# el/2012_08_11306.xml.gz
# zhs/2009_11_01_4100_.xml.gz


(src)="1.1"> Εγκυμοσύνη και φυλακή : Η υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών πίσω από τα κάγκελα
(trg)="1.1"> 监狱内的孕妇健康与人权

(src)="3.1"> Έχουν όλες οι έγκυες γυναίκες ίσα δικαιώματα ή μήπως αυτά αποτελούν παρελθόν για όσες βρίσκονται στη φυλακή ;
(trg)="6.7"> 也有益于 这些孩子 ,

(src)="4.1"> Πολλά ερωτήματα γεννιούνται για το αν μια γυναίκα η οποία έχει καταδικαστεί για κάποια εγκληματική ενέργεια , έχει δικαίωμα να ζήσει κανονικά μεγαλώνοντας το παιδί της :
(trg)="6.13"> 也要向大众宣导 ,

(src)="5.1"> ⁃ Πώς νιώθουν αυτές οι γυναίκες με το να κυοφορούν και να γεννούν το παιδί τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ;
(trg)="7.2"> 其中指出 ,

(src)="6.1"> ⁃ Θα έπρεπε να δίνεται σε εκείνες προτεραιότητα , τη στιγμή που υπάρχουν και εκτός φυλακής γυναίκες που στερούνται ιατρικής περίθαλψης ;
(trg)="7.5"> 并不是最适合的养育环境 ,

(src)="7.1"> ⁃ Θα έπρεπε η μητρότητα να εξαιρεί τη γυναίκα από οποιεσδήποτε νόμιμες διαδικασίες , προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δικαιώματά της εγκύου ;
(trg)="7.8"> 建议将孩子委托家人扶养 ;

(src)="8.1"> ΗΠΑ : Τέλος στις χειροπέδες κατά τη διάρκεια του τοκετού .
(trg)="7.9"> 秘鲁与俄罗斯情况亦然 。

(src)="10.1"> Τι γίνεται με το παιδί της τροφίμου μετά τη γέννησή του ;
(trg)="7.10"> 而在美国 ,

(src)="11.1"> Κάθε χώρα έχει δικούς της κανονισμούς όσον αφορά τα παιδιά στη φυλακή .
(trg)="7.14"> 访问全球数十所监狱 ,

(src)="11.4"> Οι δικαστές ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν το πνεύμα αυτού του νόμου και να τον εφαρμόσουν μόνο στις περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα βίας , προκειμένου οι υπόλοιποι πολίτες να μη θεωρούν την εγκυμοσύνη ως « κλειδί εξόδου » από τη φυλακή .
(trg)="7.15"> 记录狱囚的生活 。

(src)="12.3"> Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στο Περού και τη Ρωσία .
(trg)="8.2"> 这位摄影师认为出于人质考量 ,

(src)="12.5"> Αυτό αναφέρει η η διάσημη φωτογράφος Jane Evelyn Atwood στην τριμερή παρουσίαση του φωτογραφικού της υλικού ‘ Amnesty International , « Too Much Time » για τη Διεθνή Αμνηστία ’ , στο οποίο μιλά για τις επισκέψεις της σε δεκάδες φυλακές σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να καταγράψει την ζωή των τροφίμων .
(trg)="8.13"> 另一段则关于监狱制度与母亲角色 ,

(src)="13.1"> Γιατί το σωφρονιστικό σύστημα στις ΗΠΑ απαγορεύει στις γυναίκες να έχουν τα μωρά μαζί τους ; Η Atwood εξηγεί πως αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάσταση ομηρίας .
(trg)="10.6"> 分娩前后就医以及与孩子的相处时间 ,

(src)="13.2"> Το blog Prison Photography αναφέρει σχετικά :
(trg)="10.7"> 都好过呆坐在囚牢中 。

(src)="13.3"> Στις περισσότερες φυλακές της Αμερικής , τα παιδιά δε γίνονται δεκτά .
(trg)="10.9"> 例如今年六月的案例中 ,

(src)="13.4"> Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι διακυβεύεται η ασφάλεια , αφού τα παιδιά είναι διαρκώς εκτεθειμένα και αποτελούν πάντα στόχο ομηρίας .
(trg)="10.11"> 后来在狱中怀孕 ,

(src)="13.5"> Αυτό το επιχείρημα φαίνεται κάπως επίπλαστο , αν λάβουμε υπόψη μας τα σωφρονιστικά συστήματα σε άλλες χώρες .
(trg)="10.12"> 便因而逃过死刑 ,

(src)="13.6"> Στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας η Atwood αφιερώνει ένα μέρος του ντοκιμαντέρ της στον τοκετό αλυσοδεμένων γυναικών , όπως μαρτυρείται στο Μωρό της Βανέσσας και ένα άλλο στα σωφρονιστικά συστήματα και τη μητρότητα παραθέτοντας φωτογραφίες των γυναικών .
(trg)="12.4"> 原本可以在狱中扶养孩子 ,

(src)="13.7"> Παράλληλα η φωτογράφος διαβάζει ένα κείμενο όπου διηγείται τις εμπειρίες της από τις επισκέψεις της στις φυλακές και από τη φωτογράφιση των γυναικών αυτών .
(trg)="12.8"> 出生一年后 ,

(src)="14.1"> Εγκυμοσύνη : Ένα μέσο διαπραγμάτευσης ;
(trg)="12.10"> 与妻子一同照顾他 。

(src)="15.1"> Γιατί οι απόψεις περί δικαιωμάτων των εγκύων στη φυλακή διίστανται τόσο ; Ο τηλεοπτικός σταθμός « Russia Today » αναφέρεται κάθε φορά στο εν λόγω ζήτημα , εν μέσω συζητήσεων που αφορούν παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν υπό το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα :
(trg)="12.11"> Juvinete因走私毒品在西班牙入狱期间怀孕 ,

(src)="15.2"> Ορισμένοι δύσπιστοι θεωρούν ότι κάποιες γυναίκες ίσως μένουν σκόπιμα έγκυες μόνο και μόνο για να έχουν μια πιο εύκολη ζωή στη φυλακή , όπως τη δυνατότητα να διαμείνουν σε νοσοκομείο , να περνούν περισσότερο χρόνο με το παιδί τους - κάτι σαφώς καλύτερο από το να κάθονται σε ένα παγερό κελί , υποστηρίζουν .
(trg)="12.12"> 她向当地报纸 《 NorteCastilla 》 细数自己的故事 ,

(src)="15.3"> Υπάρχουν επίσης γυναίκες που θεωρούν , ότι η εγκυμοσύνη είναι ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσουν την καταδίκη .
(trg)="12.13"> 在狱中分娩后三年 ,

(src)="15.4"> Για παράδειγμα , τον περασμένο Ιούνιο , μια Αγγλίδα , η οποία συνελήφθη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος και καταδικάστηκε σε θάνατο , έμεινε έγκυος στη φυλακή προκειμένου να αποφύγει την εκτέλεση , γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση απαγορεύει την εκτέλεση εγκύου .
(trg)="12.18"> 她恐怕会遭遗返回出生地巴西 ,

(src)="15.5"> Μάλιστα , σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα « Daily Express » υπήρξαν φήμες ότι υποβλήθηκε σε τεχνητή γονιμοποίηση προκειμένου να επιτύχει μια πιο επιεική δικαστική απόφαση .
(trg)="12.21"> 我试图说服她们别在狱中怀孕 ,

(src)="16.1"> Με τα δικά τους λόγια : Γυναίκες μιλούν για τα παιδιά τους και τη ζωή στη φυλακή
(trg)="12.22"> 因为让孩子失去自由很痛苦 ,

(src)="17.2"> Μιλάει για την υποκριτική και τις παραστάσεις στη φυλακή , την εμπειρία της από τη στιγμή που έμεινε έγκυος εκεί μέχρι τη γέννηση του παιδιού της .
(trg)="12.23"> 也是不负责任的行为 ,

(src)="17.3"> Της επιτράπηκε να κρατήσει το παιδί κοντά της , εκείνη ωστόσο θεώρησε σωστό να το αφήσει να μεγαλώσει ελεύθερο :
(trg)="12.28"> 以下节录有关分娩过程的段落 :

(src)="17.4"> Κατά τη διάρκεια του τοκετού κανείς δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στην αίθουσα .
(trg)="12.29"> 分娩时 ,

(src)="17.5"> Η οικογένειά μου δεν ήξερε καν ότι με είχαν πιάσει οι πόνοι και το έμαθε μόνο αφ ’ ότου βγήκα από το νοσοκομείο .
(trg)="12.31"> 在我出院之前 ,

(src)="17.6"> Αυτές τις τρεις ημέρες κάποιες από τις φύλακες έμειναν στο δωμάτιο , ωστόσο σεβάστηκαν την εντολή των νοσοκόμων , όταν τους ζήτησαν να βγουν έξω .
(trg)="12.34"> 那三天都有狱警在病房里 ,

(src)="17.7"> Έχω ακούσει ανατριχιαστικές ιστορίες με αλυσοδεμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της γέννας .
(trg)="12.36"> 他们都会配合 ,

(src)="17.8"> Είμαι τόσο ευγνώμων που δεν έζησα κάτι τέτοιο .
(trg)="12.40"> 而不是囚犯 。

(src)="17.9"> Οι περισσότερες νοσοκόμες με αντιμετώπισαν σαν άνθρωπο και όχι σαν κρατούμενη .
(trg)="12.41"> 在Women and Prison博客中 ,

(src)="17.10"> Στο Women and Prison μπορείτε να βρείτε και άλλες μαρτυρίες γυναικών σχετικά με το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά στη φυλακή και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μια φυλακισμένη μητέρα επηρεάζει το παιδί της .
(trg)="13.1"> 各位对此有何看法 ?

(src)="18.1"> Λοιπόν , ποια είναι η δική σας γνώμη ; Θεωρείτε σωστό τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν έγκυες γυναίκες που δεν τυγχάνουν κανενός είδους ιατρικής περίθαλψης , να γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες προς όφελος των γυναικών που βρίσκονται στη φυλακή ; Διαφέρουν οι γυναίκες που εκτίουν μια ποινή σε σωφρονιστικό ίδρυμα από εκείνες που είναι έξω ; Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ;
(trg)="13.3"> 我们该特别照顾狱中妇女吗 ?

# el/2012_08_11491.xml.gz
# zhs/2010_11_27_6824_.xml.gz


(src)="1.1"> Video : Πώς να διατηρούμε το νερό καθαρό και να το χρησιμοποιούμε με σύνεση
(trg)="1.1"> 各地省水节约影片

(src)="1.3"> Φιλ .
(trg)="2.2"> 依据创用CC BY授权使用

(src)="1.4"> Αναστασίας Καλπακίδου στο πλαίσιο του project « Global Voices » .
(trg)="3.1"> 省水影片似乎正在流行 ,

(src)="3.1"> Χαρούμενη ιριδίζουσα σταγόνα νερού von D Sharon Pruitt CCby
(trg)="3.2"> 许多民众与组织都透过影片 ,

(src)="4.1"> Όλο και περισσότερα βίντεο σχετικά με τη διατήρηση της ποιότητας του νερού εμφανίζονται στο διαδίκτυο .
(trg)="3.3"> 传授善用水资源的诀窍及建议 ,

(src)="4.3"> Σ ’ αυτά μπορεί να βρει κανείς συμβουλές , για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα απόνερα ή θα μειώσει τα λύματα κάθε φορά που χρησιμοποιεί την τουαλέτα , όπως και διηγήσεις παιδιών από την κοιλάδα Κόλκα στο Περού που εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται καθαρές οι υδάτινες πηγές μιας κοινότητας .
(trg)="3.4"> 包括如何再使用灰水 ( gray water ,

(src)="5.1"> Εξοικονομώντας νερό δεν φροντίζουμε μόνο τον πλανήτη , αλλά και το πορτοφόλι μας την επόμενη φορά που θα έρθει ο λογαριασμός του νερού .
(trg)="4.1"> 别忘了 ,

(src)="6.1"> Happy Blog Action Day 2010 !
(trg)="4.3"> 还可以降低水费 。

# el/2011_04_615.xml.gz
# zhs/2010_12_12_6974_.xml.gz


(src)="1.1"> Ινδία : Μια Μέρα που οι Γυναίκες Διασκεδάζουν και Χορεύουν
(trg)="1.1"> 印度 : 女性能玩乐起舞的一天

(src)="1.2"> Ο ιστότοπος India Unheard μας δείχνει δυο ξεχωριστές γιορτές σε διαφορετικές περιοχές της χώρας , όπου παντρεμένες γυναίκες παραδοσιακών φυλών μπορούν , για μια μέρα μόνο , να παίξουν και να χορέψουν δημοσίως χωρίς να διακινδυνεύσουν καμιά επίκριση .
(trg)="1.2"> India Unheard介绍印度国内两项不同节庆 ,

(src)="3.1"> Ινδικός παραδοσιακός χορός , Κεράλα , από τον Steve Cox , άδεια CC By
(trg)="3.3"> 依据创用CC BY授权使用

(src)="4.2"> Ο ίδιος μεγάλωσε παρατηρώντας τη μητέρα του και την αδερφή του να διασκεδάζουν τη συγκεκριμένη μέρα και κατάλαβε τη σημασία του να δίνεται στις γυναίκες η ευκαιρία να απολαύσουν τις παραδοσιακές γιορτές με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπεται και στους άνδρες .
(trg)="4.2"> 由于许多部落保持父权体制 ,

(src)="4.3"> " Dhillo " είναι το όνομα του ειδωλίου από πηλό ή κοπριά που φτιάχνουν οι γυναίκες και συμβολίζει τη θεότητά τους .
(trg)="4.8"> 名为 “ Dhillo ” ,

(src)="4.6"> Έτσι , ενώ οι άνδρες είναι ελεύθεροι να κάνουν ό , τι θέλουν , οι κινήσεις των γυναικών είναι περιορισμένες και χρειάζονται ειδική άδεια από τα μέλη της οικογένειας ακόμα και για να βγουν έξω από τα σπίτια τους .
(trg)="4.15"> 还得先经过家人同意 ,

(src)="4.7"> Τους απαγορεύεται ειδικά να τραγουδούν , να χορεύουν ή να διασκεδάζουν σε δημόσια θέα .
(trg)="4.20"> 这项禁令便 会解除 ,

(src)="4.8"> Όσες κάνουν κάτι τέτοιο είναι κατακριτέες και αντιμετωπίζονται ως γυναίκες χαλαρών ηθών .
(trg)="4.23"> 训练社区成员为记者 ,

(src)="4.9"> Ωστόσο , μια φορά το χρόνο , στη γιορτή Nagpanchami , άρονται οι περιορισμοί αυτοί και οι γυναίκες μπορούν να χορέψουν και να διασκεδάσουν .
(trg)="4.24"> 透过影片 、 简讯及其他社会媒体工具 ,

(src)="4.10"> Ο ιστότοπος India Unheard είναι μια ειδησεογραφική κοινότητα από τους Video Volunteers , μια οργάνωση που εκπαιδεύει τα μέλη τοπικών κοινοτήτων στο να γίνουν ανταποκριτές που αφηγούνται τις δικές τους μοναδικές και ξεχωριστές ιστορίες για τη μειονότητά τους ή την περιθωριοποιημένη κοινότητά τους μέσω βίντεο , ρεπορτάζ μέσω SMS και άλλων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης .
(trg)="4.25"> 表达少族族裔或社会边缘人士的独特故事 。

# el/2011_03_106.xml.gz
# zhs/2010_12_13_6980_.xml.gz


(src)="1.1"> Ινδία : Το Σάρι Δεν Είναι Ενδυμασία Τρομοκρατών
(trg)="1.2"> 印度大使香卡向美国总统欧巴马 ( Barack Obama ) 递交到任国书 ,

(src)="1.2"> Η Μίρα Σανκάρ , πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Ινδίας , παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα .
(trg)="2.2"> 印度驻美国大使香卡 ( Meera Shankar ) 出席密西西比州立大学活动后 ,

(src)="1.4"> Κοινό κτήμα . )
(trg)="2.5"> 经过安检时 ,

(src)="2.1"> Η Ινδή πρέσβειρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Μίρα Σανκάρ εντοπίστηκε από την ασφάλεια του Διεθνούς Αεροδρομίου Jackson-Evers στο Μισισίπι και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε σε σωματική έρευνα από υπάλληλο της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών ( TSA ) .
(trg)="2.7"> 安全人员却以她身穿印度国服 “ 沙丽 ” 为由 ,

(src)="2.3"> Παρόλο που δεν ενεργοποιήθηκαν οι ανιχνευτές μετάλλων του αεροδρομίου , έγινε διάκριση εις βάρους της λόγω του ότι φορούσε σάρι , το παραδοσιακό ένδυμα της Ινδίας .
(trg)="2.10"> 却仍得在众目睽睽下搜身 ,

(src)="2.4"> Αν και ανέφερε τη διπλωματική της θέση , αυτό δε σταμάτησε την άσχηση αυτή δοκιμασία που περνούσε ενώπιον και των υπολοίπων επιβατών .
(trg)="2.11"> 去年九月间 ,

(src)="2.5"> Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο , η Σανκάρ υπέστη παρόμοια σωματική έρευνα και στο Σικάγο .
(trg)="3.1"> 美国政府对此反应不一 ,

(src)="3.1"> Το περιστατικό πυροδότησε οξείες διαμαρτυρίες από την Ινδία .
(trg)="3.3"> 但媒体报导 ,

(src)="3.4"> Αντιδράσεις υπήρξαν και στην μπλογκόσφαιρα , καθώς έρχονταν στην επιφάνεια περισσότερες λεπτομέρειες .
(trg)="3.4"> 交通安全局仍坚持立场 ,

(src)="4.1"> Από τις αμερικανικές αρχές οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες .
(trg)="3.10"> 才必须受检 ,

(src)="4.2"> Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε εξέφρασε στην πρέσβειρα τη λύπη του για το περιστατικό .
(trg)="3.15"> 或已事先获知资讯 ,

(src)="4.3"> Ωστόσο , σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές , η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών ( TSA ) υπερασπίστηκε τις ενέργειές της , τονίζοντας ότι οι διπλωμάτες δεν εξαιρούνται σωματικής έρευνας κι ότι η Σανκάρ " ελέγχθηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις πολιτικές ασφαλείας της TSA " .
(trg)="3.16"> 才能假定搜身会发现威胁物品或违禁品 ,

(src)="4.4"> Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως δεν είναι όλοι οι επιβάτες υποχρεωμένοι σε σωματικό έλεγχο , αλλά μόνο σε όσους ενεργοποιείται ο ανιχνευτής μετάλλων , και η Σανκάρ " πέρασε από την πύλη ελέγχου χωρίς να χτυπήσει συναγερμός " .
(trg)="3.18"> 还必须有更高标准或法庭核发的搜索票 。

(src)="4.5"> Στις εξαιρέσεις των κανονισμών σωματικής έρευνας στις ΗΠΑ αποσαφηνίζεται ότι ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει δικαιολογημένες υποψίες ή πρότερες πληροφορίες που να τον κάνουν να πιστέψει ότι η έρευνα θα αποκαλύψει επικίνδυνα ή λαθραία ευρήματα και επίσης θα πρέπει να διαθέτει ένταλμα είτε από δικαστική είτε εισαγγελική εντολή για πιο στενό σωματικό έλεγχο .
(trg)="4.5"> M.

(src)="5.2"> Η Pavani στην ιστοσελίδα Sepia Mutiny γράφει :
(trg)="4.6"> Krishna重申无法接受此事 ;

(src)="5.3"> Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δε διέθετε τους νέους ανιχνευτές σώματος , οπότε δεν υπήρχε επιλογή για την πρεσβευτή .
(trg)="4.8"> 要求美方致歉 。

(src)="5.5"> Κι αν το να φοράει κάποιος απλά σάρι προκαλεί την διενέργεια πλήρους σωματικού ελέγχου , τότε θα έπρεπε να παρέχεται μια δυνατή λύση ιδιωτικότητας , όπως γίνεται και στον οποιονδήποτε ζητάει ιδιωτική έρευνα .
(trg)="4.10"> 博客圈也出现愈来愈多反应 。

(src)="5.6"> Ο χρήστης Vivek σχολιάζει στην παραπάνω δημοσίευση :
(trg)="5.5"> 故大使没有其他选项 ,

(src)="5.7"> Ένα γεγονός που δεν έφτασε ποτέ στις ειδησεογραφικές αναφορές ήταν ότι μια υπάλληλος της TSA , η Anna Dushas , προσπάθησε να αφαιρέσει το σάρι της Σανκάρ προτού τελικά επέμβει η επόπτης της , Kris ( ξέρουμε μόνο το μικρό της όνομα ) .
(trg)="5.6"> 但透明搜身空间听来隐私不足 ,

(src)="5.8"> Το περιστατικό αποκαλύπτει την άγνοια για το Σάρι , την εθνική ενδυμασία πολλών χωρών της Νότιας Ασίας , η οποία φοριέται από εκατομμύρια γυναικών της συγκεκριμένης περιοχής , αλλά και σε όλο τον κόσμο .
(trg)="5.8"> 假若光是穿着沙丽就得遭到触摸搜身 ,

(src)="5.9"> Ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα NYDailyNews.com ίσως αποτυπώνει το πώς αισθάνονται για το σάρι οι Αμερικανοί :
(trg)="5.11"> Vivek留言认为 :

(src)="5.10"> Ντύσου σαν τρομοκράτης , οπότε θεώρησε επόμενο να σε ψάξουν .
(trg)="5.16"> 这种服饰在南亚国家相当普遍 ,

(src)="5.11"> Μπράβο TSA .
(trg)="5.18"> NYDailyNews .

(src)="5.12"> O Bhai αναρωτιέται :
(trg)="5.19"> com网站上一则留言里 ,

(src)="5.15"> Από το να γκρινιάζουμε γι ' αυτό , εμάς στην Ινδία θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα οι διαδικασίες ασφαλείας τους και να υποβάλλουμε τον καθένα σε αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας και στο δικό μας περιβάλλον επίσης .
(trg)="5.21"> 假使美国参议员 、 大使等任何官员 ,

(src)="5.16"> Σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια δε θα πρέπει να μας απασχολεί η γνώμη των άλλων !
(trg)="5.28"> 为了国家安全 ,

# el/2011_04_618.xml.gz
# zhs/2011_01_12_7169_.xml.gz


(src)="1.1"> Μεξικό : Ιθαγενείς Καταγγέλλουν Πλάνο Εξόρυξης σε Ιερό Χώρο
(trg)="1.1"> 墨西哥 : 原住民拒绝圣地成矿场

(src)="4.1"> Οι Ιθαγενείς Χουιτσόλ ( επίσης γνωστοί ως Wixarika ) του Μεξικού καταγγέλλουν ένα καναδέζικο μεταλλευτικό σχέδιο που απειλεί ένα από τα ιερά τους εδάφη .
(trg)="4.2"> 指称将毁坏圣地 ,

(src)="9.2"> Αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα προσευχής για τους Χουιτσόλ που βρίσκονται στα υψίπεδα του San Luis Potosi .
(trg)="5.9"> 强调当地对惠乔族人的重要性 ,

(src)="10.1"> Περί του ιδίου θέματος , η συγγραφέας Tracy L.
(trg)="5.10"> 也是他们每年朝圣之处 :

(src)="13.2"> Ο τόπος αυτός είναι κατά κάποιον τρόπο το κέντρο του σύμπαντος γι ' αυτούς , ο προορισμός ενός ετήσιου προσκυνήματος για εκατοντάδες , αν όχι χιλιάδες χρόνια , που κορυφώνεται μέσω μιας σειράς τελετουργιών επίκλησης των αρχαίων πνευμάτων και εξισορρόπησης της ενέργειας όλου του πλανήτη .
(trg)="6.5"> 共有16个人口中心及多个地区 ,

(src)="17.3"> Ωστόσο , τονίζουν πως περίπου 3.500 κάτοικοι ζουν στην περιοχή όπου πρόκειται να αρχίσει η μεταλλευτική δραστηριότητα , σε 16 μικρές κωμοπόλεις και πολυάριθμες κοινότητες .
(trg)="6.13"> 也要阻止这项可怕的开矿计划 ,

(src)="17.4"> Αν το ορυχείο ασημιού ξεκινήσει τη λειτουργία του , μπορεί να προκύψει πρόβλημα λειψυδρίας ή ακόμα και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της χρήσης κυανίου από την εταιρεία .
(trg)="6.14"> 会运用国内外法律资源 ,

(src)="17.5"> Έκθεση σε κυάνιο μπορεί να προκαλέσει θολή όραση , δυσκολία στην αναπνοή , πονοκεφάλους και γενική αδιαθεσία , καθώς και παράλυση , ανακοπή καρδιάς , σπασμούς και θάνατο .
(trg)="6.15"> 也不惜采取非暴力的公民抗争手段 ” 。

(src)="18.1"> Wirikuta .
(trg)="8.1"> Wirikuta地区 ,

(src)="19.1"> Στην ιστοσελίδα Cultural Survival δημοσιεύτηκαν γενικότερες πληροφορίες για πιθανά προβλήματα αν συνεχιστεί το πλάνο εξόρυξης :
(trg)="8.2"> 照片来自Flickr用户David Mannix ,

(src)="20.1"> If this huge project is allowed to move forward , its impacts will be equally huge .
(trg)="9.4"> 无论是以隧道开挖或开辟露天矿场 ,

(src)="22.1"> Αν το τεράστιο αυτό σχέδιο εγκριθεί και προχωρήσει , οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου τεράστιες .
(trg)="9.10"> 都会受到强烈损伤 。

(src)="22.2"> Είτε εξορύξουν μεταλλεύματα μέσω σηράγγων είτε μέσω ανοιχτών λατομείων , το μεταλλωρυχείο θα παράγει τεράστιες ποσότητες απορριμάτων που θα διοχετεύουν για αιώνες οξύ στο περιβάλλον και θα καταστρέψουν το τοπίο μιας περιοχής που ζει από τον τουρισμό .
(trg)="9.12"> 矿场规模如此之大 ,

(src)="22.3"> Η σκόνη , ο θόρυβος , η διάβρωση , η οδοποιία , η μόλυνση των υδάτων και οι εκρήξεις επηρεάζουν όλα την άγρια φύση και τίθεται σε κίνδυνο η περίφημη βιοποικιλότητα της περιοχής και ειδικότερα τα ποικίλα είδη πτηνών , 16 από τα οποία είναι προστατευόμενα είδη .
(trg)="9.13"> 每天用水相当于一户农民25年用水总和 。

(src)="22.5"> Μεταλλωρυχεία τέτοιου μεγέθους χρησιμοποιούν μέσα σε μια μέρα τόση ποσότητα νερού όση θα κατανάλωνε μια αγροτική οικογένεια σε 25 χρόνια .
(trg)="9.15"> 也包括透过網絡运动的管道 。

(src)="23.1"> Η σελίδα Cultural Survival επίσης προτείνει διαφορετικούς τρόπους δράσης για βοήθεια και ενημέρωση περί του θέματος , καθώς και ιδέες δράσης μέσω του διαδικτυακού ακτιβισμού .
(trg)="10.1"> 校对 : Soup

# el/2011_04_605.xml.gz
# zhs/2011_02_10_7550_.xml.gz


(src)="1.1"> Λατινική Αμερική : Σε Παράλληλη Ευθεία με την Αίγυπτο
(trg)="1.1"> 拉丁美洲 : 对比埃及

(src)="1.2"> Αυτό το άρθρο αποτελεί μέρος του ειδικού μας αφιερώματος Επανάσταση στην Αίγυπτο 2011 .
(trg)="11.1"> 校对 : Soup

(src)="3.1"> Στο blog The Mex Files , o Rich συγκρίνει την κατάσταση στην Αίγυπτο με την 30χρονη διακυβέρνηση του Πορφίριο Ντιάζ στο Μεξικό , η οποία ανατράπηκε κατά τη Μεξικανική Επανάσταση , στη δημοσίευσή του “ Στα βήματα της Αιγύπτου : από τον Πορφίριο στο Μουμπάρακ ” .
(trg)="3.1"> Rich在The Mex Files将埃及情况对比墨西哥总统迪亚兹 ( Porfirio Diaz ) 执政30年经验 ,
(trg)="3.2"> 之后因墨西哥革命而垮台 ,
(trg)="3.3"> 他在 “ 像埃及人昂首阔步 : 比较迪亚兹与穆巴拉克 ” ,