg)="7"> Si i përdor organizata paratë që kontribuojmë sot ?

(src)="6"> 1 , 2 .
(trg)="8"> 1 , 2 .

(src)="7"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Gyehova ɩzʋ̃ yɩ ahʋnlɩnɩ nu ɩfa yɩ anwʋnyia idi egyima a ?
(trg)="9"> Si i përdor Jehovai me bujari gjërat materiale që zotëron ?

(src)="8"> Mɩnla yɛ yɛbazunzu nwʋmɔ wɔ dɩyɛzumanlɛ eyi nu a ?
(trg)="10"> Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull ?

(src)="9"> Sɛ yɛyɛ dɩyɛ be yɛfa yɛbʋwa Gyehova yi egyima yɩ a , nɩ mɩnla yɛ yɛkã yekile yi a ?
(trg)="11"> PSE I JAPIM JEHOVAIT ?
(trg)="12"> Çfarë i tregojmë Jehovait kur mbështetim veprën e tij ?

(src)="10"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ Ɛhɛlɛlɛ Odwokɔ nɩ ɩma yɛnwʋ yɩ kɛɛ fʋtʋlɔ mɔɔ yɛzʋ̃ yɛ ahʋnlɩnɩ nu yɛyɩ nɩ ɩkɩnla nɔhʋanlɛ ɔzʋ̃mɩnlɛ nwʋ a ?
(trg)="13"> Si e tregojnë Shkrimet se dhënia me altruizëm është aspekt thelbësor i adhurimit të vërtetë ?

(src)="11"> Mɩnla ti mɔɔ ɩdɩ baaba kɛɛ yɛkɛhyɛ dɩyɛ a ?
(trg)="14"> Pse nxjerrim dobi kur japim ?

(src)="12"> ( Kila mfoyini mɔɔ ɩwɔ dɩyɛzumanlɛ eyi yɩ tʋwɔlɛ nɩ . )
(trg)="15"> ( Shih figurën hapëse . )
(trg)="16"> KONTRIBUTET NË KOHËT BIBLIKE

(src)="13"> 7 , 8 .
(trg)="17"> 7 , 8 .

(src)="14"> Mɩnla ndianwʋ yɛ Gyehova yɩ mmenii mɔɔ bɔwʋwalɩ azɩ wɔ ɔwɔkɩ nɩ bɛyɛlɩ mmɩlɩ mɔɔ bɛyɩlɩ fʋtʋlɔ bɛva bɔwʋwalɩ wɔ ( a ) egyima pɔkyɩ̃ɩ̃ be nu a ?
(trg)="18"> Si lanë një shembull shërbëtorët e Jehovait në kohët biblike duke kontribuar ( a ) për projekte të veçanta ?

(src)="15"> ( b ) egyima nɣanlɩyɛ nɩ a ?
(trg)="19"> ( b ) për veprën në përgjithësi ?

(src)="16"> Fʋtʋlɔ mɔɔ Gyehova yɩ mmenii bɛyɩlɩ wɔ ɔwɔkɩ nɩ , benyianlɩ wɔ ɛhɩnla dɩka a ?
(trg)="20"> Cilat ishin disa burime të kontributeve në të kaluarën ?
(trg)="21"> KONTRIBUTET SOT

(src)="17"> 10 , 11 . ( a ) Kɛ ɩkɛyɛ na yɛazumazuma Gyehova yɩ azʋ̃mɩvʋlɔ mɔɔ bɔwɔ kunlumiba mɔɔ bɔwʋwalɩ azɩ wɔ ɔwɔkɩ nɩ a ?
(trg)="22"> 10 , 11 . ( a ) Si mund t’i imitojmë shërbëtorët bujarë të Jehovait në kohët biblike ?

(src)="18"> ( b ) Kɛ ɛtɩ nɣanlɩ ese wɔ ɔnwʋmɔ ɔhʋanɩ mɔɔ enyia mɔɔ ɛlɛ ɔbʋwaa Bulombunlililɛ egyima nɩ nwʋ a ?
(trg)="23"> ( b ) Si ndihesh për privilegjin që ke për të mbështetur veprën e Mbretërisë ?

(src)="19"> Mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ ahyɩhyɛdɩ nɩ ɩbɔ mmɔdɩnɩ ɩfa fʋtʋlɔ mɔɔ ɩsa ɩkã nɩ idi egyima bʋwɔ a ?
(trg)="24"> Si përpiqet fort organizata që t’i përdorë sa më mirë kontributet ?

(src)="20"> Nzɩnzanlɩyɛ mɔɔ ahyɩhyɛdɩ nɩ ɩyɛ mɔɔ ɩva ɩdɩdɩ nninyeni zʋ aɣile - asa nɩ , kɛ yɛnwʋ yɩ yese a ?
(trg)="25"> Si duhet t’i shohim thjeshtimet që ka bërë organizata kohët e fundit ?
(trg)="26"> DOBITË QË VIJNË NGA KONTRIBUTET E TUA

(src)="21"> 14 - 16 . ( a ) Fʋtʋlɔ mɔɔ ɛyɩ nɩ , mɩnla nninyeni yɛ bɛlɛ bɛyɛ a ?
(trg)="27"> 14 - 16 . ( a ) Cilat janë disa nga gjërat që po arrihen falë kontributeve të tua ?

(src)="22"> ( b ) Mɩnla mfasʋ yɛ enyia yɩ wɔ ɔzɔ nninyeni eyimmɔ zʋ a ?
(trg)="28"> ( b ) Në cilat mënyra ke nxjerrë dobi nga këto masa ?

(src)="23"> Kezimɔ ahyɩhyɛdɩ nɩ ɩyɛ egyima nnɛ nɩ , mɩnla ɔhʋanɩ zʋ yɛ ɩma yɛnwʋ yɩ kɛɛ Gyehova igyĩ yɩ mɛda a ?
(trg)="29"> Si tregon mënyra si funksionon organizata jonë se kemi mbështetjen e Jehovait ?
(trg)="30"> BEKIMET QË VIJNË KUR I JAPIM EDHE NE JEHOVAIT

(src)="24"> ( a ) Sɛ yɛyɩ fʋtʋlɔ yɛbʋwa Bulombunlililɛ egyima nɩ a , mɩnla nyilalɛ yɛ yenyia a ?
(trg)="31"> ( a ) Cilat bekime korrim kur japim për të mbështetur Mbretërinë ?

(src)="25"> ( b ) Kɛ ɩkɛyɛ na yɛadɩdɩ yɛ nwuakula nɩɩ bɛzabɛ mɔɔ bɛdɩ mvʋlɔ nɩ ma bɛayɩ fʋtʋlɔ a ?
(trg)="32"> ( b ) Si mund t’i stërvitim fëmijët tanë dhe të rinjtë në të vërtetën që të kontribuojnë ?

(src)="26"> Dɩyɛzumanlɛ eyi , kɛ ɩhyɛ wʋ ɛzɩzɩbɛ ise a ?
(trg)="33"> Çfarë inkurajimi ke marrë nga ky artikull ?

# aha/2018254.xml.gz
# sqk/2018254.xml.gz


(src)="1"> “ Anyɩnlɩlelɛ yɛ lɛ bɛzabɛ mɔɔ bɛ Nyamɩnlɩ yɛ lɛ Gyehova nɩ ! ” — NDW .
(trg)="2"> « Lum ai popull që ka për Perëndi Jehovain ! » ​ — PSAL .

(src)="2"> 144 : 15 .
(trg)="3"> 144 : 15 .

(src)="3"> Mɩnla yɛ yɛkɛyɛ na yɛálɔlɩ yɛ nwʋ sʋ̃maa a ?
(trg)="4"> SI DO TË PËRGJIGJESHE ?

(src)="4"> Mɩnla ti yɛ bɛzabɛ mɔɔ bɛ anyɩ ɩbʋlʋ ozukua nɩ béni anyɩnlɩlelɛ baaba a ?
(trg)="5"> Ç’mund të bëjmë që të mos kemi dashuri të tepruar për veten ?

(src)="5"> Mɩnla yɛ ɩkɔwʋwa yɛ ma yɛkɛbɩbɛlɩ ye nu wɔ adwɩnɩ mɔɔ yɛlɛ wɔ anyɩnlɩlelɛdɩyɛ nwʋ a ?
(trg)="6"> Pse ata që janë të dashuruar pas parave nuk janë vërtet të lumtur ?

(src)="6"> Mɩnla ti mɔɔ mmɩlɩ mɔɔ yɛwɔ numɔ nɩ ɩdɩ sʋnʋnkʋ̃ a ?
(trg)="7"> Si të shqyrtojmë se sa të dhënë jemi pas kënaqësive ?

(src)="7"> Ɔlɔlɛ mɔɔ ɩ́dɩ baaba ɛhɩnla dɩyɛ yɛ mmenii mɔɔ bɛ́dɩ Nyamɩnlɩ yɩ ɔhɔnwʋmmɔ nɩ bɛlɛ yɩ a ?
(trg)="8"> Pse është unike periudha në të cilën jetojmë ?
(trg)="9"> Ç’lloj dashurie e gabuar i karakterizon njerëzit e ndarë nga Perëndia ?

(src)="8"> ( Kila mfoyini mɔɔ ɩwɔ dɩyɛzumanlɛ eyi yɩ tʋwɔlɛ nɩ . )
(trg)="10"> ( Shih figurën hapëse . )

(src)="9"> Mɩnla yɛ yɛbazunzu nwʋmɔ wɔ dɩyɛzumanlɛ eyi nu a , na mɩnla ti a ?
(trg)="11"> Çfarë do të shqyrtojmë në këtë artikull , dhe pse ?

(src)="10"> Mɩnla ti mɔɔ ɩ́dɩ tanɩ kɛɛ yekenyia ɔlɔlɛ be yɛkɛma yɛzayɛ yɛ nwʋ a ?
(trg)="12"> DASHURI PËR PERËNDINË APO DASHURI PËR VETEN ?
(trg)="13"> Pse nuk është e gabuar të kemi dashuri të ekuilibruar për veten ?

(src)="11"> Mɩnla yɛ ɛkɛhã ɛkɛvalɩ bɛzabɛ mɔɔ bɔdɔ bɔ nwʋ sʋ̃maa nɩ nwʋ a ?
(trg)="14"> Si do t’i përshkruaje ata që kanë dashuri të tepruar për veten ?