# hu/2010_12_264.xml.gz
# nl/2010_12_armenie-emos-doelwit-van-de-politie_.xml.gz


(src)="1.1"> Örményország : Emósok a rendőrség célkeresztjében
(trg)="1.1"> Armenië : Emo's doelwit van de politie

(src)="1.2"> Bár Örményország elég konzervatívnak számít , mégis riadalmat és felháborodást okozott a nyitottabb bloggerek és facebookozók körében a hír , hogy az örmény rendőrség kipécézte magának az emósokat , egy hagyományosan a tizenévesekhez kapcsolt , melankolikus szubkultúra képviselőit .
(trg)="1.2"> Hoewel Armenië bekendstaat als een vrij conservatief en traditioneel land , is er onder ruimdenkende bloggers en Facebook-gebruikers opschudding en verontwaardiging ontstaan over berichten dat emo's ( een stereotiepe melancholische subcultuur die vooral onder tieners populair is ) momenteel het doelwit zijn van de Armeense politie .

(src)="2.1"> A múlt hónapban például Unzipped adott hangot aggodalmának egy blogposztban , amelyben szarkasztikusan jegyezte meg , a rendőrség levadássza az emósokat , és közben a „ tömeges figyelemelterelés fegyvereit ” veti be .
(trg)="2.1"> Zo werd vorige maand vooral op het blog Unzipped bezorgdheid geuit in een artikel waarin op sarcastische wijze werd beschreven hoe de politie op jacht was naar emo's en hun " massavernietigingswapens " in beslag nam :

(src)="3.1"> Egy vagy két hónapja kezdődött , amikor jónéhány örmény médium kezdett rendszeresen olyan szenzációhajhász cikkeket megjelentetni , amelyekben gyakorlatilag minden tinédzser vagy fiatal örmény öngyilkosságát az emós szubkultúrához kapcsolták .
(trg)="3.1"> Dit is allemaal ongeveer twee maanden geleden begonnen toen in verschillende Armeense media systematisch sensatiebeluste artikelen en berichten verschenen waarin vrijwel alle zelfmoorden onder tieners en jongeren in Armenië in verband werden gebracht met de emocultuur .

(src)="4.1"> Milyen egyszerű is így .
(trg)="4.1"> En het is ook zo makkelijk .

(src)="4.2"> Senkit nem érdekel már , miért lettek valójában öngyilkosok azok a fiatalok .
(trg)="4.2"> Het interesseert niemand waarom deze jongeren zelfmoord plegen .

(src)="4.3"> Hiszen megtalálták a magyarázatot .
(trg)="4.3"> En nu hebben ze dan eindelijk een eenvoudige verklaring gevonden .

(src)="4.4"> Egy új „ ellensége a nemzetnek ” : a semlegesítés .
(trg)="4.4"> Een nieuwe ' staatsvijand ' .

(src)="4.5"> A valóságban ez egy szervezett támadás a fiatalok ellen , vagy bárki ellen , aki másképp öltözködik és viselkedik , másképpen , mint azok , akiket „ normálisnak , megfelelő kinézetűnek ” tartanak .
(trg)="5.1">In werkelijkheid is dit een behoorlijk georganiseerde aanval op jongeren, of eigenlijk op iedereen die er anders uitziet en zich anders gedraagt dan wat als 'normaal' of 'acceptabel' wordt beschouwd.

(src)="4.6"> Az Emigrant Emo , emósokról posztoló blog szerzője is észrevette a megjelent cikkek pontatlanságait ( eng ) , de úgy vélte , ez a helyi társadalomban uralkodó mentalitásnak is betudható .
(trg)="5.2"> Ook Emigrant Emo , een blog van buiten Armenië dat vooral over deze subcultuur schrijft , maakte melding van de onnauwkeurigheden in de nieuwsartikelen , maar wees erop dat dit een afspiegeling kan zijn van de heersende mentaliteit in de plaatselijke maatschappij :

(src)="5.1"> Ahogy telik az idő , az emó egyre elterjedtebb a világban .
(trg)="6.1"> Er is weer een dag voorbij en emo blijft zich over de wereld verspreiden .

(src)="5.2"> Ezek a „ félresikerült ” próbálkozások , amelyek megpróbálják leírni a kultúrát , lehet , hogy nem feltétlenül tévednek abban , milyen gondolatok párosulnak az emóhoz az új területen .
(trg)="6.2"> In dit geval zijn deze " misleide " pogingen om de ondergrondse cultuur te beschrijven misschien niet onjuist in de zin dat ze de ideeën over emo in deze nieuwe omgeving beschrijven .

(src)="5.3"> Bár Siranuysh Gevorgyan leírása az emó eredetéről az általános tévhitekből épül fel , az is lehet , hogy hazájában , Örményországban ez az emó definíciója .
(trg)="6.3"> Hoewel het overzicht van Siranuysh Gevorgyan over het ontstaan van emo de gebruikelijke foute concepten bevat , is dat misschien wel de definitie in Gevorgyan ' s geboorteland Armenië .

(src)="6.1"> Hibás értelmezése lenne ez az emónak ?
(trg)="7.1"> Maar is deze interpretatie van emo dan fout ?

(src)="6.2"> Gevorgyan a hagyományos média segítségével világít rá valamire olyanoknak , akik relatíve szimpatizálnak a srácok nézeteivel – ez utóbbi máris előrelépés .
(trg)="7.2"> Gevorgyan geeft er de ouderwetse glans aan van mensen die relatief sympathiek tegenover deze jongeren staan - en dat is voor de verandering ook eens prettig .

(src)="6.3"> De magát a kultúrát úgyis az ottaniak értelmezése határozza meg .
(trg)="7.3"> Maar de cultuur in haar geboorteland draait om de interpretatie door de mensen daar .

(src)="6.4"> Figyelembe véve azt , milyen nehéz időkön mentek át az örmények az utóbbi évtizedekben , azt gondolonám ( és remélem ) , hogy a Gervorgyan által lefestettnél mélyebb ezeknek a srácoknak a lázadása , nem csupán cuki , kopipésztelt emó divat .
(trg)="8.1"> Maar gezien de heftige geschiedenis die het Armeense volk de afgelopen decennia en eeuwen heeft doorgemaakt , zou ik denken ( en hopen ) dat er iets meer diepgang zit in de rebellie van deze jongeren dan de schattige , gekopieerde emo-mode die Gevorgyan beschrijft .

(src)="6.5"> Akárhogyis , csak rájuk tartozik , amit tesznek , ez pedig kőbe vésett tény , különösen szembesítve néhány értetlenkedő egyén kétkedésével .
(trg)="8.2"> Hoe het ook zij , ze doen het op hun eigen manier , en dat is een prestatie , vooral gezien de vele heersende misverstanden .

(src)="6.6"> Nemrég a történet felbukkant a nemzetközi médiában is .
(trg)="8.3"> De afgelopen dagen is het verhaal echter opgedoken in de internationale media .

(src)="6.7"> Unzipped , például , azt twittelte , hogy a Rolling Stone magazin is felkapta a sztorit .
(trg)="8.4"> Unzipped tweet bijvoorbeeld dat zelfs het tijdschrift Rolling Stone het heeft opgepikt .

(src)="6.8"> A cikkhez a Global Voices szerkesztőjének képét használták illusztrációként .
(trg)="8.5"> Bij het artikel stond een foto die was gemaakt door de Kaukasus-redacteur van Global Voices .

(src)="7.1"> Photo © Onnik Krikorian
(trg)="9.1"> Foto © Onnik Krikorian

(src)="7.2"> Most a Rolling Stone posztolt arról , hogy lecsaptak az emósokra # Örményországban .
(trg)="9.2"> Rolling Stone doet verslag van harde aanpak van emo ' s in # Armenië .

(src)="7.3"> Nevetséges lehet a rendőrfőnök. via @ writepudding ( eng )
(trg)="9.3"> Belachelijke politiecommissaris. via @ writepudding

(src)="7.4"> Annak ellenére , milyen kevés emós van Örményországban , létrejött egy Facebook csoport a támogatásukra , az Örményország Emósai ( eng ) .
(trg)="9.4"> Ondanks dat er maar een paar emo ' s zijn in Armenië , is er een Facebook-groep , United Emos of Armenia , voor hen opgericht .

(src)="7.5"> Egy korábbi posztjában , Unzipped megjegyezte , néhány helyi blogger kampányt indított alkhhimik ( ru ) találékony posztjával , „ Én is emós vagyok ” :
(trg)="9.5"> In hun eerdere artikel meldde Unzipped ook dat sommige lokale bloggers een eigen campagne waren gestart , " I Am Emo " .
(trg)="9.6"> Het waarschijnlijk meest originele artikel was afkomstig van blogger Alkhhimik .

(src)="8.1"> A blogger , akit könnyű felismerni kopasz fejéről , olyan képet tett közzé magáról , amire emós hajat applikált ( eng ) .
(trg)="10.1"> De blogger , die direct te herkennen is aan zijn kaalgeschoren hoofd , publiceerde een gemanipuleerde foto van hemzelf als emo :

# hu/2011_01_302.xml.gz
# nl/2011_01_algerije-is-opstand-besmettelijk_.xml.gz


(src)="2.1"> John Perivolaris fényképe a Flickr-en , Creative Commons licensz
(trg)="2.1"> Foto gemaakt door John Perivolaris op Flickr , gebruikt onder licentie van Creative Commons

(src)="3.1"> Már több mint két napja , hogy fiatalok százai tüntetnek több algériai városban , így fejezve ki haragjukat amiatt , hogy drága az élet az országban .
(src)="3.2"> Algír több negyedében is erőszakos cselekmények történtek .
(trg)="3.1"> Al twee dagen demonstreren honderden boze jongeren in verschillende Algerijnse steden om te protesteren tegen de hoge kosten van het levensonderhoud .

(src)="5.3"> Hasonló erőszakos cselekmények zajlottak Bordj El Kiffane , Belcourt és Kouba negyedekben is .
(trg)="3.2"> In Algiers veroorzaakten geweldsuitspattingen onrust in een aantal arbeiderswijken , vooral in Bab El Oued , waar de bloedige rellen van oktober 1988 plaatsvonden .

(src)="5.4"> A fiatalok a hatalom és az ország vezetése elleni jelszavakat skandáltak .
(src)="6.1"> Ezenkívül több más nagyvárosban is zavargások voltak .
(trg)="3.3"> Deze eerdere demonstraties waren de aanzet tot een vorm van democratie in het land , zo helpen de blogs Dzajair avant tout , Algérie Politique en Scotfela ons herinneren .

(src)="8.2"> Mindenestre a rendőrség bejárta az érzékeny területeken fekvő mecseteket a fővárosban , különös figyelmet fordítva a pénteki ima előtti időszakra , amely után a városlakók gyanúja szerint újrakezdődhetnek a tüntetések .
(src)="8.3"> A blogger hozzátette :
(trg)="4.1"> In een bericht met de titel Le frisson de la révolte legt het blog It's Good to be Back een verband tussen de huidige onrust in Algerije en de situatie in Tunesië :

# hu/2011_01_353.xml.gz
# nl/2011_01_egypte-in-beeld-fotos-vanuit-de-straten-van-cairo_.xml.gz


(src)="1.1"> Egyiptom : Fényképek Kairó utcáiról
(trg)="1.1"> Egypte in beeld : Foto's vanuit de straten van Caïro

(src)="1.2"> Ramy Rauf , egyiptomi emberi jogi aktivista , a Global Voices Advocacy szerzője , ahogy sok más egyiptomi tüntető , csak ritkán volt online az utóbbi napokban .
(trg)="1.2"> Ramy Raoof , Egyptische mensenrechtenactivist en auteur voor Global Voices Advocacy , is de afgelopen dagen net als veel Egyptische demonstranten maar sporadisch online geweest .

(src)="1.3"> Amikor online volt , Rauf feltöltött néhány kairói képet : tüntetések , graffitik és katonák fényképei mutatják , milyen a kilátás a város utcáiról .
(trg)="1.3"> Als hij online komt , uploadt Raoof foto's die in de straten van Caïro zijn genomen : foto's van demonstraties , graffiti en soldaten .

(src)="2.1"> Rauf szombaton megint online volt , és twittelt egy újabb adag képet , arra kérve követőit , hogy osszák meg őket a világgal .
(trg)="2.1"> Vandaag was Raoof weer even kort online , hij twitterde een reeks nieuwe foto's en drong er bij zijn volgers op aan om die foto's aan de wereld te laten zien :

(src)="3.1"> Ramy Rauf fényképeket twittel a világnak
(trg)="3.1"> Ramy Raoof twittert foto's aan de wereld

(src)="4.1"> Az alábbi képeket Rauf január 28-29-én töltötte fel Flickr-re .
(trg)="4.1"> De foto's hieronder zijn op 28 en 29 januari door Ramy Raoof genomen en op Flickr geplaatst .

(src)="5.1"> Le Mubarakkal .. Szabadság
(trg)="5.1"> Weg met Mubarak .. Vrijheid

(src)="6.1"> Katonai teherautó és katonák a Tahrír téren , Kairóban
(trg)="6.1"> Legertruck en soldaten op Tahrir-plein , Caïro

(src)="7.1"> Tüntetők egy katonai teherautón a Tahrír téren , Kairóban
(trg)="7.1"> Demonstranten op legertruck op Tahrir-plein , Caïro

(src)="8.1"> Január 28. tüntetés Kairóban
(trg)="8.1"> 28 januari Demo in Caïro

(src)="9.1"> Minden Ramy Rauf által készített fénykép a Creative Commons Nevezd meg ! - Ne add el ! - Így add tovább ! 2.0 általános licensze alá tartozik .
(trg)="9.1"> Alle foto's zijn gemaakt door Ramy Raoof en beschikbaar gesteld onder Licentie van Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic

# hu/2011_02_402.xml.gz
# nl/2011_02_egypte-beelden-van-de-gevechten_.xml.gz


(src)="1.1"> Egyiptom : Videók az összecsapásokról
(trg)="1.1"> Egypte : Beelden van de gevechten

(src)="2.1"> Ez a poszt a Tüntetések Egyiptomban 2011 különkiadás része .
(trg)="1.2"> Dit artikel maakt deel uit van onze speciale pagina Egypt Protests 2011 .

(src)="3.1"> A világ figyelme Egyiptomra irányul , ahol már tizenegyedik napja tartanak a kormányellenes tüntetések .
(trg)="2.1"> De ogen van de wereld zijn gericht op Egypte , waar de tiende dag van protesten tegen het regime is ingegaan .

(src)="3.2"> Az internet szolgáltatás visszaállítása után megnőtt a Twitter-üzenetek száma , képek és videók jelentek meg , amelyek megmutatták , milyen helyzet uralkodik az utcákon az egyiptomiak szemszögéből nézve .
(trg)="2.2"> Nu de internetverbinding is hersteld , worden er weer volop Twitter-berichten gepubliceerd en foto's en video's geüpload die laten zien wat er in de Egyptische straten gebeurd , zoals de Egyptenaren het ervaren .

(src)="4.1"> A helyszínen tartózkodók nyersanyagai megmutatják , milyen a szituáció Egyiptomban , ahol tömegek gyűltek össze , hogy Mubarak elnök lemondását követeljék .
(trg)="3.1"> Onbewerkte beelden van mensen die erbij waren bieden een intens beeld van de situatie in Egypte , waar menigten samenkomen om het aftreden van president Mubarak te eisen .

(src)="4.2"> Ha talált olyan videót a YouTube-on , amely dokumentálja az Egyiptom utcáin történő eseményeket , kérjük , küldje el a linket ide .
(trg)="3.2"> Heb je op YouTube video's gezien van wat er in de straten van de Egyptische steden gebeurt ?

(src)="5.1"> Más eszközök használatával , mobilról is kerülnek videók közvetlenül az internetre .
(trg)="3.4"> Ook wordt er gebruikgemaakt van mobiele apparaten om video's direct online te zetten .

(src)="5.2"> Ahmed Naguib a Twitterre és a Tumblr falára töltötte őket fel .
(trg)="3.5"> Ahmed Naguib doet dit bijvoorbeeld via Twitter en via zijn tumblr-account .

(src)="5.3"> Fényképeket is osztott meg a tüntetőknek felállított kórházi egységekről , így például ezt is , amelyen a gyógyszerkészlet látszik :
(trg)="3.6"> Hij heeft ook foto's geüpload van de veldhospitalen die voor de demonstranten zijn ingericht , zoals deze foto van medische hulpmiddelen :

(src)="6.1"> Gyógyszer tartalékok , Ahmed Naguib fotója
(trg)="5.2"> Foto : Ahmed Naguib .

(src)="10.1"> Rövid videókat is töltött fel , így testközelinek érezhető , mi történik az utcán .
(trg)="6.1"> Hij heeft ook korte video's geüpload die een idee geven van wat er op straat gebeurt , zoals deze video met beelden van muzikanten die op het Tahrirplein spelen :

(src)="10.2"> A következő videón zenészek játszanak a Tahrír téren :
(trg)="7.1"> http://qik.com/video/33502537

(src)="22.1"> Ezen a videón a tüntetők zászlókat lengetnek és énekelnek éjjel :
(trg)="8.1"> Of deze video , waarin demonstranten 's nachts leuzen roepen en met vlaggen zwaaien :

(src)="34.1"> Ez a kép önmagáért beszél :
(trg)="10.1"> Deze foto behoeft geen toelichting :

(src)="35.1"> No Comments ! ! , AmalShawki fotója
(trg)="13.1"> Dit artikel maakt deel uit van onze speciale pagina Egypt Protests 2011 .

# hu/2011_02_521.xml.gz
# nl/2011_02_macedonie-global-voices-op-macedonische-televisie_.xml.gz


(src)="1.1"> Macedónia : Global Voices a TV-ben
(trg)="1.1"> Macedonië : Global Voices op Macedonische televisie

(src)="1.2"> A GV szerzőjével , Filip Stojanovskival interjút készítettek a Nie ( „ Mi ” ) című macedón tévéműsorban a Kale , internet , politikai pártok , Facebook ! ? — kinek a hibája ? című Global Voices poszt témájáról .
(trg)="1.2"> GV-auteur Filip Stojanovski is voor het televisieprogramma Nie ( " Wij " ) geïnterviewd over het onderwerp “Kale, internet, politieke partijen, Facebook!?

(src)="1.3"> Az adásban a szerző a civil média fontosságáról és a Global Voices Online-ról beszélt .
(trg)="1.3"> Wiens schuld is het ? ” , waarin hij sprak over het belang van burgermedia en Global Voices .

(src)="1.4"> A műsor a honlapot alapító Ethan Zuckerman TED-előadásából is bemutatott egy részletet .
(trg)="1.4"> In het programma zat ook een fragment van de TED-toespraak van Ethan Zuckerman .

# hu/2011_03_555.xml.gz
# nl/2011_03_japan-allesvernietigende-tsunami-bereikt-kust_.xml.gz


(src)="1.1"> Japán : Nem marad semmi a cunami nyomában
(trg)="1.1"> Japan : Allesvernietigende tsunami bereikt kust

(src)="1.2"> Ez a poszt a Földrengés Japánban 2011 különkiadás része .
(trg)="1.2"> Dit artikel maakt deel uit van onze speciale berichtgeving over de aardbeving in Japan in 2011 .

(src)="3.1"> Japán történelmének eddigi legnagyobb földrengése után az országot óriási erejű cunami sújtja .
(trg)="2.1"> Na de hevigste aardbeving in de geschreven geschiedenis van Japan wordt het land nu getroffen door een meedogenloze tsunami .

(src)="3.2"> Az emberek a TV-képernyőkön követik szemmel ahogy a több mint hét méter magasra csapó hullámok autókat és épületeket sodornak el a híradós vágóképeken .
(trg)="2.2"> Mensen in het hele land zitten aan hun tv gekluisterd terwijl het journaal beelden toont van een tsunami van meer dan 7 meter die auto's en gebouwen wegvaagt .

(src)="3.3"> Mindeközben a világ többi része is a legrosszabbra próbál felkészülni : Hawaiin evakuálták a partokat , húsz ország hirdetett cunami riadót .
(trg)="2.3"> Ondertussen bereidt men zich in andere delen van de wereld voor op het ergste : in Hawaï zijn de kustgebieden geëvacueerd en in ten minste 20 andere landen is een tsunamialarm afgegeven .

(src)="4.1"> Cunami térkép a news24.jp-ről
(trg)="2.4"> De Britse krant Guardian publiceert live updates over de ramp .

(src)="5.1"> Egy hatalmas örvény fotója Ibarakiról ( forrás : @ gakuranman ) .
(trg)="3.1"> Een foto van een gigantische draaikolk in Ibaraki ( via @gakuranman ) :

(src)="7.1"> Néhány Twitter-üzenet Japánból
(trg)="5.1"> Hieronder volgen een paar berichten van Twitter .

(src)="8.1"> Tinystar323 ezt írja :
(trg)="6.1"> Tinystar323 schrijft :

# hu/2011_03_583.xml.gz
# nl/2011_03_syrie-burgervideos-tonen-gruwelijkheden-in-daraa_.xml.gz


(src)="1.1"> Szíria : Horror a Deraa-ban készült videókon
(trg)="1.1"> Syrië : Burgervideo's tonen gruwelijkheden in Daraa

(src)="4.1"> FIGYELEM : Megrázó videók !
(trg)="2.1"> WAARSCHUWING : Sommige van deze video's bevatten zeer schokkende beelden .

# hu/2011_04_635.xml.gz
# nl/2011_04_iran-vervolgde-blogger-wint-theodor-haecker-prijs_.xml.gz


(src)="1.1"> Irán : Theodor Haecker-díjat nyert az üldözött blogger
(trg)="1.1"> Iran : Vervolgde blogger wint Theodor Haecker-prijs

(src)="1.2"> Theodor Haecker-díjjal jutalmazták az üldözött Shiva Nazar-Ahari iráni származású emberi jogi aktivista-bloggert .
(trg)="1.2"> Shiva Nazar-Ahari , een vervolgde Iraanse mensenrechtenactivist en blogger , heeft de Theodor Haecker-prijs gekregen .

# hu/2011_04_596.xml.gz
# nl/2011_04_palestina-italiaanse-activist-ontvoerd-in-gaza_.xml.gz


(src)="1.1"> Palesztina : Olasz aktivistát raboltak el Gázában
(trg)="1.1"> Palestina : Italiaanse activist ontvoerd in Gaza

(src)="1.2"> Frissítve ( 2011 Április 15 , Péntek ) : Számos nemzetközi média beszámolt róla , hogy Vittorio Arrigonit holtan találták a Gázai övezetben órákkal azután , hogy 2011. árpilis 14-én , csütörtökön elrabolták .
(trg)="1.2"> Update ( vrijdag 15 april 2011 ) : Verschillende internationale media melden dat Vittorio Arrigoni enkele uren na zijn ontvoering op donderdag 14 april 2011 dood is teruggevonden in de Gazastrook .

(src)="2.1"> * * *
(trg)="2.1"> De Italiaanse activist Vittorio Arrigoni is vandaag in Gaza ontvoerd door een salafistisch-jihadistische groepering .

(src)="3.1"> A mai napon Vittorio Arrigoni olasz aktivistát Gázában elrabolta a Salafi-Jihadi csoport , amelyik azt állítja , végeznek vele , ha Sheikh Abu Al Waleed Al Maqdisit , akit nemrég fogott el a Hamasz- kormány , nem engedik szabadon .
(trg)="2.2"> De groepering heeft laten weten dat ze Vittorio zullen doden als Sheikh Abu Al Waleed Al Maqdisi , die onlangs door de Hamas-regering werd gearresteerd , niet wordt vrijgelaten .

(src)="4.1"> Vittorio Arrigoni ( profil képe a Facebookról )
(trg)="3.1"> Vittorio Arrigoni ( profielfoto van Facebook )

(src)="5.1"> Arrigoni — aki Vik néven is ismert — több mint két éve Gázában tartózkodott a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalommal ( ISM ) .
(trg)="4.1"> Arrigoni ( op Twitter bekend als Vik ) werkt al meer dan twee jaar in Gaza voor de International Solidarity Movement ( ISM ) ( zie dit artikel op Global Voices over hem ) .

(src)="5.2"> ( Itt olvasható egy angol nyelvű Global Voices poszt róla ) .
(trg)="4.2"> Gaza-blogger Omar Ghraieb schrijft dat de ontvoerders van Arrigoni dreigen om hem te doden :

(src)="5.3"> Omar Ghraieb , egy gázai blogger írta , hogy Arrigoni elrablói azzal fenyegetőznek , hogy megölik :
(src)="6.1"> Vittorio Arrigonit ( 36 ) , az ISM gázában dolgozó önkéntesét korábban a mai napon elrabolták Gáza városból .
(trg)="5.1"> Vittorio Arrigoni , 36 jaar , vrijwilliger voor ISM in Gaza , is eerder vandaag ontvoerd in Gaza-Stad .

(src)="6.2"> Később , egy YouTube videó bukkant fel , amiben Vittorio bekötött szemmel , összeverve volt látható .
(trg)="5.2"> Later dook er een YouTube-video op van een geblinddoekte Vittorio die in elkaar geslagen was .

(src)="7.1"> Salafi Jehadis követelte , hogy vállalják a felelősséget az emberrablásért , és a Hamasz-kormányhoz fordult Gázában , hogy Abu Al Waleed Al Maqdisi szabadon engedését kérje 30 órán belül a mai napon 2011.04.14 .
(trg)="6.1"> De salafistische jihadi's hebben de verantwoordelijkheid voor de ontvoering opgeëist en vragen de Hamas-regering in Gaza om Abu Al Waleed Al Maqdisi binnen 30 uur na 11 uur 's ochtends vandaag , 14 april 2011 , vrij te laten , anders zullen ze Vittorio doden .

(src)="7.2"> 11 órai kezdettel , különben megölik őt .
(trg)="7.6"> Hij heeft jullie steun nodig .

(src)="8.1"> Minden gázai „ jurno ” ( értsd : politikai újságíró ) , Vittorio itteni és a máshol lévő összes barátja kéri Hamaszt , hogy azonnal avatkozzon be , és engedjék szabadon Vittoriot , aki hosszú időn keresztül keményen dolgozott , hogy Gázát segítse .
(trg)="7.7"> @Omar_Gaza Hamas , wij vragen jullie om onmiddellijk in te grijpen en te zorgen dat Arrigoni , de Italiaanse ISM-vrijwilliger , nu vrijkomt ! #Gaza #FreeVittorioNow
(trg)="7.8"> @jmalsin Geschokt , misselijk , na het bekijken van de video van een gijzelaar die volgens salafisten Vittorio Arrigoni is , die ik verschillende keren heb ontmoet in Gaza .

(src)="8.2"> Mindenki imádkozzon , hogy biztonságban kiszabaduljon !
(trg)="7.9"> @forumeditor Waarom ontvoeren ze Vittorio Arrigoni , die hen probeert te helpen ?

(src)="8.3"> Néhány reakció az emberrablásra a Twitteren :
(trg)="7.11"> De Facebook-pagina van Vittorio Arrigoni is hier te vinden .

# hu/2011_04_643.xml.gz
# nl/2011_04_syrie-noodtoestand-opgeheven-protesten-gaan-door_.xml.gz


(src)="1.1"> Szíria : Hivatalosan nincs szükségállapot , a tüntetések folytatódnak
(trg)="1.1"> Syrië : Noodtoestand opgeheven , protesten gaan door

(src)="3.1"> Vegyes érzelmeket váltott ki Szíriában , hogy Basar Al-Asszad elnök ma bejelentette , megszüntették azt az 1963 óta érvényben lévő törvényt , amely szükségállapot elrendelését tette lehetővé .
(trg)="2.1"> Er heersten vandaag gemengde gevoelens in Syrië na de aankondiging van president Bashar Al-Assad dat de noodtoestand , die al sinds 1963 van kracht is , zal worden opgeheven .

(src)="3.2"> Az országban hetek óta zajlanak a tüntetések , ez sok esetben halálos kimenetelű összecsapást jelentett a biztonsági szervekkel .
(trg)="2.2"> In het land zijn de afgelopen weken veel protesten geweest , waarvan er vele met dodelijk geweld zijn neergeslagen door veiligheidstroepen .

(src)="4.1"> Miután 2011. április 17-én Asszad elnök beszédében kilátásba helyezte a törvény eltörlését , jelentések szerint tizennégy tüntetőt öltek meg Homsz városában .
(trg)="3.1"> Op zondag 17 april 2011 , de dag na de toespraak waarin president Assad beloofde dat de noodtoestand zou worden opgeheven , zouden 14 demonstranten zijn gedood in de stad Homs .

(src)="5.1"> A szükségállapot elrendelését lehetővé tevő törvény eltörlése zavaros üzeneteken keresztül érkezett , amelyek a demonstráció beszüntetésére szólították fel a tüntetőket .
(trg)="4.1"> Het einde van de noodtoestand werd aangekondigd te midden van verwarrende berichten waarin de demonstranten werden opgeroepen om hun protesten te beëindigen .

(src)="5.2"> Ahogy az Al Jazeera újságírója , Cal Perry ( @ calperryAJ ) feljegyezte :
(trg)="4.2"> Journalist Cal Perry ( @calperryAJ ) van Al Jazeera meldde :

(src)="5.3"> @ calperryAJ : A # Deraa-i emberek azt mondják , összezavarodtak az üzenetektől .
(trg)="4.3"> @calperryAJ : Mensen in #Deraa zeggen dat ze in de war zijn door verwarrende berichten .

(src)="5.4"> Nincsen szükségállapot , de a belügyminiszter arra kéri az embereket , hogy ne tüntessenek .
(trg)="4.4"> Noodtoestand is opgeheven , maar minister van Binnenlandse Zaken roept mensen op niet te demonstreren .

(src)="5.5"> Vegyes érzelmek
(trg)="4.5"> Gemengde gevoelens

(src)="6.1"> Yazan Badran ( @ yazanbadran ) ironikus megjegyzése a Twitteren :
(trg)="5.1"> Op Twitter wees Yazan Badran ( @yazanbadran ) op de ironie hiervan :

(src)="6.2"> @ yazanbadran : Várjunk csak , várjunk csak .
(src)="6.3"> Az utolsó dolog , amit véghezvittek mielőtt megszüntették a szükségállapotot az volt , hogy virágokkal hadonászó orvostanhallgatókat vertek meg ? # irónia
(trg)="5.2"> @yazanbadran : Wacht even ... dus het laatste wat ze deden voordat de noodtoestand werd opgeheven , was het in elkaar slaan van geneeskundestudenten die vandaag met bloemen zwaaiden ? #irony