# el/2012_08_11306.xml.gz
# zht/2009_11_01_4815_.xml.gz


(src)="1.1"> Εγκυμοσύνη και φυλακή : Η υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών πίσω από τα κάγκελα
(trg)="1.1"> 監獄內的孕婦健康與人權

(src)="3.1"> Έχουν όλες οι έγκυες γυναίκες ίσα δικαιώματα ή μήπως αυτά αποτελούν παρελθόν για όσες βρίσκονται στη φυλακή ;
(trg)="3.6"> 以確保孕婦人權 ?

(src)="4.1"> Πολλά ερωτήματα γεννιούνται για το αν μια γυναίκα η οποία έχει καταδικαστεί για κάποια εγκληματική ενέργεια , έχει δικαίωμα να ζήσει κανονικά μεγαλώνοντας το παιδί της :
(trg)="4.1"> 美國 : 分娩婦女不再戴鐐銬

(src)="5.1"> ⁃ Πώς νιώθουν αυτές οι γυναίκες με το να κυοφορούν και να γεννούν το παιδί τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ;
(trg)="6.3"> 該國去年通過一項法律 ,

(src)="6.1"> ⁃ Θα έπρεπε να δίνεται σε εκείνες προτεραιότητα , τη στιγμή που υπάρχουν και εκτός φυλακής γυναίκες που στερούνται ιατρικής περίθαλψης ;
(trg)="6.5"> 可改由軟禁方式服刑 ,

(src)="7.1"> ⁃ Θα έπρεπε η μητρότητα να εξαιρεί τη γυναίκα από οποιεσδήποτε νόμιμες διαδικασίες , προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δικαιώματά της εγκύου ;
(trg)="6.7"> 也有益於 這些孩子 ,

(src)="8.1"> ΗΠΑ : Τέλος στις χειροπέδες κατά τη διάρκεια του τοκετού .
(trg)="6.13"> 也要向大眾宣導 ,

(src)="10.1"> Τι γίνεται με το παιδί της τροφίμου μετά τη γέννησή του ;
(trg)="7.2"> 其中指出 ,

(src)="11.1"> Κάθε χώρα έχει δικούς της κανονισμούς όσον αφορά τα παιδιά στη φυλακή .
(trg)="7.10"> 而在美國 ,

(src)="11.4"> Οι δικαστές ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν το πνεύμα αυτού του νόμου και να τον εφαρμόσουν μόνο στις περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα βίας , προκειμένου οι υπόλοιποι πολίτες να μη θεωρούν την εγκυμοσύνη ως « κλειδί εξόδου » από τη φυλακή .
(trg)="8.3"> 才不容許此種情況 ,

(src)="12.3"> Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στο Περού και τη Ρωσία .
(trg)="8.5"> 美國除了少數幾間監獄之外 ,

(src)="13.1"> Γιατί το σωφρονιστικό σύστημα στις ΗΠΑ απαγορεύει στις γυναίκες να έχουν τα μωρά μαζί τους ; Η Atwood εξηγεί πως αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάσταση ομηρίας .
(trg)="8.6"> 孩子均不得與母親在獄中同住 ,

(src)="13.2"> Το blog Prison Photography αναφέρει σχετικά :
(trg)="8.16"> 記錄她訪問監獄與拍攝的經驗 。

(src)="13.3"> Στις περισσότερες φυλακές της Αμερικής , τα παιδιά δε γίνονται δεκτά .
(trg)="9.1"> 懷孕為談判工具 ?

(src)="13.4"> Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι διακυβεύεται η ασφάλεια , αφού τα παιδιά είναι διαρκώς εκτεθειμένα και αποτελούν πάντα στόχο ομηρίας .
(trg)="10.4"> 有些人質疑部分女性刻意懷孕 ,

(src)="13.5"> Αυτό το επιχείρημα φαίνεται κάπως επίπλαστο , αν λάβουμε υπόψη μας τα σωφρονιστικά συστήματα σε άλλες χώρες .
(trg)="10.5"> 只是為讓自己日子好過些 ,

(src)="13.6"> Στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας η Atwood αφιερώνει ένα μέρος του ντοκιμαντέρ της στον τοκετό αλυσοδεμένων γυναικών , όπως μαρτυρείται στο Μωρό της Βανέσσας και ένα άλλο στα σωφρονιστικά συστήματα και τη μητρότητα παραθέτοντας φωτογραφίες των γυναικών .
(trg)="10.10"> 一名英國女性在寮國因毒品走私遭判處死刑入獄 ,

(src)="13.7"> Παράλληλα η φωτογράφος διαβάζει ένα κείμενο όπου διηγείται τις εμπειρίες της από τις επισκέψεις της στις φυλακές και από τη φωτογράφιση των γυναικών αυτών .
(trg)="10.11"> 後來在獄中懷孕 ,

(src)="14.1"> Εγκυμοσύνη : Ένα μέσο διαπραγμάτευσης ;
(trg)="10.12"> 便因而逃過死刑 ,

(src)="15.1"> Γιατί οι απόψεις περί δικαιωμάτων των εγκύων στη φυλακή διίστανται τόσο ; Ο τηλεοπτικός σταθμός « Russia Today » αναφέρεται κάθε φορά στο εν λόγω ζήτημα , εν μέσω συζητήσεων που αφορούν παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν υπό το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα :
(trg)="11.1"> 現身說法 : 女性述說子女與獄中經驗

(src)="15.2"> Ορισμένοι δύσπιστοι θεωρούν ότι κάποιες γυναίκες ίσως μένουν σκόπιμα έγκυες μόνο και μόνο για να έχουν μια πιο εύκολη ζωή στη φυλακή , όπως τη δυνατότητα να διαμείνουν σε νοσοκομείο , να περνούν περισσότερο χρόνο με το παιδί τους - κάτι σαφώς καλύτερο από το να κάθονται σε ένα παγερό κελί , υποστηρίζουν .
(trg)="12.2"> 她向作家Marcos Brugiati吐露入獄 、 獄中懷孕與分娩的經驗 ,

(src)="15.3"> Υπάρχουν επίσης γυναίκες που θεωρούν , ότι η εγκυμοσύνη είναι ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσουν την καταδίκη .
(trg)="12.4"> 原本可以在獄中扶養孩子 ,

(src)="15.4"> Για παράδειγμα , τον περασμένο Ιούνιο , μια Αγγλίδα , η οποία συνελήφθη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος και καταδικάστηκε σε θάνατο , έμεινε έγκυος στη φυλακή προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση , γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση απαγορεύει την εκτέλεση εγκύου .
(trg)="12.7"> 我害怕他會面臨我此刻經歷的痛苦 ,

(src)="15.5"> Μάλιστα , σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα « Daily Express » υπήρξαν φήμες ότι υποβλήθηκε σε τεχνητή γονιμοποίηση προκειμένου να επιτύχει μια πιο επιεική δικαστική απόφαση .
(trg)="12.21"> 我試圖說服她們別在獄中懷孕 ,

(src)="16.1"> Με τα δικά τους λόγια : Γυναίκες μιλούν για τα παιδιά τους και τη ζωή στη φυλακή
(trg)="12.22"> 因為讓孩子失去自由很痛苦 ,

(src)="17.2"> Μιλάει για την υποκριτική και τις παραστάσεις στη φυλακή , την εμπειρία της από τη στιγμή που έμεινε έγκυος εκεί μέχρι τη γέννηση του παιδιού της .
(trg)="12.23"> 也是不負責任的行為 ,

(src)="17.3"> Της επιτράπηκε να κρατήσει το παιδί κοντά της , εκείνη ωστόσο θεώρησε σωστό να το αφήσει να μεγαλώσει ελεύθερο :
(trg)="12.28"> 以下節錄有關分娩過程的段落 :

(src)="17.4"> Κατά τη διάρκεια του τοκετού κανείς δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στην αίθουσα .
(trg)="12.29"> 分娩時 ,

(src)="17.5"> Η οικογένειά μου δεν ήξερε καν ότι με είχαν πιάσει οι πόνοι και το έμαθε μόνο αφ ’ ότου βγήκα από το νοσοκομείο .
(trg)="12.31"> 在我出院之前 ,

(src)="17.6"> Αυτές τις τρεις ημέρες κάποιες από τις φύλακες έμειναν στο δωμάτιο , ωστόσο σεβάστηκαν την εντολή των νοσοκόμων , όταν τους ζήτησαν να βγουν έξω .
(trg)="12.33"> 也不知道產下的是女嬰 ;

(src)="17.7"> Έχω ακούσει ανατριχιαστικές ιστορίες με αλυσοδεμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της γέννας .
(trg)="12.36"> 他們都會配合 ,

(src)="17.8"> Είμαι τόσο ευγνώμων που δεν έζησα κάτι τέτοιο .
(trg)="12.40"> 而不是囚犯 。

(src)="17.9"> Οι περισσότερες νοσοκόμες με αντιμετώπισαν σαν άνθρωπο και όχι σαν κρατούμενη .
(trg)="13.1"> 各位對此有何看法 ?

(src)="17.10"> Στο Women and Prison μπορείτε να βρείτε και άλλες μαρτυρίες γυναικών σχετικά με το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά στη φυλακή και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μια φυλακισμένη μητέρα επηρεάζει το παιδί της .
(trg)="13.4"> 監獄內外的母親有何差異嗎 ?

(src)="18.1"> Λοιπόν , ποια είναι η δική σας γνώμη ; Θεωρείτε σωστό τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν έγκυες γυναίκες που δεν τυγχάνουν κανενός είδους ιατρικής περίθαλψης , να γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες προς όφελος των γυναικών που βρίσκονται στη φυλακή ; Διαφέρουν οι γυναίκες που εκτίουν μια ποινή σε σωφρονιστικό ίδρυμα από εκείνες που είναι έξω ; Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ;
(trg)="13.5"> 她們該有不同待遇嗎 ?

# el/2012_08_11491.xml.gz
# zht/2010_11_27_8348_.xml.gz


(src)="1.1"> Video : Πώς να διατηρούμε το νερό καθαρό και να το χρησιμοποιούμε με σύνεση
(trg)="1.1"> 各地省水節約影片

(src)="1.3"> Φιλ .
(trg)="2.2"> 依據創用CC BY授權使用

(src)="1.4"> Αναστασίας Καλπακίδου στο πλαίσιο του project « Global Voices » .
(trg)="3.1"> 省水影片似乎正在流行 ,

(src)="3.1"> Χαρούμενη ιριδίζουσα σταγόνα νερού von D Sharon Pruitt CCby
(trg)="3.2"> 許多民眾與組織都透過影片 ,

(src)="4.3"> Σ ’ αυτά μπορεί να βρει κανείς συμβουλές , για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα απόνερα ή θα μειώσει τα λύματα κάθε φορά που χρησιμοποιεί την τουαλέτα , όπως και διηγήσεις παιδιών από την κοιλάδα Κόλκα στο Περού που εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται καθαρές οι υδάτινες πηγές μιας κοινότητας .
(trg)="3.3"> 傳授善用水資源的訣竅及建議 ,

(src)="5.1"> Εξοικονομώντας νερό δεν φροντίζουμε μόνο τον πλανήτη , αλλά και το πορτοφόλι μας την επόμενη φορά που θα έρθει ο λογαριασμός του νερού .
(trg)="3.4"> 包括如何再使用灰水 ( gray water ,

(src)="6.1"> Happy Blog Action Day 2010 !
(trg)="4.2"> 省水不僅能拯救地球 ,

# el/2011_04_615.xml.gz
# zht/2010_12_12_8517_.xml.gz


(src)="1.1"> Ινδία : Μια Μέρα που οι Γυναίκες Διασκεδάζουν και Χορεύουν
(trg)="1.2"> India Unheard介紹印度國內兩項不同節慶 ,

(src)="3.1"> Ινδικός παραδοσιακός χορός , Κεράλα , από τον Steve Cox , άδεια CC By
(trg)="1.4"> 當地部落已婚女性能公開起舞 ,

(src)="4.2"> Ο ίδιος μεγάλωσε παρατηρώντας τη μητέρα του και την αδερφή του να διασκεδάζουν τη συγκεκριμένη μέρα και κατάλαβε τη σημασία του να δίνεται στις γυναίκες η ευκαιρία να απολαύσουν τις παραδοσιακές γιορτές με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπεται και στους άνδρες .
(trg)="3.2"> 照片來自Steve Cox ,

(src)="4.3"> " Dhillo " είναι το όνομα του ειδωλίου από πηλό ή κοπριά που φτιάχνουν οι γυναίκες και συμβολίζει τη θεότητά τους .
(trg)="4.1"> Davidas Gaonkar在 「 部落慶典讚揚女性 」 一文中說明 ,

(src)="4.6"> Έτσι , ενώ οι άνδρες είναι ελεύθεροι να κάνουν ό , τι θέλουν , οι κινήσεις των γυναικών είναι περιορισμένες και χρειάζονται ειδική άδεια από τα μέλη της οικογένειας ακόμα και για να βγουν έξω από τα σπίτια τους .
(trg)="4.4"> 節慶讓她們有機會聚會享樂 ,

(src)="4.7"> Τους απαγορεύεται ειδικά να τραγουδούν , να χορεύουν ή να διασκεδάζουν σε δημόσια θέα .
(trg)="4.5"> 他從小便觀察母親和姐姐多麼享受這個日子 ,

(src)="4.8"> Όσες κάνουν κάτι τέτοιο είναι κατακριτέες και αντιμετωπίζονται ως γυναίκες χαλαρών ηθών .
(trg)="4.8"> 名為 「 Dhillo 」 ,

(src)="4.9"> Ωστόσο , μια φορά το χρόνο , στη γιορτή Nagpanchami , άρονται οι περιορισμοί αυτοί και οι γυναίκες μπορούν να χορέψουν και να διασκεδάσουν .
(trg)="4.9"> 將塑像安置於村落裡舉辦表演或慶典的場所後 ,

(src)="4.10"> Ο ιστότοπος India Unheard είναι μια ειδησεογραφική κοινότητα από τους Video Volunteers , μια οργάνωση που εκπαιδεύει τα μέλη τοπικών κοινοτήτων στο να γίνουν ανταποκριτές που αφηγούνται τις δικές τους μοναδικές και ξεχωριστές ιστορίες για τη μειονότητά τους ή την περιθωριοποιημένη κοινότητά τους μέσω βίντεο , ρεπορτάζ μέσω SMS και άλλων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης .
(trg)="4.22"> 「 India Unheard 」 是由 「 Video Volunteers 」 組織推出的社區新聞 ,

# el/2011_03_106.xml.gz
# zht/2010_12_13_8525_.xml.gz


(src)="1.1"> Ινδία : Το Σάρι Δεν Είναι Ενδυμασία Τρομοκρατών
(trg)="1.1"> 印度 : 沙麗並非恐怖份子裝扮

(src)="1.2"> Η Μίρα Σανκάρ , πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Ινδίας , παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα .
(trg)="2.2"> 印度駐美國大使香卡 ( Meera Shankar ) 出席密西西比州立大學活動後 ,

(src)="1.3"> ( Φωτογραφία από τον Lawrence Jackson , με την άδεια του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ .
(trg)="2.8"> 要求接受 「 交通安全局 」 ( TSA ) 觸摸檢查 。

(src)="1.4"> Κοινό κτήμα . )
(trg)="2.12"> 她亦曾在芝加哥遭受相同待遇 。

(src)="2.4"> Αν και ανέφερε τη διπλωματική της θέση , αυτό δε σταμάτησε την άσχηση αυτή δοκιμασία που περνούσε ενώπιον και των υπολοίπων επιβατών .
(trg)="3.1"> 美國政府對此反應不一 ,

(src)="2.5"> Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο , η Σανκάρ υπέστη παρόμοια σωματική έρευνα και στο Σικάγο .
(trg)="3.2"> 國務院就此事向香卡表達遺憾之意 ,

(src)="3.1"> Το περιστατικό πυροδότησε οξείες διαμαρτυρίες από την Ινδία .
(trg)="3.3"> 但媒體報導 ,

(src)="3.4"> Αντιδράσεις υπήρξαν και στην μπλογκόσφαιρα , καθώς έρχονταν στην επιφάνεια περισσότερες λεπτομέρειες .
(trg)="3.7"> 一般而言 ,

(src)="4.1"> Από τις αμερικανικές αρχές οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες .
(trg)="3.12"> 並未觸動警鈴 」 ;

(src)="4.2"> Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε εξέφρασε στην πρέσβειρα τη λύπη του για το περιστατικό .
(trg)="3.15"> 或已事先獲知資訊 ,

(src)="4.3"> Ωστόσο , σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές , η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών ( TSA ) υπερασπίστηκε τις ενέργειές της , τονίζοντας ότι οι διπλωμάτες δεν εξαιρούνται σωματικής έρευνας κι ότι η Σανκάρ " ελέγχθηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις πολιτικές ασφαλείας της TSA " .
(trg)="3.17"> 若要進行某些更具侵入性的搜查 ,

(src)="4.4"> Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως δεν είναι όλοι οι επιβάτες υποχρεωμένοι σε σωματικό έλεγχο , αλλά μόνο σε όσους ενεργοποιείται ο ανιχνευτής μετάλλων , και η Σανκάρ " πέρασε από την πύλη ελέγχου χωρίς να χτυπήσει συναγερμός " .
(trg)="3.18"> 還必須有更高標準或法庭核發的搜索票 。

(src)="4.5"> Στις εξαιρέσεις των κανονισμών σωματικής έρευνας στις ΗΠΑ αποσαφηνίζεται ότι ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει δικαιολογημένες υποψίες ή πρότερες πληροφορίες που να τον κάνουν να πιστέψει ότι η έρευνα θα αποκαλύψει επικίνδυνα ή λαθραία ευρήματα και επίσης θα πρέπει να διαθέτει ένταλμα είτε από δικαστική είτε εισαγγελική εντολή για πιο στενό σωματικό έλεγχο .
(trg)="4.4"> 印度外交部長S .

(src)="5.2"> Η Pavani στην ιστοσελίδα Sepia Mutiny γράφει :
(trg)="4.6"> Krishna重申無法接受此事 ;

(src)="5.3"> Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δε διέθετε τους νέους ανιχνευτές σώματος , οπότε δεν υπήρχε επιλογή για την πρεσβευτή .
(trg)="4.9"> 隨著細節逐漸曝光 ,

(src)="5.5"> Κι αν το να φοράει κάποιος απλά σάρι προκαλεί την διενέργεια πλήρους σωματικού ελέγχου , τότε θα έπρεπε να παρέχεται μια δυνατή λύση ιδιωτικότητας , όπως γίνεται και στον οποιονδήποτε ζητάει ιδιωτική έρευνα .
(trg)="4.10"> 部落格圈也出現愈來愈多反應 。

(src)="5.6"> Ο χρήστης Vivek σχολιάζει στην παραπάνω δημοσίευση :
(trg)="5.5"> 故大使沒有其他選項 ,

(src)="5.7"> Ένα γεγονός που δεν έφτασε ποτέ στις ειδησεογραφικές αναφορές ήταν ότι μια υπάλληλος της TSA , η Anna Dushas , προσπάθησε να αφαιρέσει το σάρι της Σανκάρ προτού τελικά επέμβει η επόπτης της , Kris ( ξέρουμε μόνο το μικρό της όνομα ) .
(trg)="5.7"> 也不符合任何要求私下搜身者的感受 ,

(src)="5.9"> Ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα NYDailyNews.com ίσως αποτυπώνει το πώς αισθάνονται για το σάρι οι Αμερικανοί :
(trg)="5.12"> 若打扮得像恐怖份子 ,

(src)="5.10"> Ντύσου σαν τρομοκράτης , οπότε θεώρησε επόμενο να σε ψάξουν .
(trg)="5.13"> 就該準備接受搜查 ,

(src)="5.11"> Μπράβο TSA .
(trg)="5.14"> 交通安全局做得好 。

(src)="5.12"> O Bhai αναρωτιέται :
(trg)="5.15"> Bhai質疑 :

(src)="5.15"> Από το να γκρινιάζουμε γι ' αυτό , εμάς στην Ινδία θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα οι διαδικασίες ασφαλείας τους και να υποβάλλουμε τον καθένα σε αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας και στο δικό μας περιβάλλον επίσης .
(trg)="5.22"> 在我國對任何人進行嚴格安全檢查 ,

(src)="5.16"> Σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια δε θα πρέπει να μας απασχολεί η γνώμη των άλλων !
(trg)="5.25"> 校對 : Soup

# el/2011_04_618.xml.gz
# zht/2011_01_12_8741_.xml.gz


(src)="1.1"> Μεξικό : Ιθαγενείς Καταγγέλλουν Πλάνο Εξόρυξης σε Ιερό Χώρο
(trg)="1.1"> 墨西哥 : 原住民拒絕聖地成礦場

(src)="4.1"> Οι Ιθαγενείς Χουιτσόλ ( επίσης γνωστοί ως Wixarika ) του Μεξικού καταγγέλλουν ένα καναδέζικο μεταλλευτικό σχέδιο που απειλεί ένα από τα ιερά τους εδάφη .
(trg)="3.1"> 墨西哥原住民惠喬族 ( Huichol ) ,

(src)="6.1"> This place is sacred to the Huichol Indians who come to the site located in the semi desert of Real de Catorce .
(trg)="4.1"> 墨西哥原住民惠喬族 ( Huichol ) 高聲反對來自加拿大的開礦計畫 ,

(src)="6.2"> This is one of the principal centers of prayer for the Wixarica pueblo of Huichol people located in the highlands of San Luis Potosi .
(trg)="4.3"> 族人前往於坎昆 ( Cancun ) 召開的 「 聯合國氣候變遷會議 」 ,

(src)="8.1"> Μια αντιπροσωπεία Ινδιάνων του Μεξικού ήρθε στο Κανκούν για να καταγγείλει το διακρατικό πρόγραμμα μεταλλευτικής δραστηριότητας της καναδικής εταιρείας First Majestic Silver στην εθνική προστατευόμενη περιοχή της Wirikuta .
(trg)="4.8"> 一間加拿大銀礦公司將在惠喬族聖地Wiributa動工 ,

(src)="9.1"> Το μέρος αυτό είναι ιερό για τους Ινδιάνους Χουιτσόλ , που έρχονται στο χώρο αυτό που βρίσκεται στην ημιέρημο Real de Catorce .
(trg)="4.12"> 加拿大First Majestic Silver公司共獲得22張特許執照 ,

(src)="9.2"> Αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα προσευχής για τους Χουιτσόλ που βρίσκονται στα υψίπεδα του San Luis Potosi .
(trg)="4.13"> 總面積達6326公頃 ,

(src)="10.1"> Περί του ιδίου θέματος , η συγγραφέας Tracy L.
(trg)="4.14"> 其中多數位於聯邦生態保護區內 ,

(src)="10.2"> Barnett από την ψηφιακή εφημερίδα The Esperanza Project έγραψε ένα άρθρο για τη σημασία της περιοχής αυτής για τους Wixarika , καθώς και για το ετήσιο προσκύνημα που πραγματοποιούν :
(trg)="4.15"> 也包括聯合國教科文組織所承認的Real de Catorce建築寶藏 。

(src)="13.1"> Ήμασταν εκεί , βασικά , για να μιλήσουμε για την καναδέζικη επιχείρηση εξόρυξης αργύρου που είναι έτοιμη να πατήσει το πόδι της στη Wirikuta , τον ιερότερο τόπο για τους Wixarika , καθώς σύμφωνα με την παράδοσή τους , εκεί γεννήθηκε ο ήλιος .
(trg)="4.16"> Intercontinental Cry網站發表一篇文章 ,

(src)="13.2"> Ο τόπος αυτός είναι κατά κάποιον τρόπο το κέντρο του σύμπαντος γι ' αυτούς , ο προορισμός ενός ετήσιου προσκυνήματος για εκατοντάδες , αν όχι χιλιάδες χρόνια , που κορυφώνεται μέσω μιας σειράς τελετουργιών επίκλησης των αρχαίων πνευμάτων και εξισορρόπησης της ενέργειας όλου του πλανήτη .
(trg)="4.18"> 以及他們所願意採取的行動 :

(src)="13.3"> H καναδέδικη First Majestic Silver Corp. έχει αποκτήσει 22 εκχωρήσεις εξόρυξης σε σύνολο 6.326 εκταρίων , έκταση που το μεγαλύτερο τμήμα της βρίσκεται σε ομοσπονδιακά οικολογική προστατευόμενη περιοχή και στη Real de Catorce , που έχει αναγνωριστεί ως αρχιτεκτονικός θησαυρός από την ΟΥΝΕΣΚΟ .
(trg)="5.8"> 也會因該公司使用氰化物而產生嚴重健康問題 ,

(src)="17.2"> Η ιερότητα της Wirikuta είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των Wixarika .
(trg)="5.11"> 惠喬族人表示 ,

(src)="17.4"> Αν το ορυχείο ασημιού ξεκινήσει τη λειτουργία του , μπορεί να προκύψει πρόβλημα λειψυδρίας ή ακόμα και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της χρήσης κυανίου από την εταιρεία .
(trg)="5.14"> 會運用國內外法律資源 ,

(src)="17.5"> Έκθεση σε κυάνιο μπορεί να προκαλέσει θολή όραση , δυσκολία στην αναπνοή , πονοκεφάλους και γενική αδιαθεσία , καθώς και παράλυση , ανακοπή καρδιάς , σπασμούς και θάνατο .
(trg)="5.15"> 也不惜採取非暴力的公民抗爭手段 」 。

(src)="18.1"> Wirikuta .
(trg)="7.1"> Wirikuta地區 ,

(src)="19.1"> Στην ιστοσελίδα Cultural Survival δημοσιεύτηκαν γενικότερες πληροφορίες για πιθανά προβλήματα αν συνεχιστεί το πλάνο εξόρυξης :
(trg)="8.3"> 衝擊也會很龐大 ,

(src)="22.1"> Αν το τεράστιο αυτό σχέδιο εγκριθεί και προχωρήσει , οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου τεράστιες .
(trg)="8.10"> 都會受到強烈損傷 。

(src)="22.2"> Είτε εξορύξουν μεταλλεύματα μέσω σηράγγων είτε μέσω ανοιχτών λατομείων , το μεταλλωρυχείο θα παράγει τεράστιες ποσότητες απορριμάτων που θα διοχετεύουν για αιώνες οξύ στο περιβάλλον και θα καταστρέψουν το τοπίο μιας περιοχής που ζει από τον τουρισμό .
(trg)="8.12"> 礦場規模如此之大 ,

(src)="22.3"> Η σκόνη , ο θόρυβος , η διάβρωση , η οδοποιία , η μόλυνση των υδάτων και οι εκρήξεις επηρεάζουν όλα την άγρια φύση και τίθεται σε κίνδυνο η περίφημη βιοποικιλότητα της περιοχής και ειδικότερα τα ποικίλα είδη πτηνών , 16 από τα οποία είναι προστατευόμενα είδη .
(trg)="8.13"> 每天用水相當於一戶農民25年用水總和 。

(src)="22.5"> Μεταλλωρυχεία τέτοιου μεγέθους χρησιμοποιούν μέσα σε μια μέρα τόση ποσότητα νερού όση θα κατανάλωνε μια αγροτική οικογένεια σε 25 χρόνια .
(trg)="8.15"> 也包括透過網路運動的管道 。

(src)="23.1"> Η σελίδα Cultural Survival επίσης προτείνει διαφορετικούς τρόπους δράσης για βοήθεια και ενημέρωση περί του θέματος , καθώς και ιδέες δράσης μέσω του διαδικτυακού ακτιβισμού .
(trg)="9.1"> 校對 : Soup

# el/2011_04_605.xml.gz
# zht/2011_02_10_9184_.xml.gz


(src)="1.2"> Αυτό το άρθρο αποτελεί μέρος του ειδικού μας αφιερώματος Επανάσταση στην Αίγυπτο 2011 .
(trg)="11.1"> 校對 : Soup

(src)="3.1"> Στο blog The Mex Files , o Rich συγκρίνει την κατάσταση στην Αίγυπτο με την 30χρονη διακυβέρνηση του Πορφίριο Ντιάζ στο Μεξικό , η οποία ανατράπηκε κατά τη Μεξικανική Επανάσταση , στη δημοσίευσή του “ Στα βήματα της Αιγύπτου : από τον Πορφίριο στο Μουμπάρακ ” .
(trg)="3.1"> Rich在The Mex Files將埃及情況對比墨西哥總統迪亞茲 ( Porfirio Diaz ) 執政30年經驗 ,
(trg)="3.2"> 之後因墨西哥革命而垮台 ,
(trg)="3.3"> 他在 「 像埃及人昂首闊步 : 比較迪亞茲與穆巴拉克 」 ,