# da/docs/kdebase/khelpcenter/welcome.docbook.xml.gz
# sr/docs/kdebase/khelpcenter/welcome.docbook.xml.gz


(src)="s1.1"> Velkommen til KDE
(trg)="s1.1"> Dobrodošli u KDE

(src)="s2.1"> KDE -holdet byder dig velkommen til brugervenlig UNIX -databehandling .
(trg)="s2.1"> KDE tim vam želi dobrodošlicu u prijatno UNIX računarstvo .

(src)="s3.1"> Velkommen til K Skrivebordsmiljøet
(trg)="s3.1"> Dobrodošli u K Desktop Environment

(src)="s4.1"> Information om KDE
(trg)="s4.1"> Informacije o KDE-u

(src)="s5.1"> KDE er et kraftigt grafisk skrivebordsmiljø for UNIX -arbejdsstationer .
(trg)="s5.1"> KDE je moćno grafičko okruženje za UNIX radne stanice .

(src)="s5.2"> Et KDE -skrivebord kombinerer nem brug , moderne funktionalitet og fremragende grafisk design med den teknologiske styrke som UNIX -styresystemet besidder .
(trg)="s5.2"> KDE okruženje kombinuje lako korišćenje , savremenu funkcionalnost i izvanredan grafički dizajn sa tehnološkom nadmoćnošću UNIX operativnog sistema .

(src)="s6.1"> Hvad er K Skrivebordsmiljøet ?
(trg)="s6.1"> Šsta je K Desktop Enviroment ?

(src)="s7.1"> Kontakt KDE -projektet
(trg)="s7.1"> Kontaktirajte KDE projekat

(src)="s8.1"> Støt KDE -projektet
(trg)="s8.1"> Podržite KDE projekat

(src)="s9.1"> Nyttige links
(trg)="s9.1"> Korisni linkovi

(src)="s10.1"> Få det meste ud af KDE
(trg)="s10.1"> Iskoristite KDE najviše što možete

(src)="s11.1"> Generel dokumentation
(trg)="s11.1"> Opšta dokumentacija

(src)="s12.1"> En hurtig indledning til skrivebordet
(trg)="s12.1"> Brzi početni vodič do radne površine

(src)="s13.1"> KDE -brugervejledning
(trg)="s13.1"> KDE korisnički vodič

(src)="s14.1"> Ofte stillede spørgsmål
(trg)="s14.1"> Najčešće postavljana pitanja

(src)="s15.1"> Basale programmer
(trg)="s15.1"> Osnovne aplikacije

(src)="s16.1"> Skrivebordspanel
(trg)="s16.1"> Panel radne površine

(src)="s17.1"> Kontrolcenter
(trg)="s17.1"> Kontrolni centar

(src)="s18.1"> Filhåndtering
(trg)="s18.1"> Fajl menadžer

# da/docs/kdebase/khelpcenter/whatiskde.docbook.xml.gz
# sr/docs/kdebase/khelpcenter/whatiskde.docbook.xml.gz


(src)="s5.1"> KDE søger at udfylde behovet for et skrivebord til UNIX -arbejdsstationer som er nemt at bruge i lighed med de skrivebordsmiljøer man finder under Mac OS eller Windows 95 / NT .
(src)="s5.2"> De værktøjer der bruges til at opnå dette er : udvidet inter-programkommunikation , genbrug af komponenter , generaliseret træk og slip , ensartet udseende og meget mere .
(trg)="s1.1"> Šta je KDE ?

(src)="s6.2"> KDE bygger oven på dette fremragende grundlag og bibringer nye , meget nødvendige kvaliteter : brugbarhed , brugervenlighed og skønhed !
(src)="s6.3"> KDE var den første , og og er stadig helt i front med at bringe disse kvaliteter til UNIX som i årevis har været den fornemste platform for servercomputere og videnskabelige institutioner , men som ikke var særlig attraktiv for hjemmebrugere .
(trg)="s2.1"> Šta je KDE ?

(src)="s7.2"> UNIX har ikke indtil nu taget sig af den gennemsnitlige computerbrugers behov .
(src)="s7.3"> Dette faktum er specielt uheldigt idet et antal implementeringer af UNIX ( Linux , FreeBSD , NetBSD etc . ) er gratis tilgængelige på internettet , og disse er alle af enestående kvalitet og stabilitet .
(trg)="s3.1"> KDE je grafičko okruženje .

(src)="s9.1"> Kombineret med en fri implementering af UNIX giver KDE -verdenen en åben og fuldstændig fri skrivebordscomputerplatform enten til hjemmet eller til arbejdspladsen .
(src)="s10.1"> Denne platform er gratis tilgængelig for hvem som helst .
(trg)="s3.2"> Drugim rečima , kde je kolekcija programa , tehnologija i dokumentacije koja pokušava da olakša život korisnicima računara .

(src)="s11.1"> Mens der altid er plads til forbedringer , mener vi at vi nu har leveret et ægte alternativ til nogle af de mest almindelige kommercielle operativsystemer / skriveborde-kombinationer der findes i dag .
(src)="s11.2"> Det er vores håb at kombinationen af UNIX og KDE endelig vil bringe den samme åbne , troværdige , stabile og monopolfrie computerbrug til den gennemsnitlige computerbruger , som videnskabsmænd og computerprofessionelle verden over har nydt godt af i årevis .
(trg)="s3.3"> KDE je namenjen Unix radnim stanicama .

(src)="s13.1"> KDE fokuserer på brugerens behov , men det er klart at denne fokus er nemmere at opnå ved også at give udviklerne de bedste værktøjer .
(src)="s13.2"> KDE -kode indeholder og kommer med nogle af de bedste udviklingsteknologier i den moderne computertidsalder .
(trg)="s3.4"> Njega karakteriše mrežna transparencija i moderna filozofija rada .

(src)="s14.2"> KDE erkender at en computerplatform ikke er bedre end antallet af førsteklasses programmer der er tilgængelige for brugerne af vedkommende platform .
(src)="s15.1"> KDE definerer nye teknologier i DCOP og KParts som er lavet for at kunne tilbyde en komponent-dokumentmodel og -teknologi .
(trg)="s4.1"> Tvorac K Desktop Enviroment-a je grupa softverskih inženjera rasprostranjenih širom sveta .

(src)="s15.2"> Sammen med KDE -bibliotekernes fuldstændige programmeringsgrænseflade er DCOP / KParts i direkte konkurrence med andre tilsvarende teknologier såsom Microsoft MFC / COM / ActiveX-teknologier .
(src)="s15.3"> Den fremragende kvalitet og det høje affineringsniveau for KDE ' s programudviklingsgrænseflade ( API ) gør udviklerne i stand til at fokusere på originale og interessante ting og undgå at genopfinde hjulet .
(trg)="s4.2"> Glavni cilj ove grupe u razvoju otvorenog softvera je da pruži softver visokog kvaliteta koji omogućuje korisniku da ima laku kontrolu nad resursima svog račnunara .

(src)="s17.1"> I sin nuværende form , giver KDE ud over de essentielle skrivebordskomponent-programmer , en samling glimrende kontorprogrammer der er kendt under navnet KOffice .
(src)="s18.1"> KOffice er baseret på KDE DCOP / KParts-teknologier .
(trg)="s5.1"> KDE pokušava da popuni potrebu za lakim okruženjem na Unix radnim stanicama , sličnim okruženjima koje nalazimo kod MacOS ili Windows95 / NT .

(src)="s18.2"> Det indeholder for øjeblikket : et tekstbehandlingsprogram med mulighed for publicering fra det private skrivebord ( KWord ) , et regneark ( KSpread ) og dertil hørende diagramprogram ( KChart ) , et præsentationsprogram ( KPresenter ) og et program til vektortegning ( Kontour ) .
(src)="s18.3"> Til at holde dette sammen bruges KOffice-arbejdspladsen , en integreret skal der gør det nemt at bruge KOffice -komponenterne sammen med hinanden .
(trg)="s6.1"> KDE The Desktop Environment