# am/2012_10_223.xml.gz
# ca/2012_09_la-crema-que-promet-una-pell-tota-blanca-provoca-indignacio-al-senegal_.xml.gz


(src)="1.2"> በብዙ የአፍሪካ ሀገሮች ቆዳን ማቅላት የተለመደ እና በህግም የተፈቀደ ተግባር ነው ፡ ፡
(trg)="2.1"> Blanquejar la pell és una pràctica habitual a l ' Àfrica , on la venda de productes amb aquesta finalitat és legal a molts països .

(src)="3.1"> ኬን ፋቲም ዲዎፕ ነጭ ቆዳ በ15 ቀናት በማለት ሲገልፅ ፡
(trg)="2.2"> Tanmateix , l ' ús d ' aquestes cremes no és segur : estries , grans , pèl corporal , hipertensió i diabetis són tots els riscos que en corre l ' usuari .

(src)="3.4"> አማዱ ባካሃው DIAW Ndarinfo በተባለ ድረ ገፅ ላይ የኬስ ፔች ዘመቻ ለማንነታችን ሰድብ ባለው ፅሁፉ ፡
(trg)="3.1"> Al Senegal , un producte aclaridor anomenat " Khess Petch " és el que , actualment , genera controvèrsia a la xarxa .

(src)="4.2"> ብሏል ፡ ፡
(trg)="4.1"> Kiné Fatim Diop explica a ' Una pell més blanca en 15 dies ' :

(src)="4.5"> ምርምሮች በግርድፉ ሲያስቀምጡ በማሊ ፣ ባማኮ ከሚኖሩት ሴቶች ውስጥ 25 በመቶው ቆዳን የሚያቀሉ ምርቶችን ይጠቀማሉ … በደቡብ አፍሪካ ደግሞ 35 በመቶ … በሴኔጋል 52 በመቶዎቹ ሴቶች ፡ ፡
(trg)="4.6"> Els investigadors calculen que aproximadament el 25 % de les dones de Bamako , a Mali , fan servir productes per blanquejar la pell ... a Sud-àfrica , en són un 35 % ... un 52 % al Senegal ...

(src)="4.6"> አስከትላም ፡
(trg)="4.7"> I afegeix :

(src)="4.8"> በታንዛኒያ የተሰራ አንድ ጥናት እንደሚያመለክተውም ታንዛኒያዊያን አውሮፓዊ የሆነ የውበት ትርጉምን የራሳቸው አድርገው እንደያዙ ይገለፃል ፡ ፡
(trg)="4.8"> Les dones del Senegal associen la pell clara amb la bellesa , l ' elegància i un estatus social privilegiat .

(src)="4.12"> ሌሎች ደግሞ ይህ ‹ ‹ የበታችነት ስሜት መገለጫ › › ነው ይላሉ … .
(trg)="4.9"> Un estudi portat a terme a Tanzània va revelar que moltes tanzanes han abraçat els ideals de bellesa eurocèntrics .

(src)="4.13"> ቆዳን ማንጣት ፡
(trg)="4.12"> D ' altres parlen de " complexos " ...

(src)="4.14"> በተግባር ፣ ተግዳሮቱ እና ተጠያቂነት ባለው ጦማር ፤ ጦማሪ ፋቱ በብላክቢዩቲባግ ጦማር ላይ ፡
(trg)="4.13"> La blocaire Fatou , a Blackbeautybag , va més enllà en el seu post ' El blanquejament de la pell : pràctiques , riscos i responsabilitat ' :

(src)="4.16"> ከስነ ልቦና አንፃር ያለፈው ታሪክ በብዙ ሰዎች ላይ የራሱን አሻራ አሳርፎ አልፏል ፡ ፡
(trg)="4.15"> Des d ' un punt de vista psicològic , aquest passat ha deixat cicatrius en molta gent .

(src)="4.20"> …
(trg)="5.1"> Una primera resposta és la de Kiné Fatim Diop :

(src)="5.2"> በተፋጠነ ሁኔታ የንቁ ዜጎች ፕሮጀክት የክሬሙን ጉዳት በማህበራዊ ድረ ገፆች አጋልጧል ፡ ፡
(trg)="5.2"> A les xarxes socials , es va generar ràpidament una mobilització ciutadana que buscava denunciar els riscos d ' aquesta loció .

(src)="5.3"> በሴፕቴምበር 8 የተጀመረው የድረ ገፅ አቤቱታ ዘመቻ የጤና ጥበቃ ሚኒስትር ማስታወቂያውን እንዲያስቆም በ4 ቀናት ውስጥ 1000 ፊርማዎችን አሰባስቦ አቤት ብሏል ፡ ፡
(trg)="5.3"> La petició online , que es llançava el 8 de setembre per demanar al Ministeri de Sanitat que posara fi a aquesta campanya publicitària , va recollir més de 1.000 signatures en quatre dies .

(src)="5.4"> @ K _ Sociial በትዊተር ገፁ ፡
(trg)="5.4"> En Twitter @ K _ Sociial reflexionava :

(src)="6.2"> › ›
(trg)="5.6"> Les xiques es tornaran blaves ! ...

# am/2012_11_344.xml.gz
# ca/2012_11_projecte-de-traduccio-protegeix-la-llibertat-dinternet-global_.xml.gz


(src)="1.1"> የትርጉም መርሐ ግብር ፤ ዓለምአቀፍ የበየነ መረብ ነጻነትን ጥበቃ መግለጫ
(trg)="1.1"> Projecte de traducció : Protegeix la Llibertat d ' Internet Global

(src)="4.4"> ) የዓለም መንግስታት ዓለም አቀፍ የቴሌኮሚኒኬሽን ህብረት ( አይ .
(trg)="3.1"> El comunicat per a Protegir la Llibertat d ' Internet Global està obert per què el puga signar qualsevol individu o organització de la societat civil i diu així :

(src)="4.8"> የሲቪል ማኀበራት ድርጅቶችና የሁሉም ሀገራት ዜጎች ዓለምአቀፍ የበየነ መረብ ነጻነት ለመጠበቅ ይህንን መግለጫ እንዲፈርሙ ጥሪ እናቀርባለን ፡ ፡
(trg)="4.3"> Fem una crida a les organitzacions de la societat civil i als ciutadans de totes les nacions a signar el següent Comunicat per a Protegir la Llibertat d ' Internet Global :

(src)="5.1"> የበየነ መረብ አስተዳደር ውሳኔዎች መደረግ ያለባቸው በግልጽነት በትክክለኛ ብዙኃን ባለድርሻ አካላት ፣ በሲቪል ማኀበራት ፣ መንግስታት እና የግሉ ማኀበረሰብ ተሳትፎ ነው ፡ ፡
(trg)="6.1"> Les decisions sobre la governança d ' Internet haurien de prendre ' s de manera transparent i amb una genuina participació de les diferents parts interessades , de la societat civil als governs i el sector privat .

(src)="5.2"> አይቲዩን እና አባል ሀገራቱን ግልጸኝነት እንዲመርጡና ምናልባት የመስመር ላይ ሰብዓዊ መብት እንቅስቃሴን የሚጎዳውን የአይቲዩ ስልጣን ወደ በየነ መረብ ገዢነት የመስፋፋት ምንም አይነት ሐሳብ ውድቅ እንዲያደርጉ ጥሪ እናቀርባለን ፡ ፡
(trg)="6.2"> Fem una crida a l ' ITU i els seus estats membres a abraçar la transparència i rebutjar qualsevol proposta que puguera ampliar l ' autoritat de l ' ITU a àrees de la governança d ' Internet que amenacen l ' exercici dels drets humans a la xarxa .

(src)="6.1"> የተቃውሞውን ፊርማ ለማኖር ዓለም አቀፍ የበየነ መረብ ነጻነት ጥበቃን መካነ ድር ይጎብኙ ፡ ፡
(trg)="8.1"> Per a signar la petició , visiteu la pàgina web de Protegeix la Llibertat d ' Internet Global .

(src)="6.2"> ለመፈረም የመጀመሪያ ስሞዎን ፣ የቤተሰብ ስሞዎን ፣ የበየነ መረብ አድራሻዎትን ፣ የደርጅትዎን ስም ( የሲቨል ማኀበራት ድርጅትን ወክለው የሚፈርሙ ከሆነ ) ፣ የደርጅትዎን መካነ ድር ያስገቡ ፤ ሀገርዎን ከዝርዝሩ ውስጥ ይምረጡ ፡ ፡
(trg)="8.2"> Per a signar , introdueix el teu nom , el teu cognom , la teua adreça d ' email , el nom de l ' organització ( si signes en nom d ' una organizació de la societat civil ) i l ' URL de l ' organització , i selecciona el teu estat .

(src)="7.1"> ሁሉም ትርጉሞች በተቃውሞ ፊርማ ማሰባሰቢያው መካነ ድር መቀመጫውን ካናዳ ባደረገው የዲጂታል መብቶች ቡድን ኦፕንሚዲያ ወደመስመር ላይ በሚሰቅለው ላይ ይለጠፋሉ ፡ ፡
(trg)="9.1"> Totes les traduccions es penjaran també al lloc web de la petició , que està allotjat per OpenMedia , un grup que treballa pels drets digitals basat a Canadà .

# am/2012_12_393.xml.gz
# ca/2013_01_laixecament-de-la-censura-de-v-for-vendetta-sorpren-la-xina_.xml.gz


# am/2013_06_460.xml.gz
# ca/2013_06_lart-del-cafe-en-3d-arrassa-al-japo_.xml.gz


# am/2013_10_287.xml.gz
# ca/2013_12_video-no-woman-no-drive-commou-larabia-saudita_.xml.gz


(src)="1.1"> ቪዲዮ ፤ “ ኖ ዉማን ፣ ኖ ድራይቭ ” ሳኡዲ አረቢያን አደመቃት
(trg)="1.1"> VÍDEO : " No Woman , No Drive " commou l ' Aràbia Saudita

(src)="1.2"> ዛሬ ፣ ጥቅምት 16 ፣ 2006 ለሳኡዲ አራማጆች በኪንግደሙ ሴቶች መኪና እንዳይነዱ የተጣለባቸው ማዕቀብ ላይ ለማመጽ የመረጡት ቀን ነበር ።
(trg)="1.2"> El 26 d ' octubre va ser el dia que els activistes saudites van escollir per protestar contra la norma que prohibeix les dones de conduir al regne .

(src)="1.3"> የማኅበራዊ አውታር ተጠቃሚዎች በአገሪቷ ውስጥ መኪና እየነዱ ስለታዩት ሴቶች ቁጥር መጨመር በስፋት እያወሩ ሳሉ ፣ ተወዳጁ ፣ የቦብ ማርሌይ “ ኖ ዉማን ፣ ኖ ክራይ " የተሰኘ ዜማ ሴቶችን በነጻነት የመንቀሳቀስ መብታቸውን ለመንፈግ የወጣ የወግ አጥባቂ ስርዓተ ፆታ ሕግን እና ሐሰተኛ የሳይንሳዊ ማብራሪያውን በሞገቱ ቆራጥ ሴቶች ድምፅ ድጋፍ ተቀይሮ በብርሃን ፍጥነት ሲሰራጭ ነበር ፤
(trg)="1.3"> Al mateix temps que les xarxes socials treien fum davant la creixent arribada de denúncies de dones que conduïen arreu del país , es va estendre una nova i brillant versió a cappella de la cançó de Bob Marley " No Woman , No Cry " , la qual es va difondre a la velocitat de la llum com a símbol de suport a les dones valentes que desafien la legislació masclista i conservadora , així com la justificació pseudo-científica del fet que se ' ls prohibeixi gaudir de la llibertat de moviment :