# da/2012_01_2140.xml.gz
# sq/01_25_1131.xml.gz


(src)="1.1"> Amerikanske lovforslag kan true det globale internet
(trg)="1.1"> Propozim-ligjet e SHBA-ve mund ta rrezikojnë internetin global

(src)="1.2"> ( Alle links i dette indlæg er på engelsk , medmindre andet er angivet ) .
(trg)="1.2"> Në Global Voices , e kuptojmë se të gjithë ne , kolektivisht , jemi interneti .

(src)="2.4"> De forsøger at indføre censur og overvågning under dække af at beskytte copyright med brug af de samme værktøjer , der anvendes til at censurere internettet i autoritære lande som Kina , Iran og Syrien .
(trg)="1.5"> Ata dëshirojnë ta përdorin censurën dhe mbikëqyrjen në emër të respektimit të të drejtave autoriale , duke i shfrytëzuar veglat e njëjta që përdoren për ta censuruar internetin në regjimet autoritare , siç janë Kina , Irani dhe Siria .

(src)="3.1"> På trods af advarslerne fra borgere og teknologer , overvejer de amerikanske lovgivere to lovforslag , Stop Online Piracy Act ( SOPA ) og Protect IP Act ( PIPA ) , som er en reel og farlig trussel mod internettets åbenhed over hele verden .
(trg)="2.1"> Duke i injoruar paralajmërimet e qytetarëve dhe të atyre që merren me teknologji , ligjdhënësit e SHBA-ve janë duke i marrë në konsideratë dy ligje , Ligjin për pengimin e piraterisë onlajn ( SOPA ) dhe Ligjin për vjedhje të pronësisë intelektuale dhe pengim të rreziqeve të vërteta në internet për inovacionin ekonomik ( PIPA ) , të cilat janë një kërcënim i vërtetë dhe i rrezikshëm për të qenë interneti i hapur çdokund në botë .

(src)="3.2"> Som svar har Global Voices fællesskabet besluttet at tilslutte sig websites som Wikipedia , Reddit og BoingBoing i at " gå i sort " og mørklagde derfor Global Voices Advocacy websitet i 12 timer den 18. januar .
(trg)="2.2"> Si përgjigje , komuniteti i Global Voices ka vendosur t 'u bashkangjitet ueb-faqeve siç janë Wikipedia , Reddit dhe BoingBoing , në “ errësim ” dhe do ta çkyçë ueb-faqen e Global Voices Advocacy për 12 orë , më 18 janar , dhe në ueb-faqet e tjera të Global Voices do ta paraqesë një baner që ofron më tepër informata për ligjet e propozuara .

(src)="5.1"> Vi er et internationalt frivillig-fællesskab dedikerede til at styrke borgermedier fra hele verden .
(trg)="4.1"> Ne jemi një komunitet vullnetar ndërkombëtar që i është përkushtuar zgjerimit të mediumeve qytetare në mbarë botën .

(src)="5.2"> I løbet af de sidste seks år har vi produceret mere end 75.000 artikler , der henviser til blogs og andet borgergenereret indhold til læsere på over 20 sprog .
(trg)="4.2"> Në gjashtë vitet e fundit , kemi krijuar mbi 75,000 postime , në mbi 20 gjuhë , që çojnë deri te bloge dhe përmbajtje të tjera qytetare për lexuesit .

(src)="5.3"> Det er gratis at bruge vores indhold , og det er gratis at dele det .
(trg)="4.3"> Përmbajtja jonë është e lirë për t 'u përdorur dhe për t 'u përbashkuar .

(src)="5.4"> For at kunne udføre vores mission er vi afhængige af det åbne internet og sociale medier og borgermedie-sider , der tillader simple udgivelser og deling af indhold .
(trg)="4.4"> Ne mbështetemi në internetin e hapur për ta realizuar misionin tonë , dhe në mediumet sociale dhe ueb-faqet e mediumeve qytetare të cilat mundësojnë publikim dhe përbashkim të thjeshtë të përmbajtjeve .

(src)="5.5"> Platforme som WordPress , Wikipedia , Twitter , YouTube , Flickr , Reddit , Tumblr og mange andre online medieproduktions-fællesskaber huser indhold , som vi baserer en stor del af vores arbejde på .
(trg)="4.5"> Platformat si WordPress , Wikipedia , Twitter , YouTube , Flickr , Reddit , Tumblr , dhe shumë komunitete të tjera për produksion mediatik onlajn , hostojnë përmbajtje në të cilat bazohet një pjesë e madhe e punës tonë .

(src)="6.2"> Det vil øge omkostningerne for at deltage i disse websites for alle brugere i verden , og det kan tvinge mange sociale medieprojekter til at lukke - særligt mindre websites og forretninger .
(trg)="5.2"> Kjo do t 'i rriste harxhimet për pjesëmarrje në këto ueb-faqe për të gjithë shfrytëzuesit anembanë botës , dhe mund t 'i detyrojë shumë projekte të ndërpriten , veçanërisht ueb-faqet dhe bizneset e vogla .

(src)="7.1"> Vi er bekymrede for , at denne lov kan resultere i voldsom skade på arbejde udført af digitale aktivister , der lever i undertrykkende regimer , samt begrænsninger af den basale ytringsfrihed hele verden over .
(trg)="6.1"> Jemi të brengosur se ky ligj do t 'u shkaktojë dëm të madh aktivistëve digjitalë që jetojnë në regjime represive , si dhe do ta kufizojë lirinë themelore të të shprehurit anembanë botës .

(src)="7.2"> Nuværende ophavsretslove bliver fra tid til anden misbrugt i USA og kan resultere i de facto begrænsninger i ytringsfriheden .
(trg)="6.2"> Ligjet aktuale për mbrojtje të të drejtave autoriale , herë pas here janë keqpërdorur në SHBA , dhe mund të rezultojnë me de facto restriksione në të shprehurit .

(src)="7.3"> I lande med mindre frie juridiske systemer er det både let og udbredt at overtræde ophavsretslove med henblik på at undertrykke aktivisme .
(trg)="6.3"> Në vendet me sisteme juridike më pak të pavaruara , keqpërdorimi i ligjit për të drejtat autoriale për ta shtypur aktivizmin , është i thjeshtë dhe i shpeshtë .

(src)="8.1"> Global Voices ' bidragydere møder i mange lande stigende grad aggressiv overvågning og censur .
(trg)="7.1"> Kontribuesit e Global Voices në shumë vende ballafaqohen me një mbikëqyrje dhe censurim agresiv që është në rritje e sipër .

(src)="8.2"> Flere er i fængsel eller eksil på grund af deres aktiviteter online .
(trg)="7.2"> Disa janë burg ose në ekzil për shkak të aktiviteteve të tyre onlajn .

(src)="8.4"> Vedtagelse af SOPA og PIPA vil også give den amerikanske regering en magt ude af proportioner til at bestemme internettets udvikling .
(trg)="7.4"> Miratimi i SOPA-s dhe PIPA-s , qeverisë së SHBA-ve poashtu do t 'i mundësojë një sasi joproporcionale të fuqisë për ta përcaktuar drejtimin e internetit .

(src)="8.5"> Resultatet vil blive en mere farlig verden for bloggere og aktivister og mindre ytringsfrihed for alle .
(trg)="7.5"> Rezultati do të jetë një botë më e rrezikshme për bloguesit dhe aktivistët , dhe më pak liri shprehjeje për të gjithë .

(src)="9.2"> Af denne grund deltog Global Voices i mørklægningen af internettet den 18. januar 2012 .
(trg)="8.3"> Prandaj , Global Voices i bashkangjitet errësimit në internet më 18 janar 2012 .

(src)="10.1"> Nyere Global Voices Advocacy indlæg om SOPA / PIPA : Trevor Tim , ” Hvordan PIPA og SOPA bryder det Hvide Hus ' principper om at støtte ytringsfrihed og innovation ” Katitza Rodriguez , “ SOPA underminerer USA i forhandlingerne om et frit og åbent internet ” Weiping Li , “ For kinesiske borgere er SOPA endnu en stor brandmur ” Yoo Eun Lee , “ Lov om at stoppe online pirateri : Kampen fortsætter ”
(trg)="9.1"> Postimet e fundit në Global Voices Advocacy në lidhje me SOPA-n / PIPA-n : Trevor Tim , ” Si PIPA dhe SOPA i shkelin parimet e Shtëpisë së Bardhë për përkrahje të fjalës së lirë dhe inovacionit ” Katica Rodrigez , “ SOPA i dëmton SHBA-të në negociatat e saja për një internet të lirë dhe të hapur ” Weiping Li , “ Për shfrytëzuesit kinezë të internetit , SOPA është edhe një firewall tjetër ” Yoo Eun Lee , “ Akti për pengimin e piraterisë onlajn : Lufta vazhdon ”

(src)="11.1"> Andre ressourcer til at forstå effekten af SOPA / PIPA : Joi Ito and Ethan Zuckerman , “ Hvorfor vi bliver nødt til at stoppe SOPA og PIPA ” “ Internet sortliste-lovgivning " , Electronic Frontier Foundation , EFF ' s email kampagne mod lovgivningen og EFF guide til at møde dine repræsentanter med.
(trg)="10.1"> Resurse të tjera për t 'i kuptuar efektet e SOPA-s / PIPA-s : Joi Ito dhe Ethan Zuckerman , “ Pse duhet t 'i ndalojmë SOPA-n dhe PIPA-n ” “ Lista e zezë e ligjeve të internetit " , Electronic Frontier Foundation , Fushata me e-maila e EFF-së kundër legjislacionit dhe Udhëzuesi i EFF për t 'i takuar përfaqësuesit tuaj .

(src)="11.2"> EFF forklarer hvordan SOPA / PIPA vil skade skabelsen af software med åben kildekode .
(trg)="10.2"> EFF poashtu sqaron se si SOPA / PIPA do ta dëmtojnë krijimin e softuerit me kod të hapur .

(src)="11.3"> Dan Rowinsky , “ Hvad du bør vide om SOPA i 2012 " , ReadWriteWeb Wikipedia , “ Stop Online Piracy Act ” Rebecca MacKinnon and Ivan Sigal , “ Online pirateri-love må bevare web-friheden , CNN . ”
(trg)="10.3"> Dan Rowinsky , “ Çka duhet të dini për SOPA-n në vitin 2012 " , LexoShkruajUeb Wikipedia , “ Akti për pengimin e piraterisë onlajn ” Rebecca MacKinnon dhe Ivan Sigal , “ Ligjet për piraterinë onlajn duhet ta ruajnë lirinë e ueb-it , CNN . ”

(src)="12.1"> Hvad kan du gøre : Hvis du er amerikansk statsborger , kan Americancensorship.org hjælpe dig til hurtigt at kommunikere med din valgte repræsentant eller hjælpe dig med at deltage i strejken .
(trg)="11.1"> Çka mund të bëni : Nëse jeni qytetar amerikan , Americancensorship.org mund t 'ju ndihmojë të komunikoni në mënyrë të shpejtë me përfaqësuesit e tuaj të zgjedhur , ose mund t 'ju ndihmojë t 'i bashkangjiteni grevës .

(src)="12.2"> Lær mere om strejken på www.sopastrike.com.
(trg)="11.2"> Mësoni më tepër për grevën në www.sopastrike.com.

# da/2015_05_7272.xml.gz
# sq/01_26_1753.xml.gz


(src)="1.1"> Global Voices kræver øjeblikkelig løsladelse af fængslede online mediearbejdere og aktivister
(trg)="1.1"> Global Voices kërkon lirim të menjëhershëm të punëtorëve medial dhe aktivistëve të burgosur

(src)="1.2"> Zelalem , Edom og Befeqadu , tre Global Voices-skribenter , der er fængslede i Etiopien .
(trg)="2.1"> Rrjeti i gazetarisë qytetare Global Voices përmes një komunikate ka dënuar sot burgosjen e të punësuarve në media , blogerëve dhe aktivistëve të Internetit .

(src)="2.1"> Global Voices-fællesskabet udsendte i dag ( den 24. januar 2015 , red . ) en erklæring , der fordømmer fængslingen af bloggere , mediearbejdere og online aktivister rundt om i verden .
(trg)="2.2"> Emrat e aktivistëve të burgosur nga Kina , Bahrejni , Meksiko mes të cilëve edhe emri i gazetarit të burgosur nga Maqedonia , Tomisllav Kezharovski , u përmendën në hapjen e Samitit të Global Voices 2015 kushtuar gazetarisë qytetare në që mbahet në qytetin Cebu , Filipine .

(src)="2.3"> Erklæringen anfører Global Voices ' engagement for ytringsfriheden og deres støtte til de fængsledes løsladelse .
(trg)="2.3"> Në deklaratë spikatet mbështetja e Global Voices për të burgosurit dhe dedikimi i GV ndaj lirisë së mediave .

(src)="2.4"> Vi , medlemmerne af Global Voices-fællesskabet , kræver øjeblikkelig løsladelse af alle online aktivister , uafhængige mediearbejdere og bloggere rundt om i verden , der i øjeblikket er fængslede af regeringer eller tilbageholdt af ekstremister .
(trg)="3.1"> Ne , anëtarët e Shoqërisë së Global Voices , kërkojmë lirim të menjëhershme të të gjithë aktivistëve online , të punësuarve në media dhe të blogerëve në botë te cilët janë aktualisht të burgosur nga qeveritë ose nga ekstremistët .

(src)="2.5"> Ligesom disse personer - mange af hvilke er vores venner og kolleger - tror vi på retten til at udtrykke sig frit og den magt det har til at gennemføre forandringer , inspirere til samarbejde og løse konflikter .
(trg)="3.2"> Njejtë si këta persona që mbahen peng- shumica që janë shokë dhe kolegë tanë- ne besojmë në të drejtën dhe fuqinë e shprehjes së lirë për të nxitur ndryshime , bashkëpunim dhe për të zgjidhur konflikte .

(src)="2.6"> Denne magt kan dog ikke føres ud i livet uden beskyttelse af den universale menneskerettighed til udtrykke sig frit .
(trg)="3.3"> Kjo fuqi nuk mund të realizohet duke mos u mbrojtur liria universale njerëzore që është liria e shprehjes .

(src)="2.7"> De følgende er blot nogle af de mennesker , der har lidt undertrykkelse i hænderne på deres regeringer eller andre magtfulde aktører , som har magt i form af organiserede militære styrker .
(trg)="3.4"> Në këtë listë janë vetëm disa persona që vuajnë nga trysnia e ushtruar nga qeveria e tyre ose nga persona të tjerë të fuqishëm në gjendje për të ushtruar forcë të organizuar ushtarake .

(src)="2.8"> Der er mange flere .
(trg)="3.5"> Ka dhe shumë të tjerë .

(src)="2.9"> Vi kan ikke blive ved med at tie - og det bør I heller ikke .
(trg)="3.6"> Ne nuk mund te rimë të heshtur- dhe as ju nuk duhet të heshtni .

(src)="2.10"> Vi beder jer om at tilslutte jer os og kræve , at alle regeringer opfylder deres forpligtelse i henhold til verdenserklæringen om menneskerettigheder : beskytte og respektere disse individers rettigheder .
(trg)="3.7"> Ne kërkojmë nga ju të na bashkëngjiteni në kërkesën tonë ndaj të gjithë qeverive ta plotësojnë detyrën e tyre që rrjedh nga Karta Universale e së Drejtave të Njeriut : të mbrojnë dhe respektojnë të drejtat e këtyre individëve .

(src)="2.11"> Algeriet
(trg)="3.8"> Algeria

(src)="3.1"> Youcef Ould Dada
(trg)="4.1"> Youcef Ould Dada

(src)="4.1"> Aserbajdsjan
(trg)="5.1"> Azerbaijan

(src)="5.1"> Rasul Jafarov
(trg)="6.1"> Rasul Jafarov

(src)="6.1"> Khadija Ismayil
(trg)="7.1"> Khadija Ismayil

(src)="7.1"> Omar Mammadov
(trg)="8.1"> Omar Mammadov

(src)="8.1"> Abdul Abilov
(trg)="9.1"> Abdul Abilov

(src)="9.1"> Rashadat Akhundov
(trg)="10.1"> Rashadat Akhundov

(src)="10.1"> Rashad Hasanov
(trg)="11.1"> Rashad Hasanov

(src)="11.1"> Ilkin Rustamzade
(trg)="12.1"> Ilkin Rustamzade

(src)="12.1"> Mahammad Azizov
(trg)="13.1"> Mahammad Azizov

(src)="13.1"> Bahrain
(trg)="14.1"> Bahrain

(src)="14.1"> Abduljalil Alsingace
(trg)="15.1"> Abduljalil Alsingace

(src)="15.1"> Hussein Hubail
(trg)="16.1"> Hussein Hubail

(src)="16.1"> Ali Mearaj
(trg)="17.1"> Ali Mearaj

(src)="17.1"> Ahmed Humaidan
(trg)="18.1"> Ahmed Humaidan

(src)="18.1"> Abdulhadi Al-Khawaja
(trg)="19.1"> Abdulhadi Al-Khawaja

(src)="19.1"> Zainab Al-Khawaja
(trg)="20.1"> Zainab Al-Khawaja

(src)="20.1"> Ammar Abdulrasool
(trg)="21.1"> Ammar Abdulrasool

(src)="21.1"> Nabeel Rajab
(trg)="22.1"> Nabeel Rajab

(src)="22.1"> Ghada Jamsheer
(trg)="23.1"> Ghada Jamsheer

(src)="23.1"> Kina
(trg)="24.1"> China

(src)="24.1"> Kunchok Tsephel Gopey Tsang , Chomei
(trg)="25.1"> Kunchok Tsephel Gopey Tsang , Chomei

(src)="25.1"> Xiang Nanfu
(trg)="26.1"> Xiang Nanfu

(src)="26.1"> Ilham Tohti
(trg)="27.1"> Ilham Tohti

(src)="27.1"> Qi Chonghuai
(trg)="28.1"> Qi Chonghuai

(src)="28.1"> Memetjan Abdulla , Freelance
(trg)="29.1"> Memetjan Abdulla , Freelance

(src)="29.1"> Dokru Tsultrim ( Zhuori Cicheng )
(trg)="30.1"> Dokru Tsultrim ( Zhuori Cicheng )

(src)="30.1"> Niyaz Kahar , Golden Tarim
(trg)="31.1"> Niyaz Kahar , Golden Tarim

(src)="31.1"> Chen Wei
(trg)="32.1"> Chen Wei

(src)="32.1"> Gheyrat Niyaz ( Hailaite Niyazi ) , Uighurbiz
(trg)="33.1"> Gheyrat Niyaz ( Hailaite Niyazi ) , Uighurbiz

(src)="33.1"> Liu Xiaobo
(trg)="34.1"> Liu Xiaobo

(src)="34.1"> Gulmire Imin
(trg)="35.1"> Gulmire Imin

(src)="35.1"> Yang Tongyan ( Yang Tianshui )
(trg)="36.1"> Yang Tongyan ( Yang Tianshui )

(src)="36.1"> Zhang Miao
(trg)="37.1"> Zhang Miao

(src)="37.1"> Cuba
(trg)="38.1"> Cuba

(src)="38.1"> Ángel Santiesteban Prats
(trg)="39.1"> Ángel Santiesteban Prats

(src)="39.1"> Ægypten
(trg)="40.1"> Egypt

(src)="40.1"> Alaa Abd El Fattah
(trg)="41.1"> Alaa Abd El Fattah

(src)="41.1"> Mahmoud Abdel Nabi
(trg)="42.1"> Mahmoud Abdel Nabi

(src)="42.1"> Ahmed Fouad
(trg)="43.1"> Ahmed Fouad

(src)="43.1"> Abdullah al-Fakharny
(trg)="44.1"> Abdullah al-Fakharny

(src)="44.1"> Samhi Mustafa
(trg)="45.1"> Samhi Mustafa

(src)="45.1"> Sanaa Seif
(trg)="46.1"> Sanaa Seif

(src)="46.1"> Yara Sallam
(trg)="47.1"> Yara Sallam

(src)="47.1"> Etiopien
(trg)="48.1"> Ethiopia

(src)="48.1"> Eskinder Nega
(trg)="49.1"> Eskinder Nega

(src)="49.1"> Reeyot Alemu
(trg)="50.1"> Reeyot Alemu

(src)="50.1"> Woubshet Taye
(trg)="51.1"> Woubshet Taye

(src)="51.1"> Temesgen Desalegn
(trg)="52.1"> Temesgen Desalegn

(src)="52.1"> Abel Wabela
(trg)="53.1"> Abel Wabela

(src)="53.1"> Befeqadu Hailu
(trg)="54.1"> Befeqadu Hailu

(src)="54.1"> Atnaf Berahane
(trg)="55.1"> Atnaf Berahane

(src)="55.1"> Natnael Feleke
(trg)="56.1"> Natnael Feleke

(src)="56.1"> Mahlet Fantahun
(trg)="57.1"> Mahlet Fantahun

(src)="57.1"> Zelalem Kibret
(trg)="58.1"> Zelalem Kibret

(src)="58.1"> Edom Kassaye
(trg)="59.1"> Edom Kassaye

(src)="59.1"> Tesfalem Weldeyes
(trg)="60.1"> Tesfalem Weldeyes

(src)="60.1"> Asemamaw Hailegiorgis
(trg)="61.1"> Asemamaw Hailegiorgis

(src)="61.1"> Iran
(trg)="62.1"> Iran

(src)="62.1"> Saraj Aladin Mirdamadi
(trg)="63.1"> Saraj Aladin Mirdamadi

(src)="63.1"> Mahdieh Golroo
(trg)="64.1"> Mahdieh Golroo

(src)="64.1"> Saeed Malekpour
(trg)="65.1"> Saeed Malekpour

(src)="65.1"> 8 Facebook users
(trg)="66.1"> 8 Facebook users