# eo/2016_02_2269.xml.gz
# sq/10_26_1821.xml.gz


(src)="1.1"> Makedonio : Neloĝeblaj kondiĉoj en studentaj dormejoj malboniĝas
(trg)="1.1"> Kushtet për jetesë në konviktet e Maqedonisë përkeqësohen

(src)="1.3"> La movado sekvas senhalte la situacion en la ŝtataj dormejoj por studentoj , kaj petis plurfoje , ke la ŝtato plibonigu bazan higienon kaj sekurecajn kondiĉojn en la studentaj loĝejoj .
(trg)="1.3"> Lëvizja ka qenë vazhdimisht duke ndjekur situatën në konviktet studentore shtetërore dhe i ka bërë thirrje disa herë shtetit për të përmirësuar higjienën dhe kushtet e sigurisë të objekteve në konviktet ku jetojnë studentët .

(src)="2.1"> En la akompananta teksto , Plena Studentaro nerekte mencias la novan institucion de speciala prokuroro , kiu devas pritrakti kazojn de korupteco , kiujn la ordinara prokuroro en Makedonio aktive ignoras .
(trg)="2.1"> Në tekstin shoqërues , Plenumi Studentor indirekt adreson institucionin e ri të prokurorit special publik , i cili supozohet të trajton rastet e korrupsionit të cilat raste prokurori i rregullt publik në Maqedoni në mënyrë aktive i injoron .

(src)="3.3"> Ĉi-foje neniu estis vundita .
(trg)="3.2"> Këtë herë nuk ka pasur të lënduar .

(src)="3.4"> Ĉu niaj kolegoj havos tiom bonŝancon venontfoje aŭ ili ricevos novan , ( specialan ) studentan dormejon ?
(trg)="3.3"> Herën tjetër a do të jenë përsëri me fat kolegët tanë apo do të fitojnë një konvikt të ri studentor ( special ) ?